Od danes je mogoče kupiti rumenozelene vinjete z letnico 2020, bodo pa rožnate oziroma letošnje vinjete v veljavi vse do konca januarja prihodnjega leta.

Cene in vrste vinjet ter cestninski razredi ostajajo enaki. Za letno vinjeto za osebna vozila bo treba tudi tokrat odšteti 110 evrov, za mesečno 30 ter tedensko 15 evrov.

Za kombinirana vozila bo letna vinjeta še naprej stala 220 evrov, mesečna 60 ter tedenska 30 evrov.

Za motorna kolesa cena letne vinjete ostaja nespremenjena pri 55 evrih, za mesečno bodo morali lastniki motornih koles odšteti 30 evrov, za tedensko pa 7,5 evra.

Največji porast prodaje vinjet za motorna kolesa

Skupaj z rastjo prometna na slovenskih avtocestah in hitrih cestah iz leta v leto narašča tudi prodaja vinjet. Na DARS so za STA razkrili, da je vrednost prodanih vinjet od lanskega 1. decembra do konca letošnjega oktobra znašala 191,15 milijona evrov. To je 6,5 milijona evrov več kot v primerljivem obdobju leto prej.

Prodaja letnih vinjet za osebna vozila je porasla za štiri odstotke, za kombinirana vozila za šest odstotkov in za motorna kolesa za 31 odstotkov.

Globa 300 ali 500 evrov, odvisno od prekrška

Uporaba vinjet na avtocestah in hitrih cestah je v Sloveniji obvezna. Za vožnjo po omenjenih cestah brez vinjete je predpisana globa 300 evrov.

Če voznik vinjete ne namesti na vozilo z njenim prvotnim lepilom ali če z nedovoljenim posegom zmanjša učinkovitost lepila, pa globa znaša 500 evrov.

Darsovi cestninski nadzorniki so od začetka leta do 25. novembra zaradi neuporabe ali nepravilne uporabe vinjet izdali 54.079 plačilnih nalogov. Globe od kazni se sicer v celoti stekajo v državni proračun, ne Darsu.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
someone1 (nepreverjen)

Čakam na elektronske vinjete..... Vsako sranje, ki ga rabiš nalepiti na steklo je odveč. Potem pa imaš lenuhe, ki ne odstranijo potekle vinjete že od 2008...... Vsak je sposoben nalepiti vinjeto, poteklo vinjeto pa odstranijo le redki in takim voznikom in lastnikom vozil lahko samo čestitam in želim varno vožnjo....

pravavlada (nepreverjen)

Ne želi si elektronskega cestinjenja... ker ko se bo (če se bo) to zgodilo, bodo lokalne ceste spet polne, saj je neprimerno drago napram vinjetam. Šolski primer je portugalska.. AC je prazna, zastoji po lokalnih.
Se pa strinjam, da imamo v primerjavi z npr. avstrijci res noro fuknjeno lepilo na vinjetah. Avstrijske dol potegneš v enem kosu, če si pazljiv, slovenske moraš prej 30 minut pihat s fenom in dol čohat po prafaktorjih s praskalnikom.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

kouvran1 (nepreverjen)

Elektronsko cestninjenje za osebna vozila si lejko pri nas zaželej samo totalen butec.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Vupan, ka se vuva dva zgoraj zavedata, ka obstaja VELKA razlika med elektronsko vinjeto pa elektronskin cestninjenjon. In glede na napisano someone1 dejansko misli na elektronsko vinjeto in nej cestnino. Elektronske vinjete maš recimo v Avstriji. Je v bistvi vinjeta, ampak se je neke vrste registrejra za določeno registrsko tablico in to je to. S ten se rešiš keljenja in odstranjevanja nalepke na vetrobransko steklo in seveda nalepke, štera ti kvari pogled...

In reply to by someone1 (nepreverjen)

bingelj (nepreverjen)

Točno to je imel prvi v mislih. Da lahko po elektronski poti naročiš in plačaš vinjeto in ni ničesar na steklu v obliki nalepke. Podobno, kot plačaš pristojbino za ceste, ko podaljšaš registracijo. In potem bi lahko šli še dlje, ker smo v digitalni dobi in so stvari zelo enostavne za naredit, če je volja. Na AC imaš kamere za prepoznavo tablic, ki avtomatsko ugotovi, če imaš plačano AC in v kolikor nimaš sistem napiše globo. Tako odpadejo vsi nadzorniki po avtocestah.

Starejše novice