Slovenski škofje ordinarji so sprejeli odločitev, da je do preklica ponovno obvezna nošnja zaščitnih mask v zaprtih cerkvenih prostorih.

Kot so sporočili v Katoliški cerkvi, so  v skladu z zadnjim ukrepom Vlade RS, ki znova predpisuje uporabo mask v zaprtih javnih prostorih, tudi sami odredili obvezno nošnjo zaščitnih mask v zaprtih cerkvenih prostorih. Odločitev je stopila v veljavo s včerajšnjim dnem, 25.6.2020, posebej pa velja za cerkve, kapele, pisarne, veroučne prostore.

Ob tej odločitvi se tudi spreminjajo Navodila slovenskih škofov v slovenskih cerkvah, ki so stopila v veljavo 1. junija 2020.
 

Navodila so spremenjena v prvi točki, kjer je sedaj zapisano:

  • Vsak, ki vstopi v cerkev, je sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo, tako kot to velja za vstopanje v druge javne prostore. Ob vstopu v cerkev si mora razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in v cerkvi ohranjati medosebno razdaljo 1,5 metra (to ne velja za družine in člane skupnega gospodinjstva). 
  • Na koru so lahko organist in pevci, ki med seboj ohranjajo ustrezno razdaljo 1,5 metra. Pevci morajo uporabljati maske.
  • Vernikom je dovoljeno deliti sveto obhajilo samo na roko. Delivec obhajila pri obhajanju nosi masko. Pred obhajilom in po njem si mora razkužiti roke.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice