Foto: Jure Banfi (simbolična)
Z Vlade Republike Slovenije so sporočili sveže podatke o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V petek so ob 715 testiranjih našteli pet okužb z novim koronavirusom, je vlada zapisala na spletni strani.

Skupno je bilo v Sloveniji tako potrjenih 1484 primerov okužbe s tem virusom. V petek ni umrl noben bolnik s covidom-19, v bolnišnični oskrbi pa ostaja šest bolnikov. Do zdaj je sicer umrlo 109 bolnikov s koronavirusno boleznijo.

Nazadnje so v Sloveniji več kot 5 novih okužb zabeležili 4. maja 2020, ko je bilo potrjenih 6 okužb.

Po podatkih spletne strani covid-19 sledilnik so bile štiri okužbe v petek potrjene na Jesenicah, ena pa v Ljubljani.

V zadnjih dneh se je manjše žarišče okužb pojavilo v povezavi z medicinsko sestro v jeseniški bolnišnici in še eno okuženo osebo v Ljubljani, epidemiologi pa so se nato lotili tudi testiranja njunih stikov, piše STA.

Ker je bila hčerka omenjene medicinske sestre pozitivna na novi koronavirus, bo moral njen razred na Osnovni šoli Prežihovega Voranca Jesenice tudi v 14-dnevno karanteno.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

To je vse manjše od napake testov. Kako dolgo boste izvajali te neumnosti.

tuncika

Kolesarjenje lahko škoduje, še posebej, če pelaš v klanec.

bullshit (nepreverjen)

Mene samo zanima ge je ostalih 1084 okuženih, če jih je od 1484 umrlo 109, ozdravelo pa samo 291. Glede na to ka je največ okuženih bilo marca in v začetki aprila so te tej okuženi že dva meseca betežni.
Gda te hejnjali že s ten sranjon? Nišče več ne vrvle toj lažnivoj vladi in nesposobni stroki, še menje pa lažnivin medijan keri so za klike pripravljeni paničariti v nedogled.

ZA bullsiht (nepreverjen)

Tebi je tudi potrebna ena "šola" Jonson tudi ni verjel, dokler ga ni virus redno udaril, da je komaj preživel in zdaj je tiho in vesel da je preživel isto bi bilo potrebno tebi in podobnim nevernim tipom.

In reply to by bullshit (nepreverjen)

smoqwa (nepreverjen)

To pišeš iz zaklonišča? Bole ka nigdar ne priležeš več iz luknje v keri so se skril pred ten viruson. Bar nekši hasek de od toga.

In reply to by ZA bullsiht (nepreverjen)

TAK VAM TRBEJ (nepreverjen)

Protestirajte in "kolesarite" norci levičarski in rdeči proti karanteni in ukrepom, in kršite vsa pravila in zakone, upam samo, da boste prvi na vrsti da vas bo pobralo kot mačke idioti nestrpni.

zaj pa te mate! (nepreverjen)

samo gonite po friškem luftu brez skrbi. cerkve so pa ponovno odprli zdaj se pa notri nagužvane babice pajsajo z miljon virusi. vse dol zaprejti!!!!

In reply to by TAK VAM TRBEJ (nepreverjen)

Starejše novice