FOTO: Jure Banfi
V središču Ljubljane so se ob 15. uri ponovno začeli sredini protesti, kjer bodo prevladovali nasprotniki pogoja PCT, proticepilci in zanikovalci koronavirusa.

Nov protestni shod proti vladi in pogoju PCT je napovedan za danes ob 15. uri. Tovrstni shodi v Ljubljani so se v preteklih tednih večkrat sprevrgli v izgrede. 

Poročali smo že, da današnji shod ni prijavljen. »Shod doslej ni bil prijavljen na policijski postaji ali upravni enoti, kot to določa Zakon o javnih zbiranjih,« so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Glavni pobudnik sredinih protestov je mestni svetnik v Kranju Zoran Stevanović, ki je tudi predsednik stranke Resni.ca. Današnja organizatorka protesta pa je Anica Bidar.

20.00 - Trg republike je bolj ali manj prazen, protestniki so se razšli.

19.50 - Protestniki ob veleblagovnici Maxi pojejo Zdravljico, policisti jih še vedno popisujejo. Na kraju dogajanja je le še okoli 200 ljudi.

19.35 - Na Trgu republike tudi policija, protestniki so mirni, vse manj jih je. Policija protestnike popisuje, ker se kljub temu da je bil shod razpuščen, še vedno zadržujejo v središču mesta.

19.30 - Zoran Stevanović je zapustil protest.

19.15 - Na Trgu republike ob vrtenju glasbe skupine Mambo Kings protestniki pozivajo k udeležbi na sredinih protestih prihodnji teden

19.10 - Protestniki so spet na Trgu republike.

18.55 - Protestniki se pomikajo proti Prešernovem trgu.

18.50 - Zbrana množica protestnikov se pomika proti Narodni in univerzitetni knjižnici.

18.45 - Protestniki hodijo po Aškerčevi cesti.

18.35 - Policija protestnike s Tržaške ceste potiska proti središču mesta, dostop do Bleiweisove ceste blokira vodni top, Aškerčeva cesta pa je polna avtomobilov, ki so obstali zaradi protestov. 

18.30 - Protestniki so zaprli Tržaško cesto. Med protestniki tudi motoristi. 

18.10 - Policija z vozili protestnike »potiska« po Bleiweisovi cesti proti Tržaški cesti. Zoper tiste, ki se upirajo, uporabljajo solzivec.

17.30 - »Množica, shod je razpuščen. Razidite se!« policisti ponavljajo v megafon v vodnem topu.

17.25 - Policisti množico pozivajo, naj se razide

17.20 - Protestniki so na Bleiweisovi cesti sedli na tla.

17.15 - Policisti so tudi tokrat uporabili solzivec. Nekateri protestniki so se hoteli prebiti mimo policijske blokade, policisti so na potezo odgovorili s solzivcem. 

17.05 - Protestniki vzklikajo: »Roke gor!« Nad množico je policijski helikopter.

17.00 - Protestniki hodijo po sredini Bleiweisove ceste, policisti na konjih in vozilih jim preprečujejo dostop do križišča s Celovško cesto.

16.45 - Policisti zaprli pot proti Celovški cesti in Bavarskemu dvoru.

16.40 - Množica se pomika po Miklošičevi cesti

16.35 - Protestniki so krenili na sprehod po Ljubljani. Policisti so zaprli Slovensko cesto, zato so protestniki pot nadaljevali po Kongresnem trgu proti Ljubljanici.

16.20 - Protest še vedno poteka dokaj mirno. Protestniki stojijo na Trgu republike, žvižgajo in vzklikajo: »Lopovi!«

16.00 - Helikopter je nad Trgom republike. Že pred začetkom protesta je preletaval prestolnico.

15.40 - Protesta se je udeležil tudi Zoran Stevanović, ki novinarjem razlaga o poteku policijske aretacije na torkovem protestu.

15.35 - Današnji protest ne poteka tako kot običajno. Ljudje ne vzklikajo in ploskajo. Množica zaenkrat samo stoji na trgu in se mirno pogovarja.

15.30 - Policisti pozorno spremljajo množico. V zraku je helikopter, a ne neposredno nad Trgom republike.

15.00 - Protestnik nagovarja množico, ki se počasi zbira: »Dol z Janšo!«

14.50 - Trg republike je za zdaj še skoraj prazen.

14.30 - Ljubljana je pripravljena na protest, pred parlamentom zaščitne ograje že od dopoldneva.

Foto: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi

Komentarji (33)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

V vednost : LJ kmetje polnijo gnojnico v cisterne. Zato KUL-ovci in kolesarji, če se želite olepšati pridite in se osvežite.

Kark Marx (nepreverjen)

Policaji, uživajte dokler še lahko. Vaš napad na slo enski narod ne bo trajal več. dolgo. Za umazan denar zvesto služite največjemu kriminalcu v zgodovini Slovenije, Janezu Janši in za denar ste pripravljeni zaplinjati ljudstvo, pripravljeni ste streljati na ljudstvo, zaenkrat še z gumijastimi naboji, proti ljudstvu ste pripravljeni uporabljati elektdične paralizatorje in pendreke. Simbol Janševe dobe je postal do zob oborožen robocop. Ljudstvo, ki vas plača, zaplinjate in pretepate. Vse kar pojeste, vse kar spijete, vse kar oblečete, vsak vaš avto, vsakega konja, vsako marico, vse kar imate vam je kupilo ljudstvo.. Vi ga pa v zahvalo zaplinjate. A vedite policisti, kmalu bo vlada Janeza Janše, ki jo tako zvesto ščitite, padla. In takrat bo prišla nova oblast. In prvi ukrep, ki ga bo naredila nova oblast bo zmanjšanje števila policistov za polovico. Nič več ne boste igrali frajerje v vaših avtomobilih, nič več se ne boste vozili v maricah in kradli bogu čas. Nič več ne boste vlekli plače po 2000 evrov, kljub temu, da imate končane le uboge srednje šole. Policisti ste v Sloveniji plačani bolje kot inženirji in magistri. A tega bo kmalu konec. Polovica vas bo izgubila privillegije in znašli se boste na trgu dela. Kaj znate sploh delati? Ničesar ne znate zato vas čaka tekoči trak pri Xaalu, v Arcontu ali Carthagu. Treba bo začeti delati. Za 700 evrov na mesec. Zato uživajte dokler še lahko. Vaš čas se izteka. Tik tak, tik tak, tik tak....

In reply to by tuncika

ZA Kark Marx (nepreverjen)

Tele komunistično, ne vem kaj se policija sploh ukvarja s to drhaljo. POLICIJA UMAKNITE SE, PA NAJ LJUBLJANO SKUP SPOTEREJO ZARADI MENE TI NORCI ZAKAJ JIM TO PREPREČUJETE, NAJ EVROPA VIDI KAJ SE DOGAJA V SLOVENIJI SREDI EVROPE. Se ne zavedate da Slovenija ni samo Ljubljana in ko bo ljudstvo se enkrat dvignilo proti temu nasilju in huliganom bomo videli kako so močni.

In reply to by Kark Marx (nepreverjen)

black panter

za karčija,tij tele boljševistično komunistično,gamad smrdljiva

In reply to by Kark Marx (nepreverjen)

tuncika

Sobotainfo že dela reklamo in vabi na proteste, zato Sobočanci brž v LJ na sendviče in dnevnice. Zoki časti.

pariška + pingo (nepreverjen)

Ha ha... to iz izkušenj gučiš par lejt nazaj gda vas je Janša iz cele slovenije fkup navozo z busami v LJ ka se vas je te 3 jurje zbralo in ste kao kontrejrali ovin proteston ge se je brez podkupovanja zbralo 100 jurjov lidij. Te van je Janša často prevoz, sendvič pa sok. Plačo pa sigurno od orožarskih provizij. Si biu ti tudi na tistih busih? Kelko znan je is Prekmurja pelo samo en bus. 45 nimakov je šlo te v LJ, si biu med njimi? Sigurno si biu!

In reply to by tuncika

- ne vem (nepreverjen)

tunčika, ne vem, če bi glij Zoki často . je nej tak velikodušen kak maršal Twito

In reply to by tuncika

Čkalja (nepreverjen)

Vi ste zanikovalci virusa? Halooo? In zanikovalci resnice. Kdo vas plača? Vas je kaj sram?

Vinkoratnik (nepreverjen)

Ti ljudje se borijo za nas in naše otroke stop lažni epidemiji in prevari človeštva da tebe ni sram prokleti bio bolnik podkupljeni pohabljeni!

In reply to by Čkalja (nepreverjen)

Hahahahahaha (nepreverjen)

Kdo protestira, nasprotniki PM, ne pa PCT, proticepilci, zanikovalci? Zanikovalci vlade DA, kot že ob potopu vaše.,
in ob sestavi desne. Bodite raje tiho, kot da mi mažete oči, laž***ci! Kolikor mi je znano, kljub Tunčikini zahtevi še
vedno niste posredovali dejanskega razloga, obrazložitve, zakaj STA ne prejema denarja. za katerega meni, da ji
gre. Preprosto ne upate predstaviti pravo stran zgodbe. To bi pomenilo vsekakor pljuvanje v lastno skledo in sa-
mega po sebi. Zato raje molčite. Pravzaprav vsi levi mediji izpostavljate le posledice nerednega financiranja, ne
pa tudi stvarni razlog oz. vzrok.

Tiskovna agencija (nepreverjen)

Ja, problem pri agenciji je, ker noče razkriti svojega finančnega poslovanja. Koga so financirali, zakaj, s kakšnim namenom. Pa se ima agencija pravico reklamirati pri drugih medijih? Če bi bilo samo to, ampak je bilo tudi, da so ti drugi mediji pisali vse mogoče o vladi na podlagi "donacij" agencije.
Zelo podobno, kakor pri avstrijskem kanclerju!

In reply to by Hahahahahaha (nepreverjen)

Pdjdjdkd (nepreverjen)

POLICIJA IMA DA SLUŽI NARODU ZA KAR JE TUDI PODPISALA VSE TE POLITIKE V PARLAMENTU JIH PA NAJ TAKOJ VKLENEJO IN ODPELJEJO V DOŽIVLJENSKI ZAPOR KRIMINALCI ENI KATERI NAM ŽE 30 LET KRADEJO IN NAM LAŽEJO! DOL S TO VLADO TAKOJ!!!

Neko (nepreverjen)

Saj pa služijo. Varujejo nas pred temi izgredniki, nemiri in večjo škodo. Tistim, ki ne upoštevajo odredb policistov, pa ne s solzivcem, s palico, da ga bo mesec dni bolelo.

In reply to by Pdjdjdkd (nepreverjen)

Hjjutrfv (nepreverjen)

Kakšno škodo ti palamudiš največja škoda so podkupljeni politiki in isto podkupljeni mediji da lažejo in zavajajo ljudi vse te kriminalce zapreti v zapor gamad ena nič vredna!

In reply to by Neko (nepreverjen)

black panter

Ajde policija,razturajte to gamad manjasto,cefursko,anticepilsko,levicarsko

Jao (nepreverjen)

prvo trbej plitve k pameti spraviti.

In reply to by black panter

micikaaa (nepreverjen)

Slovenci.....čuvajmo našo deželo, da ne postane gnezdo krvave rdeče drhali. ki bi živeli na drug račun...naše mesto je v EVROPI naprednih Narodov.....Balkan je preteklost.....

drur (nepreverjen)

mesto normalnih slovencov je na zahodi, še posebej v Grazi in Berlini, janšistov pa v zaostalon srednjeveškon Višegradi. Zato se moramo nujno rešiti JJ-ja in oprod.

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

Kark Marx (nepreverjen)

Policaji, uživajte dokler še lahko. Vaš napad na slo enski narod ne bo trajal več. dolgo. Za umazan denar zvesto služite največjemu kriminalcu v zgodovini Slovenije, Janezu Janši in za denar ste pripravljeni zaplinjati ljudstvo, pripravljeni ste streljati na ljudstvo, zaenkrat še z gumijastimi naboji, proti ljudstvu ste pripravljeni uporabljati elektdične paralizatorje in pendreke. Simbol Janševe dobe je postal do zob oborožen robocop. Ljudstvo, ki vas plača, zaplinjate in pretepate. Vse kar pojeste, vse kar spijete, vse kar oblečete, vsak vaš avto, vsakega konja, vsako marico, vse kar imate vam je kupilo ljudstvo.. Vi ga pa v zahvalo zaplinjate. A vedite policisti, kmalu bo vlada Janeza Janše, ki jo tako zvesto ščitite, padla. In takrat bo prišla nova oblast. In prvi ukrep, ki ga bo naredila nova oblast bo zmanjšanje števila policistov za polovico. Nič več ne boste igrali frajerje v vaših avtomobilih, nič več se ne boste vozili v maricah in kradli bogu čas. Nič več ne boste vlekli plače po 2000 evrov, kljub temu, da imate končane le uboge srednje šole. Policisti ste v Sloveniji plačani bolje kot inženirji in magistri. A tega bo kmalu konec. Polovica vas bo izgubila privillegije in znašli se boste na trgu dela. Kaj znate sploh delati? Ničesar ne znate zato vas čaka tekoči trak pri Xaalu, v Arcontu ali Carthagu. Treba bo začeti delati. Za 700 evrov na mesec. Zato uživajte dokler še lahko. Vaš čas se izteka. Tik tak, tik tak, tik tak....

Fujd (nepreverjen)

Prej sem bil proti protestom
Zdaj da me niti zdravnik noče sprejeti sami neki izgovori
Želim da parlament pa to vlado zravnajo!!!!

Ograček (nepreverjen)

Se vide samo južnjake pa manjake odijo po tej protestaj. Delat se spravte nej ka ste na državnon cecke prikloplene. Tou je več nej stare jugoslovanske sistem. Eden dela druge pa coj gledajo. Banda manjasta.

centralaljubljana (nepreverjen)

Žalostno ko na protestih slišiš več tujega jezika kot slovenščine...

..wowpap (nepreverjen)

halo, kaj ti ni jasno ta vlada in prejsnaj vlada vse naklonjenu uvozu manj kulturnim iz balkana. Sds je druga stran SD in Levice na istem kovancu.

In reply to by centralaljubljana (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Se lahko priključimo nazaj k Jugoslaviji?

black panter

ja,jugonostalgiki v sahari je puno mesta tan van šejki naj dajo mesto pa si napravite smrdljivo jugoslavijo

In reply to by . (nepreverjen)

Komedija (nepreverjen)

Sami čefurji.

..qqqpp (nepreverjen)

to je realnost ljubljane, je sbrski pasaluk, kranj je pa albanski. slovenci so v manjsini.

In reply to by Komedija (nepreverjen)

Koga ti foliraš (nepreverjen)

Čordić in Stevanović spet paradirata , ko pa bo šlo za res bosta spet cvilila kot pičkici.

......... (nepreverjen)

vodni top pa samo ob sredah dela ure v sluzbi. Ocitno ob petkih ne rabi, ker so to takrat vladni protestniki in je vse zmenjeno.

Koga ti foliraš (nepreverjen)

Kak san pravo , Stevanović že spizdo s protestov in takemu vi verjamete , samo še ova retardirana norčika je ostala , pfuj.

grobar (nepreverjen)

Karl Marks,če vlada spadne,što de pa nouvo vlado brano,če nej policija,Bedak eden.

Don Mentony (nepreverjen)

Posebneži so znova imeli tečaj hoje po Ljubljani ? Pizda moreš biti brez življenja da tako postopaš na protestih parkrat na teden .

nsu (nepreverjen)

Tej Zlatko Čordiš bi komot lejko v Afganistan šou,če se že nikšnoga Talibana ide.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice