Vremenoslovci za danes in sredo napovedujejo novo snežno pošiljko.

Slovenijo bo danes pobelila nova snežna pošiljka, napovedujejo vremenslovci. Temperature bodo vztrajale okoli ledišča tudi na Obali, zato bo tudi tam predvidoma zapadel kakšen centimeter snega.
 

Čez dan bo večinoma snežilo le v jugovzhodnem delu države, ponoči pa se bo sneženje okrepilo in zajelo celo državo. V sredo se bo sneženje čez dan umirilo. Občasno bodo snežinke naletavale le še na Notranjskem, ob morju pa bo sneg prešel v dež, še dodajajo na Arsu.

Ponekod tudi do 20 centimetrov snega

Največ padavin bo po napovedi zapadlo na Notranjskem in Kočevskem, kjer bo nova snežna odeja debela okrog 15 centimetrov, v višjih legah pa bo zapadlo do 20 centimetrov snega.

Na agenciji še dodajajo, da bo sneg suh in se bo zato obdržal.

Vreme bo do konca tedna predvidoma suho, od ponedeljka naprej pa so možne nove snežne padavine. Vseskozi bodo sicer prevladovale zimske snežne razmere, saj se bodo temperature vseskozi gibale okoli ali pod lediščem.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
1235432 (nepreverjen)

Pm >>>> tepa lance gor

Vipko
buldog

S snegom je tako kot z ostalimi vremenskimi pojavi; naj si jih še tako želimo ali pa ne želimo, to nima vpliva na verjetnost njihovega pojavljanja... Že cel januar smo priča "klicanju snega" in že kar malemu pritisku na vremenoslovce naj pričarajo sneg....hahhaha. In zdajle bo res. Obdržal se bo in to ne zato, ker je suh ampak ker so temeperature nizke in tla vsaj v gornjem sloju zamrznjena. Obdržal bi se tudi, če bi bil moker. Po napovedih ga bo na Notranjskem 20 cm. Ker je to pokrajina, ki ima povprečno dva do trikrat več padavin kot Prekmurje, bi čez prst rekel, da ga bo pri nas okoli 7 cm.

Starejše novice