Na sinočnji dopisni seji je vlada nekoliko presenetljivo preklicala preklicala epidemijo nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), ki je bila razglašena 12. marca 2020.

Epidemija je bila razglašena 12. marca 2020, na zadnji dan vlade Marjana Šarca, da bi se na ta način lažje spopadli z zajezitvijo širjenja koronavirusa, takrat smo v Sloveniji imeli zabeleženih 96 primerov okužbe s koronavirusom.

Odredba o razglasitvi epidemije je začela veljati 12. marca 2020 od 18. ure naprej, aktiviran je bil tudi državni načrt. Ob razglasitvi epidemije je začelo ugašati javno življenje v Sloveniji, saj so bili sprejeti številni ukrepi, od zaprtja šol in vrtcev, do omejevanja prehodov državne meje in dela na domu. Temu so sledili še številni drugi omejevalni ukrepi, od prepovedi prodaje blage in ponujanja storitev, zbiranja in druženja, do prepovedi prehajanja občinskih mej.

Epidemije ni več, ukrepi ostajajo

Po več kot dveh mesecih pa je vlada v četrtek pozno zvečer na dopisni seji presenetljivo preklicala  epidemijo, potem ko je sicer preklic epidemije napovedal premier Janez Janša še isti dan za konec meseca. Ravno tako je bilo še malo pred tem iz vrst zdravstvene stroke slišati, da za preklic še ni strokovnih razlogov, saj je treba počakati na oceno sproščanja ukrepov, poleg tega pa epidemije naj ne bi preklicala še nobena evropska država.

Kot je vlada zapisala v sporočilu za javnost, je Nacionalni inštitut za javno zdravje ocenil, da vsi kazalniki kažejo na umirjanje širjenja virusa SARS-CoV-2 v populaciji. Ker pa še vedno ostaja nevarnost širjenja nalezljive bolezni COVID-19, se – ob strokovni utemeljenosti – še vedno uporabljajo splošni in posebni ukrepi, sprejeti na podlagi Sklepa o uporabi ukrepov, ki jih določa Zakon o nalezljivih boleznih, pri epidemiji COVID-19.

Prvi potrjen primer okužbe s SARS-CoV-2 smo v Sloveniji zabeležili 4. marca 2020, do vključno 13. maja pa smo zabeležili 1464 potrjenih primerov okužbe. Kumulativna 14-dnevna incidenca je 35 primerov, efektivna reproduktivna številka pa je trenutno <1, so še zapisali v vladi.

Trenutna epidemiološka situacija tako omogoča sproščanje ukrepov, ki so bili nujni zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije, ne pa še njihove odprave v celoti, opominjajo in pozivajo k doslednemu izvajanju samozaščitnih ukrepov.

Je to razlog za preklic epidemije?

V kolikor vlada do danes epidemije ne bi preklicala, bi večina ukrepov, ki so namenjeni pomoči gospodarstvu in prebivalstvu iz protikorona paketa morali podaljšati še za mesec dni. Kot je navedeno v zakonu, "Če do 15. maja 2020 epidemija ni preklicana, se roki izteka ukrepov, ki so določeni do 31. maja 2020, podaljšajo za 30 dni."

Gre tako za ukrepe kot so nadomestilo za čas, ko so delavci na čakanju, oprostitev plačila za pokojninsko zavarovanje, krizni dodatek in temeljni dohodek za samozaposlene osebe. Danes se bo sicer sestala delovna skupina, ki se bo lotila priprave vsebine za tretji protikorona zakon, ki naj bi zagotovil dodatno pomoč najbolj prizadetim delom gospodarstva, predvsem turizmu, in vzpostavil shemo subvencioniranja skrajšanega delovnega časa. 

Konec tudi s karanteno ob prehodu meje

Vlada je sprejela tudi Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja COVID-19, na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije. Sprošča se karantena za vse, razen za osebe iz tretjih držav z nekaterimi izjemami. Osebi, ki vstopa v Republiko Slovenijo in ima stalno ali začasno prebivališče v državah Evropske unije in ni zapustila Evropske unije za več kot 14 dni, policija zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 (COVID-19) na meji vroči navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje o izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja COVID-19, so še zapisali v sporočilu za javnost.

S spleta

Komentarji (65)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
iz kamnika doma (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kaj pa sedaj
Zopet je Zmagovalec Janez Janša
kaj pa jaz sirotinja brez staršev
Zopet sem ga popušil v zugodovino bom prišel kot največji luzer
kar jih je Slovenija imela
Veste da me ima da bi se vsedel na bicikel in tak dolgo vozil da bi se prehladil
in odšel v večna lovišča, - Saj res Zemlja potrebuje gnoj

iz Sobote doma (nepreverjen)

Ne sekiraj se
narod bo pozabil
in zopet bo prihajal na tvoje nastope
pa še vstopnino bo plačeval,
Zopet boš ta glavni klovn

In reply to by iz kamnika doma (nepreverjen)

ena pač (nepreverjen)

Zmagovalec?
Ne se hecati že na vse zgodaj.
Če je kdo zmagovalec v tej "vojni", je to slovenski delavec, tisti ki dela, je delal in bo še delal, da ne bo samo čakal in jamral kako nič nima. Res potrebuje zemlja gnoj. Žalostno, vendar resnično.

In reply to by iz kamnika doma (nepreverjen)

iz kamnika doma (nepreverjen)

a si ti vedno tak fuknjena
ali samo takrat ko te nategne
ZOKI

In reply to by ena pač (nepreverjen)

Janez Komunist (nepreverjen)

Lopov vas je spet nategnil na suho,kaj pa boste zdaj brez kriznega dodatka,ki ga vlada ne bo več izplačevala.

iz Sobote doma (nepreverjen)

To je Janša naredil samo zaradi tega
da bodo na plano prišli murgeljski prdec in kompanY
Seveda virus še obstaja in dečke bo veselo popapal.

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

Ne gre se jim za (nepreverjen)

virus ... razglasujejo izredna stanja

In reply to by iz Sobote doma (nepreverjen)

svoda govora (nepreverjen)

Poslance na minimalce, so se drli najvecji kapitalisti, ki so postali poslanci. Bedaki so jim pa nasedli.

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

MojTeGuro (nepreverjen)

Konec epiidemije a ukrepi ostajajo.Seveda saj pa bi država malo več kriznega dodatka morala odštet ker se vse odpira ter učitelji in vzgojitelji se odpravljajo delat...Potem za dvignjene v parlamentu nebi ostalo nič.

Belte (nepreverjen)

Hja, neje tak enostavno na enostaven način pojasniti kakšno zadevo. Nejde van glih to. #cp

Podvüjst (nepreverjen)

No money, no koroney,...

Jansa debeluh (nepreverjen)

Kaj je janezek?nemores ljudstvo pod sebe spravit lopov?nateg tisocletja janezek in ostali pa ste kot ovce

Jansa debeluh (nepreverjen)

Plus nitreba placat dodatke,ni denarja janezek

In reply to by Jansa debeluh (nepreverjen)

Mesec debeluh (nepreverjen)

Na dolgi rok smo vsi mrtvi, tako vas idol komedijant, ki isce pusko v koruzi.

In reply to by Jansa debeluh (nepreverjen)

ffran

Epidemije ne rabimo več, torej smo jo preklicali, imamo pripravljeno že drugo kost za glodanje, ki bo vsak čas priletela, da ljudstvu ne bo dolgčas !

ena pač (nepreverjen)

to je že, samo je še v ozadju, ni toliko izstopala, ker je imel covid-19 privilegij

In reply to by ffran

Cebela12 (nepreverjen)

Vi ste resno betezni z to politiko, meni je bas vseeno ce jo vodi tej vas jansa ali tej vas kucan, ali lejvi ali desni....
Ge mo skos mogo placuvate davek na vse po spiske, skoz de vse isto kak je bilo... Pa lejko se pahor vozi z ferrarijon ali katrco ka be kaj naj prisparo....kao.
Nej van se nika jasno vi politicni fanatiki??

Stukate.pa bijete se sami med sebo ze 20let!! Pa se nika nejste napravile nej eni pa nej drujge.

ena pač (nepreverjen)

vsaj krivca ni, so vedno samo kazanja s prsti na drugega

Gj (nepreverjen)

Gda do maske skinoli?

asere (nepreverjen)

ne vem, kaj se cakas, zate itak ni nevarnosti. Ce ti je odvec je ne nosi.

In reply to by Gj (nepreverjen)

ZDIVJANIM V OP… (nepreverjen)

SLOVENIJA JE MOJA DRŽAVA IN NE BOSTE MI JE VZELI, ZDIVJANI HULIGANI, NESTRPNEŽI, KI GROZITE TUDI Z UBOJI IN LIKVIDACIJAMI.
Rojen sem bil v Socialistični federativni republiki Jugoslaviji, natančno v Socialistični republiki Sloveniji, živeli smo nekako tako kot v filmu Moj ata socialistični kulak. Svobode govora in medijev ni bilo, ena resnica iz TV Ljubljana, katero je pokojni gospod Trček povedal vsak dan, ena resnica iz medija DELO in to je bilo to. V šoli smo pozdravljali za domovino s Titom naprej, učili o Marxu, temeljih samoupravljanja in kako smo solidarni do neuvrščenih po svetu. Tovariš Tito je vedno ustrelil kapitalnega jelena, pa čeprav na pol gluh in slep.Trgovina je bila EMONA in ne Mercator, Hofer, Lidl, Spar…. V tej trgovini je bila ena vrsta kruha,čakalne vrste, nobenega tropskega sadja, nobenih Milk,kinder jajčkov itd. Čez mejo smo lahko šli enkrat ali dvakrat letno, vsakič pa je obvezno Zvezna carina Jugoslavije pregledala avto, da kaj ne “švercaš.” Bog ne daj da si kupil, če si seveda lahko, Mercedesa, ker če si ga si bil sovražni element in pod nadzorom UDBE. Imeli smo tudi bone za bencin, in vozila s katerimi smo se lahko vozili le po sistemu par – nepar odvisno od registrske številke. Če si rekel da si Slovenec, si bil tepen, ker je bilo to spodbujanje nacionalnega sovraštva, bil je čas JNA, ko so gazili po tebi Srbski oficirji in si bil za njih en “glupi” Janez. Potem pa so prišli časi četverice JBTZ, v katerem smo vsi videli novo upanje, prišli so časi ko smo se dvignili kot narod kot celota in uspeli doseči samostojno državo Slovenijo. Ob tem so nas napadli, in želeli potlačiti in podjarmiti naš narod…v stilu za hlapce rojeni za hlapce vzgojeni…Akterji slovenske pomladi so bili kasneje vsi obsojeni v stilu na neznanem kraju na neznan način, neznanega dne….v imenu ljudstva. Ljudstva? Kakega ljudstva, ljudstva ki nas je reševal? Po letu 1991 je prišel DEMOS, bilka upanja in žarek sreče. Seveda sovražnik ni počival, pro Jugoslovanske službe so infiltrirale počasi in uspešno vse svoje ljudi na vodilna mesta sodstva, policije in drugih organov zakonodajne oblasti. Naivno smo mislili, da ko nas je zapustil zadnji vojak JLA, da je to to, da smo svobodni, a v resnici se je dogajal prevrat v ozadju, s pomočjo tujih obveščevalnih služb. In prav ti akterji imajo sedaj svoje sinove in hčerke, vsi rojeni po letu 1991, ki so vzgojeni v duhu sovraštva do Slovencev, nimajo dneva delovne dobe, saj so prišli po vezah do položajev raznih nevladnih organizacij, se aktivno vključili v politiko in sedaj aktivno hujskajo v uporu proti vladi, oziroma ne vladi, ampak samo konkretno Janezu Janši, on jim je trn v peti, saj se pipica zapira in strah ki je privrel na plan izvira iz leta 1991. Ti levičarski hujskači in protestniki, niso vredni počenega groša. Svoje otroke uporabljajo za žive ščite, hujskajo k umoru, hujskajo z zastavami komunistične SFRJ. Kdor ni tega izkusil na lastni koži kako je bilo v tistih časih, ne more vedeti kaj mu sedaj manjka. Ti mamini sinkoti in dekleta ki pa sedaj javkajo in bevskajo, ne poznajo pomanjkanja, ne poznajo slabih stvari komunizma, medijske blokade in vsega prej naštetega.Dokler jim nekdo ne ukine podpore in jih nauči da je treba delati z rokami za preživetje tega ne bodo poznali. Ko bodo imeli kredit, ki ga bodo stežka odplačevali, ko bodo ostali brez službe in bili na zavodu za zaposlovanje, napisali na stotine prošenj in bili popolnoma na dnu, takrat se lahko pogovarjamo. Dokler pa stojite na stopnički na vrhu prestola in na nas SLOVENCE gledate kot zadnje smeti, do takrat bom JAZ osebno naredil vse, da se vam UPREM in v boju ne bom sam, tudi če padem , se bom pobral in se bojeval naprej. SLOVENIJA JE MOJA DRŽAVA IN NE BOSTE MI JE VZELI!!!

Jahh (nepreverjen)

VSI STE ISTI, bedni so bili komunisti pa levica je bedna in bedni ste janšisti in DeSUS in še tričetrt vseh ostalih politikov. Samo za oblast se van ide. Ovin pri vrhu samo za oblast, van pri dnu pa za pozicijo direktora nevladne organizacije ali pa doma za ostarele. Ali pa pozicijo ravnatelja šole, in še marsikaj drugoga. Pomali de več direktorov kak delavcov. Za stranko in pozicijo odate svoj obraz. Te pa bole se v rit potegnete stranki, bokšo pozicijo dobite.

In reply to by ZDIVJANIM V OP… (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Zelo si pretiral. Marsikaj je res, marsikaj si pa sam dodal. Nikoli pa nam v tem socializmu niso omejili potovanje iz občine v občino, kot v naši demokraciji. Ko sem jaz služil vojsko leta 1978 v Nišu, Srbija je bil ugled Slovencev zelo velik. Tako v vojski kot med samimi Srbi.

In reply to by ZDIVJANIM V OP… (nepreverjen)

Trgo (nepreverjen)

Ti si pa mel slabo otrostvo tudi ges san zivo v tej casih ka jih opises pa mi je bilo fajn vsi so meli strejo nad glavo vozili smo se na morje v Avstrijo v Italijo po sveti gda si pravo YUGA in TITO celi svet je znal za to drzavo, ce je tebi bilo tak slabo bikomot odiso v tujino nigdar sam pa nej bil zapreti ka bi nej smel iti iz obcine ali ka bi se nej smel pelati z cugon ali z busom. Glij zato so v tiston casi nej mogli kradnoti ka so te pitali od kec ti pare zdaj se pa vozijo lopovi z Mercedesi in utajevalci davkov pa prejemniki provizij pa jahte pa vikende pa 50mrd v davcnih oazah vkradnjenih pejnez neda semi vec samo se o vojski ce se vskupini vo meces dobis gverano ce ti je tak fajn pitaj mlade zakoj zapuscajo to idilo in bizijo v tujino?

In reply to by ZDIVJANIM V OP… (nepreverjen)

ZA ČRNI VRAG TRGO (nepreverjen)

Narobe sta me razumela, saj jas nikjer nisem napisal, da mi je bilo slabo. Namen mojega pisanja je da tem mladim predstavim kako je bilo takrat in kljub takim pogojem takrat nam ni bilo slabo, dobro smo živeli, bili smo zadovoljni ta današnja mladina rojena po letu 1990 pa z ničemer ni zadovoljna in skoz nekaj protestira, delati pa ne ve ali pa se jim ne da. To je bil moj namen, da se razumemo.

In reply to by Trgo (nepreverjen)

Trgo (nepreverjen)

Zato pa pisi obej plati nej ka zavajas pa pises eno stransko to kaje zdaj je katastrofa pa korona gor ali dol

In reply to by ZA ČRNI VRAG TRGO (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Samo, da ne boš mislil, da sem jaz kakšen jugonostalgik. Osebno sem pričakoval, da bomo sistem izboljšali in popravili. A kaj ko naši vodilni niso mislili na nič drugega, kot na rop nekdanjega skupnega premoženja. Gospodarstvo smo prepustili divjanju stečajnih upraviteljev, ki so stečaje raztegnili na tudi več kot 10 let in si vmes pridno polnili žepe. Pelji se mimo nekdanje tovarne Mura in lahko vidiš kam je spravil to nekdaj elitno tovarno, stečajni upravitelj. Ta se je s tem bavil popoldansko saj je 4 ure dnevno učil na gimnaziji. Nedaleč stran je Pomurka, ki so jo uničili primorski lopovi. Meso v Italijo, denar pa v lastne firme. To je povzročitev stečaja, kazen ena do osem let zapora. A kaj ko so naša sodišča počasna, sodijo tako dolgo, da se že pozabi zakaj je pri zadevi sploh šlo. Potem pa procesne napake, sodnice na bolniški, zastaranje pa nikomur nič.

In reply to by ZDIVJANIM V OP… (nepreverjen)

Trgo (nepreverjen)

Ti sigurno nemas dece, ker bi se te odpovedali samo mi povej pod kaksno zastavo si pa ti gor raso invsi doktori pa nenazadnje tvoj vodja,ki ti je spiso tej spis Jansa pa profesorji pa popi pavse ostalo pod HITLRJEVO ka si lastis ka je nej tvoje to ka bos se boril naprej pa gnes ob 19 pa pazi ka ne vkradnes SLOVENIJE...

In reply to by ZDIVJANIM V OP… (nepreverjen)

ZA TRGO (nepreverjen)

SAJ HITLER (če ga že omenjaš) JE V DOSTI PRIMER IMEL PRAV, ZA PLEME NE MOREŠ PUSTITI BEDAKA KER POTEM SO NASLEDNIKI BEDAKI/3 (bedaki na kubik)

In reply to by Trgo (nepreverjen)

Cebela12 (nepreverjen)

Ka ste nore kak vas perej.... Vi kda stanete se mislite kaj drugoga kak na politiko?

In reply to by ZDIVJANIM V OP… (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Nujno bi bilo treba ukiniti obvezno nošenje mask v trgovinah in zaprtih prostorih. Ni niti enega dokaza, da maske koristijo, nasprotno, vse več je dokazov, da škodijo. V Švici, Nizozemski, Norveški, Švedski, Danski, Finski, Luksemburgu, večinoma Nemčiji in Avstriji ne boste videli ljudi v maskah. Z maskami ljudje izgledajo kot idioti in že na zunaj kažejo, da so se brez upiranja uklonili svetovni avtoriteti, in da ne razmišljajo s svojo glavo. Histerične epidemiologe, ki so v tej krizi doživeli svojih pet minut slave, je treba vreči na smetišče zgodovine skupaj z avtokratskimi političnimi voditelji kot soa Janea Janše, Aleksanedr Vučič, Viktor Orban in ostali pajaci. Korona histerijo si bomo zapomnili predvsem po tem, da so najbolj zanikrne države, ki najmanj skrbijo za dobrobit svojih državljanov ( Srbija, Hrvaška, Bolgarija, Romunija, Slovenija, Madžarska, Poljska...) zganjale največji korona cirkus pod krinko skrbi za državljane, medtem ko države kjer gre ljudem najbolje (Švedska, Danska, Finska, Norveška, Luksemburg, Švica...) omejitev javnega življenja sploh niso uvajale ali so pa bili le-ti zelo blagi. Še enkrat se je pokazalo, da diktatorji in avtokrati ljubijo izredne razmere in vojne, saj uživajo mrcvariti svoje državljane in jim zapovedovati.

marksici (nepreverjen)

samo tebe smo cakali, potem je komentirajne popolno. da nisi generalni sekretar v kaksni skrajni stranki in strokovnjak za vsa podrocja.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Nogomet50 (nepreverjen)

Lep propagandni pamflet, ki je poln laži in neresnic. Če bi to držalo kar ti govoriš mi povej kako to, da se v nobeni od tzv. progresivnih držav ne odvijajo športne prireditve z gledalci. Po tvojih kriterijih je svetilnik svoboščin, demokracije in progresivizma Belorusija. Ukrepi so širom Evrope z izjemo Belorusije bolj ali manj enaki. Izpade kot, da je cel svet v pogonu, le Vzhodnjaki sedimo zaprti doma. Progresivna Danska je napram "avtokratski" Sloveniji uvedla aplikacijo za nadzor.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

karelček a si ti bil tudi zraven pri biričevičevih pesojebcih
da take pišeš

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Kmica.. (nepreverjen)

Karel, bravo!

the end (nepreverjen)

Ljudje, nehajmo nositi maske, katere povzročajo več škode za naše zdravje kot koristi. Če naša politika in naša zdravstvena "stroka" katera svetuje naši vladi tega ne vidi, bodimo vsaj mi toliko pametni in odvrzimo te neumne maske. Od danes naprej več ne uporabljam zaščitno masko in grem samo v tiste trgovine v katerih od mene ne bodo zahtevali, da jo nosim ob vstopu.

tehgemei (nepreverjen)

zase govori in ne hujskaj drugih, ker nisi epidemiolog. odvrzi masko v kos. ali ne upas, ce vas ni vec? samo skupinsko.

In reply to by the end (nepreverjen)

black panter

Pejnezi so sfalili v drzavni blagajni,zato vec nega pandemije,delat se trbej spraviti

Kukuc (nepreverjen)

To tvoje verjetno leti na vlado. Je tak?

In reply to by black panter

black panter

Tak je

In reply to by Kukuc (nepreverjen)

blackii (nepreverjen)

in kaj potem, gremo po nove kredite, tako kot to do sedaj vedno delajo skrajne leve vlade. Zivimo na racun drugih.

In reply to by black panter

Jurij (nepreverjen)

Kaj se vse kuha iz ozadja ,mi le nemo lahko opazujemo...zgleda ka bomo otok sredi evrope...kteremu bo sledile kaotične razmere...z korono ali brez,...

ZA JURIJ (nepreverjen)

PRAV IMAŠ. Res smo otok sredi Evrope saj v nobeni od evropskih držav ni divjanja komunističnih hord razen v Sloveniji, in to v času epidemije kar je nepredstavljivo.

SDS diagnoza (nepreverjen)

PRAV MAŠ. Samo v Sloveniji komunistične horde zbrane v stranki SDS divjajo in ropajo po državi.

In reply to by ZA JURIJ (nepreverjen)

Trgo (nepreverjen)

Ka NEMCI tudi majo komuniste pa v Belgiji?

In reply to by ZA JURIJ (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Ta vlada je smešna. Še včeraj tupijo o neven kakšnih nevarnostih, gnes pa kak prvi v Evropi prekinjamo epidemijo. #facepalm

serer (nepreverjen)

smesen je nesposoben komedijant, ki skace v prazen bazen in vrze pusko v koruzo, ker bi on volitve. ni to obcina kamnik.

In reply to by Olosh (nepreverjen)

En Prlek (nepreverjen)

SDS diagnoza tebe je narava zropala pometi, če što rople, pa so to tvoji kriminalci.

Sumič (nepreverjen)

Na enem bregu komunISTI na drugem belogardISTI v dolini odmev ISTI,ISTI,ISTI.
OK.Covid je recimo bil po celem sveti,
če je bil oz.je oz.od kdaj je že? JJ je po fohu obramboslovec ,to IZREDNO stanje je njemi odgovarjalo. Vendar če so se sedaj odločili ,da je vsega konec potem naj vse ukrepe ukinejo,nej samo pomoči katero bi sedaj gospodarstvu bila dobrodošla.Maske off,gibanje off,koncerti off......ali pa naj pustijo pri miru. Mi raja bomo pa vseeno mogli še naprej plačevati dražjo hrano,ddv,dodatno zavarovanje pa bodo beli,rdeči,sivi ali roza na oblasti....

icnedar (nepreverjen)

Vlada preklicala epidemijo !
To pomeni, da se bodo Slovenci masovno odpravili na hrvatijo.
Kaj pomeni to za naš turizem?
Zelo slabo, očitno nas bolj skrbi kaj bo z hrvaškim turizmom ne pa z našim.
Bolj bi bilo pomembno, da bi se dogovorili z Avstrijci, da bi odprli meje in da se pri nas čim prej odprejo zdravilišča in hoteli.

čarni vrag (nepreverjen)

Kakšna epidemija? Zakoj pa te ne objavijo kakšne vse bolezni so imele te "žrtve" koronavirusa. Več kak pol starih nad 85 let, kar je preci nad povprečno starostjo ob smrti, ki je 74 let za moške in 81 leto za ženske. Zaradi toga, ka smo zaradi koronavirusa razsuli kompletno zdravstvo, de mrlo, ali pa je že umrlo več ljudi kak za koronavirusom. Vse je več kak čudno. V Ljutomeri so rešavali in rešavali situacijo, tak dugo da so se okužili skoraj vsi oskrbovanci. Upan ka de se napravila kakšna analiza, ka de odkrila vzroke za takšen razvoj dogodkov in da se iz teh napak kaj naučimo.

varfe (nepreverjen)

in ti si tiskovni predstavnik, katere kaviar elite?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si pa predstavnik tistih ka nika ne razmijo

In reply to by varfe (nepreverjen)

Mitsubishi (nepreverjen)

Odprite meje ze enouk ka iden v mcdonalds

...... (nepreverjen)

dobro jutro, dolgo si spal.

In reply to by Mitsubishi (nepreverjen)

Anti Komunist/… (nepreverjen)

Tukaj pa imate stran (uradno priznanih) povojnih grobišč po Sloveniji. V Sloveniji so pobili več kot 300 000 ljudi, komunisti. https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1hYjza38oms1ZyPNSs0QFJJhNT4c&h…
Potem pa mi nekdo še reče, da komunisti po svetu skozi zgodovino niso poklali več kot 100 milijonov ljudi. GOLAZEN

......... (nepreverjen)

Po uradnih podatkih(!) so namreč revolucionarji v sloveniji že med vojno pobili več neoboroženih rojakov kot okupatorskih vojakov.

In reply to by Anti Komunist/… (nepreverjen)

kuntakinte (nepreverjen)

... pohorski bataljon??? ...

In reply to by ......... (nepreverjen)

Mondragon (nepreverjen)

zato pa so nemci pobili člane pohorskega bataljona

ker so poštene slovence ubijali

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

637 (nepreverjen)

Tebe so sigurno v otroštvu zlorabljali, da imaš takšne travme. Ubogi si, smiliš se mi.

In reply to by Anti Komunist/… (nepreverjen)

ooooo.... (nepreverjen)

Dunning-Krugerjev efekt je v psihologiji kognitivna (spoznavna) pristranskost, v kateri ljudje z nizko sposobnostjo precenjujejo sami sebe, kar se kaže v obliki slabih odločitev. Zaradi nizke sposobnosti so ljudje nesposobni spoznati svoje napačne odločitve in ravnanja. Tako nesposobni trpijo za kompleksom navidezne večvrednosti, zanimivo pa je, da se dogaja tudi obratno: da sposobni svoje sposobnosti podcenjujejo.

Zdi se, da je Dunning-Krugerjev efekt zaznati v znatni množici državljanov, ki so v epidemiji covida-19 nenadoma ugotovili, da veliko vedo o virusih, še posebej o koronavirusih, pa o sposobnosti prenašanja virusov s človeka na človeka pa o možnostih prekuženja populacije …, in ugotovili, da je covid-19 navadna “gripca”. Tako lahko gremo na množično druženje s kolesi v centru Ljubljane tudi brez socialne distance in zaščitnih mask. Nekateri tudi z otroki na sedežih.

čarni vrag (nepreverjen)

No v enon kedni bi se že morali pokazati znaki bolezni, tistih ka so se okužili na paradi.

In reply to by ooooo.... (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem kak je pri tebi s tem efektom. Koronavirus je po vsem ka znamo nej nevaren za otroke, pa naj sedijo na biciklini ali nej.

iz Sobote doma (nepreverjen)

opet ga je vladni klovn popušio
in Janez Janša je veliki zmagovalec..
klovn saj veš kaj moraš storiti
ZEMLJA NUCA GNOJ

Bobi Bolivija (nepreverjen)

Zdaj je sloboda zdaj moramo biti jako previdni hhhh

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice