Splet je očaran nad čilim in hudomušnim 82-letnikom, iz katerega kar derejo zabavni nasveti za zdravo življenje.

Tudi vi pokašljujete in imate grozen glavobol? Sumite, da imate gripo? To ni gripa, pravi Toni!
 

»Gripa ne obstaja, zlato moje. Star sem 82 let, nikoli nisem bil bolan ali pri zdravniku. Sramotno je, kako so upokojenci uničili zdravstvo; 'Boli me roka, boli me noga, vse me boli … ' Gibaj se, &%$!#!«

S tem neposrednim sporočilom te dni za smeh skrbi izjemno vitalen Hrvat. Ko so ga novinarji N1 TV na ulici povprašali po gripi in zdravju, je brez dlake na jeziku spregovoril o zgrešenem življenjskem slogu sodobnega človeka ter delil svoje nasvete za zdravo in vitalno življenje:

Zdrav duh v zdravem telesu

Kaj torej počnemo narobe in kako bi lahko bolje poskrbeli zase? No, Toni zjutraj na primer priporoča umivanje s hladno vodo. Bacili so namreč izjemno pametni in vedo, kje je fino. Če deset dni ležite na toplem, s skodelico čaja v roki, jih po njegovem mnenju praktično kličete na obisk. 

Pri njem vsekakor ne bodo imeli sreče, kajti ob kar treh urah gibanja dnevno doslej ni potreboval še nobene tablete.

»Bolezni ne obstajajo,« razmišlja Toni in dodaja, da so le poškodbe, ki jih je kdaj treba oskrbeti – vse ostalo pa je odvisno od posameznika.

V soncu in dežju …

Posnetek zgovornega možaka je hitro zaokrožil po spletu in navdušil številne uporabnike, tudi izven meja Hrvaške. Ljudem se je očitno prikupil in postal pravi zvezdnik, mediji pa so jim rade volje ugodili ter Tonija povabili, da z javnostjo deli še nekaj svojih razmišljanj. 

V enem novejših video posnetkov tako v tanki jakni in brez kape v mrazu razlaga, da mu nizke temperature ne pridejo do živega. 

Menda ga nikoli niso motili ne mraz ne vročina ali padavine. Prebuja se zjutraj ob štirih in dan začne s treningom, pri katerem krepi prav vse – od nog in rok do trupa in glave, spodaj, zgoraj, desno, levo … Redno zahaja na sprehode in teče, predvsem pa poudarja pomen razgibavanja kolen.

Toni, ki se je upokojil pri 70. letu starosti, trdi, da v svoji 35-letni delovni dobi nikoli ni bil na bolniški. Če si tudi današnja mladina želi dočakati tako zdravo starost, pa morda velja slediti temu preprostemu nasvetu: Za dobro počutje je treba skrbeti že od jutra.

»Po jutru se dan pozna. Vstanite torej srečni, veseli, zavrtite glasbo, prepevajte, uživajte, jejte, kar vam tekne, umijte se, uredite se, lepo se oblecite, kajti obleka naredi človeka,« zavzeto razlaga Toni in zaključi: »Dobro se z dobrim vrača. Spoštuj vse, nikomur ne želi zla, saj se vrača dvojno. Tako je vse življenje. In pa – ne verjemi vsem.«

No, ne glede na to, ali delimo njegove poglede na bacile in gripo oziroma verjamemo njegovim nasvetom, je Toni za naše počutje veliko storil že s samim nastopom. Smeh je navsezadnje pol zdravja, kajne?

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
wewewe (nepreverjen)

gospaud je praf povedo. Nej kak gnes den, malo zabolij v rokej, malo v nogej, malo v kolene že na urgenco. Tau pa ka cejle dnejve lidgej sidijo za računalnikame, telefoname pred televizijo pa nikome nika.

Včase smo se gijbale če nej drujgo z biciklinon v slujžbo. Zaj pa v avto, grelec za rit štekate, do pisarne pelate, pred pisarno pakerate, not skočiti, kalorifer na 30 štekate pa 9 vr sidete. Pa domov na kavč pod deko dale sedet. Te pa v po pošto pa včase prehlad, pa cukanje v nogej pa glavej pa tak dale.

Kriza so lidgej gnes den.

Arrogant Bastard (nepreverjen)

Vutro začan z gibanjom... Pi*** ti mat******!

Janez Komunist (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Stari je butl,v životi nej nič dela,ampak dobi na koncu tudi on tisti meter zemlje nase kot mi vsi.

klantoš (nepreverjen)

Me zanima, ka je ded delo celo živlenje. Samo 35 let delovne dobe ma. V pisarni pečate mlato, pa sviro kurcu. Če bi 40 let delo na mrazi, pa vročini se nebi tak kurčo. Živela telovadba.

Neko (nepreverjen)

Tak je! Lidge nika za sebe ne napravijo, zgovarjajo se na lejta, od lejt so debele pa betežne. 2x se sprdnejo ali ednouk zakašlajo, pa so že pri doktore.

Gost Marjetica 25 (nepreverjen)

Gospod je bil serviser telefonskih priključkov, maneken in imel je stojnico s sadjem in zelenjavo. Je pa res, da hvala bogu ni zbolel za kaj hujšim npr. rakom, takrat več ni to tako enostavno. Pa še na mnoga zdrava leta!

Starejše novice