Na severovzhodu države začeli štetje prometa z novimi prenosnimi števci.

Se tudi vi sprašujete, čemu služijo majhne, neznane naprave, nameščene na prometnih znakih oziroma signalizaciji ob cestah? Če ste se v minulih dneh zapeljali skozi Odrance, ste morda opazili, da je tabla, ki označuje začetek naselja, po novem opremljena z nenavadnim ohišjem.

Mnoge voznike je zaskrbelo, da gre za novo vrsto radarjev in na spletu so se že razvnele obširne razprave o smiselnosti meritev hitrosti.

Števci na 70 lokacijah po Sloveniji, prvi na severovzhodu

Če ste se tudi vi zbali, da so pristojni našli nov pretkan način kako vas olajšati za denar, naj vas pomirimo. Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo pojasnjujejo, da gre pravzaprav za prenosni števec prometa, ki bo nadomestil dosedanje ročno štetje. 

DRSI je namreč v letošnjem letu začela z izvajanjem občasnega štetja prometa:

»Z omenjenimi števci bo tako v pomladnih in jesenskih mesecih izvedeno štetje prometa na 70 lokacijah po celotni Sloveniji. Na vsaki lokaciji je predvideno štetje prometa neprekinjeno 14 dni.«

Ob tem dodajajo, da bodo števci v prvi fazi postavljeni na področju severovzhodne Slovenije. Tudi v Pomurju jih torej lahko pričakujete na več lokacijah. Vozniki so ohišje med drugim zasledili že v Tropovcih in na Krajni.

Konkretna naprava v Odrancih je sicer nameščena z namenom štetja prometa za potrebe signalizacije rekonstruiranega križišča na uvozu v industrijsko cono, še razlagajo v DRSI. Na tej lokaciji bo aktivna še do jutri, nato pa jo bodo premestili na novo točko.

FOTO: Facebook (Radarji v Pomurju – David Šebjanič)

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
....m.... (nepreverjen)

Lane na jesen je biu eden z smeri puconec na tabli za naselje markisavci

ka je tou za fore (nepreverjen)

kolesare tudi šteje?

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem kdo je tu nor? Tako ima DARS ravno pred Odranci montirano števno napravo. Rezultati so vidni na https://mikrobit.si/DARS/QLTCnetTrafficAgent/$/. Tu bi lahko dobili točne podatke o prometu, ne pa da montirajo te smešne škatle. Sigurno je zopet nekomu padlo v žep. Značilno za našo državo je vsesplošen kaos, neznanje in zapravljanje denarja. Leva roka ne ve kaj dela desna.

Cerni Gad (nepreverjen)

Vi pa ne veste kaj pisete...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Seveda, ti znaš!

In reply to by Cerni Gad (nepreverjen)

trollbusta (nepreverjen)

marsišto se je tej dni na facebooki ali pa za šankon doj zakuno, ka je tou radar.

Starejše novice