Varuh človekovih pravic Peter Svetina se je odzval na nedavne dogodke, ko so bili predstavniki zdravstvene stroke ožigosani za »morilce slovenskega naroda«.

Varuh človekovih pravic Peter Svetina se je odzval na nedavne dogodke, ko so nekateri posamezniki predstavnike zdravstvene stroke oklicali za »morilce slovenskega naroda«.

Ugotavlja, da se je v času omejitvenih ukrepov za zajezitev virusa razmahnila tudi epidemija nestrpnosti in sovražnosti.

»Vse več je verbalnih napadov, podpihovanj, ustrahovanj, pa tudi neposrednih groženj s smrtjo, ki so uperjene ne le v predstavnike stoke, politike ali medijev, ampak tudi v posameznice in posameznike z drugačnim političnim ali svetonazorskim pogledom,« je sporočil Svetina in dodal, da k temu pridonesejo tudi družbena omrežja. 

Svetina doda, da se mora vsak zavedati moči besed ter da je na nas, da postavimo zgled in, da je vsaka naša javno zapisana misel kultivirana. 

»Grožnje s fizičnim obračunavanjem, ustrahovanjem ali s smrtjo je treba prijaviti, saj imajo lahko znake kaznivega dejanja. Organe pregona zato pri Varuhu človekovih pravic pozivamo, da storijo vse, da se nedavni dogodek razišče, storilce čim prej identificira ter ne dopusti tako grobih posegov v dostojanstvo ljudi,« še zaključi Peter Svetina. 

Vir: Twitter

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

naj sere doma s takimi budaleštimi svoji babi
ne pa nam poštenim državljanom
Za jebanje Janše so dovoljena vsa redstva

Jansa so (nepreverjen)

muslimani in imajo teroristicno podporo islamistov

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Herman (nepreverjen)

Sovražni govor ne obstaja. Je samo svoboda govora ali je pa ni.

Bodoči Vardist (nepreverjen)

Slovenijo Slovencem! Je to sovražni govor?

tanja flaškon (nepreverjen)

Sigurno da je

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

Klaus schwabb (nepreverjen)

tanjo treba jebat
a je to sovražni govor

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

ni

In reply to by Klaus schwabb (nepreverjen)

čikapajo (nepreverjen)

če sama reče da to ni sovražni govor
je sigurno potrebna kot stekel pes šusa

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

gost4321 (nepreverjen)

kdo drugi pa jo ima?

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

kontra Bodoči … (nepreverjen)

prav imaš Slovenijo Slovencem ne pa čefurjem.

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

per (nepreverjen)

Ko naši sovražno izjavljajo svoje mišljenje je to svoboda govora ta nastavljenec naj rajši pogleda svoje izjave in svoja dejanja skupaj s Pahorjem in potem pametuje vsi, ki govorijo resnico in to dokazano , kdo je kriv za smrti starostnikov, ki ste jih spravili v razne telovadnice kot svinje v hlev sramota za varuha človekovih pravic.

Pravigoričanec123 (nepreverjen)

Zaj so se pa komuniste malo zajebale, vse sküp je tej sovražne govor začo preganjate Küčan, kda je mel govor tan na tiston komunističnon brege, zaj so pa tej iste častilce komunizma, štere so te Küčane na tiston brege raport predajale, najvekše govorce sovražnoga govora, tak njin pa trbej, naj je somo kaznijo, ka tou ka zagnje cajte delajo, je več nikšo delo nej, takše svinjarije so nej Nemce, pa Italjane pa Vogre, vsi sküp do 45. leta nej delale, ka delajo zaj tej "partizane" 21. stoletja!

Himmler (nepreverjen)

Prej se naj kaznuje odvzem svobode in
clovekove pravice katero so nam ukradli večini Slovencev,...
Kaj je takega v tem sovražnem govoru???
A ni hujše tisto ko niso kažnjena sovražna dejanja vseh politikov, večina zdravnikov, večina policistov itd.!!
Govor še zdaleč ni toliko nevaren kot fašistična dejanja!!!

Karl Marx (nepreverjen)

Peter Svetina je pred leti bil član SLS-a. Tako tudi deluje. Mirno pusti, da vlada in ministri s pozicije moći zmerjajo navadne državljane zato ap takoj stopi v bran funkcionarjem kot so Krek, Kacin, Beovićeva, Rozman. Oćitno je, da Svetina ne razume vloge varuha človekovih pravic. Varuh mora braniti tiste šibke, ki se sami ne morejo in za katerimi ne stoji državni aparat. Mora jih braniti zmeraj, ko jih napadajo nosilci oblasti. Krek, Kacin, Rozman in Beovićeva so pa funkcionarji in kot takšni del državnega aparata za katerimi stoji do zob oborožena pokicija in vojska, brani jih ves represivni državni aparat. Takšni ne potrebujejo Varuha in je smešno, če človek, ki je zasedel to mesto ne razume svoje vloge. Gospod Svetina, vaša naloga je braniti tiste, ki se sami ne morejo. Sem ne spadajo Janša, Hojs, Beovičeva, Krek, Kacin, Tonin in ostali vladarji Slovenije !

čikapajo (nepreverjen)

a je tebi bik v glavo prdnil da si tak fuknjeni

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

sandi1 (nepreverjen)

a je to tudi sovražni govor, če sosedu rečem, da je peder ...... pa vendar je, če pa ima pri sebi dedca v hiši.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice