Od kod je prispela zaščitna oprema Tonin ni pojasnil.

V skladišče civilne zaščite je danes prispelo 125.200 kirurških mask, 93.000 rokavic, 856 tyvec oblek, 20.000 pokrival za glavo in 2550 za čevlje, je na Twitterju zapisal obrambni minister Matej Tonin. Prihaja še 1000 mask ffp2, je dodal. Od kod je prispela zaščitna oprema, ni pojasnil.

Uradni govorec kriznega štaba vlade Jelko Kacin na današnji popoldanski novinarski konferenci ni želel navesti, koliko kosov zaščitne opreme v Sloveniji še potrebujemo, a po njegovih besedah primanjkuje veliko stvari.

»Ključen problem pa ves čas ostaja logistika, kako ta zaščitna sredstva, ki so v veliki meri proizvedena na Kitajskem, spraviti v Evropo in od tu do končnega uporabnika,« je opomnil.

O tem, katera zaščitna oprema in v kakšnih količinah je na poti v Slovenijo, bodo javnost obvestili, ko bodo proizvodi prispeli čez slovensko mejo. Pristojni po besedah Kacina poskušajo tudi organizirati, da bi bila Slovenija sposobna tudi sama v večji meri, vsaj po Evropi, prevažati zaščitna sredstva po zraku.

Ponovil je tudi načelno odločitev, da se vsa zaščitna sredstva najprej zagotovi bolnišnicam, zdravstvenim domovom in domovom za starejše.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jani dragi (nepreverjen)

Dragi Kacin, problem logistika??? A nemate transportna letala, ampak če letala gredo direkt potem na žalost nema provizije???
Maska na Kitajskoj stane 15-30 centov kdaj pride v Slovenijo pa 3-4 evra.

Jekleni Kaco (nepreverjen)

Ja kak si pa te ti mislo? Ka de šlo brez provizij? Itak znajo ka nedo duže na oblasti kak do naslednjih volitev.... ali pa še menje. Pa trbej v ton časi obnoviti zalogo pejnez, ka so ovi iz šverca orožja že sfalili. Zdaj je palik prilika ka se debele provizije potegnejo na vseh področjih, pa ka si na maksimum plače zdignejo. Samo če se spoumnin kakšo rabuko so zahojeni desničari delali gda je Pahor izjavo ka nemre preživeti s 3500€ na mejsec. Očitno desničari nemrejo preživeti niti s 5000€ na mejsec. Fuj vas boj vse po vrsti.
Prva stvar kero napovedujen po končanji tej namišljene krize je nakup novih oklepnikov za našo vojsko. Provizije pa tej zadeve....

In reply to by Jani dragi (nepreverjen)

Hrib (nepreverjen)

Ceferin je zriktal...... Če bi JJ bi tak zmanjkale že na poti v Slovenijo

loskid (nepreverjen)

čeferin, najbogatejši človek prej dela za levake ......hahahahaha
že stari čeferin je biu janšof!

In reply to by Hrib (nepreverjen)

Zxymnghfzekhjyx (nepreverjen)

Vidin ka vedno več barab na položajih želijo pomagat in res je, najbole si sebi pomagajo, pohlep ne pozna meja... MRŠ vi pohlepni "dobrotniki"
Tote maske si vi nategavlite na vaša usrane Ass! Banda izkoriščevalska!

Starejše novice