Zajčki, pirhi, sveže in pisano cvetje, velikonočni venčki … Bližajo se velikonočni prazniki in s tem tudi priložnost, da svoj dom okrasimo z izvirnimi dekoracijami. Pripravili smo seznam idej za okrasitev, ki jo lahko izdelate sami.

Za vas smo poiskali preproste in čudovite ideje za okraske, s katerimi lahko popestrite dom in pozdravite pomlad.

Velikonočna jajca iz papirja

Ti velikonočni okraski so hkrati čudoviti in izjemno preprosti. Iz papirja izrežemo eno jajce, ki nam služi kot šablona. Nato to jajce obrišemo, da dobimo 15 enakih jajc, Nato pa vsako izmed njih prepognemo in jih zalepimo skupaj. Prvi in zadnji del jajc zalepimo skupaj, pred tem pa v sredino dodamo še trak. Več v spodnjem videu. 

Jajčna lupina iz mavca

V plastenko, v kateri je pol litra vode, začnemo postopoma z žlico dodajati mavec. Zmes na koncu dobro premešamo. Napihnemo balon in ga nataknemo na plastenko ter začnemo vanj vlivati mavec, tako da ta pokrije stene balona.

Previdno odložimo in počakamo, da se posuši. Nato balon malo prerežemo, da gre zrak iz njega, in ga odstranimo. Dobljeno »jajčno lupino« lahko poljubno okrasimo. 

Ideja za zavijanje čokoladnih jajc

Potrebujemo le škatle od jajc, nestrupene barve s katerimi prebarvamo škatle, barvne trakove, cvetove rož in že imamo čudovito velikonočno darilo. 

Enostavni zajčki iz kartona

Za to okrasitev ne potrebujemo drugega kot kartonsko rolico od papirnatih brisač, ki jo razrežemo tako, da dobimo tri kroge. Te nato zalepimo skupaj na način, kot je prikazan v spodnjem videu. 

Okrasitev vrat ali stene z velikonočnim venčkom

Venčki, ki jih pripravljamo za adventni čas, so pri nas dobro poznani, a na enak način lahko naredimo tudi velikonočne venčke. Potrebujemo le nekaj ročnih spretnosti in dobre volje.

Praznična dekoracija tudi ob velikonočni pojedini

Za to preprosto dekoracijo potrebujemo le prtiček, jajca in majhne vejice cvetja. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice