Slika je simbolična.
V več prehranskih izdelkih našli bakterije.

Na Zvezi potrošnikov Slovenije opozarjajo, da je odpoklicanih več izdelkov. Med njimi tudi kozji sir dveh različnih blagovnih znamk. 

Odpoklican je kozji sir znamke President, z EAN kodo 3228021170053, z rokom uporabe vključno od 24. september 2022, do 10. oktober 2022. 

Odpoklican pa je tudi kozji sir znamke Les Croises, ime živila je Buche de chèvre Sainte Maure Format familial, teža izdelka je 300 gramov, EAN koda pa 3564700562406. Rok uporabe je vključno od 25. septembra 2022 do 14. oktobra 2022, dobavitelj je Scamark. 

Razlog odpoklica za oba sira je možna prisotnost kovinskih tujkov v živilu. 

Foto: Zveza potrošnikov Slovenije

V halvi salmonela

Odpoklicano je tudi živilo tahin halve. Gre za znamko Ekonomik, izdelek je pakiran po 300 gramov. Rok uporabe je do konca maja 2024, dobavitelj je ONKEL-Sahingoz Sud GmbH, izdelki pa so bili naprodaj v trgovinah Atlas Group. 

Foto: Zveza potrošnikov Slovenije

V enaki trgovini so odpoklicali tudi sezamovo omako z nazivom Sekeroglu sezamova omaka, pakirana po 460 gramov, rok uporabe pa je do 14. april 2023. Gre za izdelek znamke Tahin, z EAN kodo 8695820016106. 

Foto: Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklicane tudi znane hrenovke 

Zaradi bakterije Listerie monocytogenes pa so odpoklicali tudi več vrst Wudy hrenovk. Odpoklicane so hrenovke v kilski embalaži, pa tudi v 250 gramski embalaži, 240 gramski embalaži, Wudy s sirom v 150, 250 gramski embalaži in hrenovke Wurstel s sirom v 150 gramski embalaži. 

Izdelki so bili naprodaj v trgovinah Engrotuš, Eurospin, Lidl, Spar in preko distributerja Hrib. 

Foto: Zveza potrošnikov Slovenije

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
grobar (nepreverjen)

nika nej več varno gesti.Lekar nas vse ščejo zastrupiti.

zaljeresan (nepreverjen)

nega nobenih sankcij za te stvari… te pa vse boli k in sopajo v vse sranje.

In reply to by grobar (nepreverjen)

DŠK (nepreverjen)

plačujemo inšpektorje, ki ne opravljajo dela.

gru (nepreverjen)

Pomembna je statistika, ne pa opravljeno delo. Kot kaže, Ministre zanimajo le številke, izpolnjene norme posameznikov. Stanje na terenu pri tem ni pomembno, zato so posledice takšne kot so. Inšpektorji niso toliko krivi kot njihovi nadrejeni, med katerimi so tudi taki, ki nikoli niso opravljali takih del in nalog, kljub temu pa so kot nesposobni koordinatorji dobro plačani. Bil bi že čas, da bi se morda kaj naučili, povzeli iz sosednje Avstrije, saj smo eni in drugi v EU.

In reply to by DŠK (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Kot kaže, bo bolj varno kupovati v kaki kmetijski trgovini. Dvom v "varno" hrano na trgovskih policah je vse večji. Pristojne službe so zatajile v polni meri. Ali še sploh obstajajo? Če še, ne opravičujejo svojega obstoja in so le strošek Državi.

. (nepreverjen)

Preprosto več za nas. Pojejmo kaj drugi ne bi.

Starejše novice