Na Pošti Slovenije tudi letos pozivajo k pravočasnim spletnim nakupom in oddaji pisemskih pošiljk v predprazničnem času. Decembra se namreč srečujejo z močno povečanim prometom.

Po poročanju STA so na Pošti Slovenije lani decembra v notranjem prometu prenesli za okoli desetino več naslovljenih pisemskih pošiljk kot v ostalih mesecih, v mednarodnem prometu pa je bilo teh pošiljk kar 40 odstotkov več. Lani novembra in decembra so beležili okoli 12 odstotkov večji promet paketnih pošiljk, te pa zavzamejo več prostora.

Na Pošti Slovenije zato uporabnikom svetujejo pravočasno naročilo izdelkov v spletnih trgovinah in pravočasno oddajo pisemskih pošiljk v predprazničnem času, da bodo voščila in paketi še pred prazniki prispeli do naslovnikov.

Na Pošti Slovenije so v celem lanskem letu v notranjem poštnem prometu prenesli dobrih 229 milijonov navadnih naslovljenih pisemskih pošiljk, v mednarodnem prometu pa v obe smeri 13,6 milijona pošiljk.
 

Zakonsko predpisan rok je tri dni, vendar ...

Na Pošti Slovenije poudarjajo, da bodo pošiljke dostavljene v najkrajšem času. Hkrati pa uporabnike prosijo za razumevanje, če pošiljka za naslovnika v Sloveniji ne bo dostavljena že naslednji dan po oddaji.

Vsekakor bo pošiljka dostavljena v zakonsko predpisanih rokih, torej napozneje v treh dneh od oddaje v prenos - v ta rok pa ne štejejo sobote, nedelje in prazniki.

Na Pošti Slovenije uporabnikom svetujejo, da pisma in pakete za naslovnike v Sloveniji pošljejo vsaj do 18. decembra, v tujini za pisma do 6. decembra, za pakete pa do 2. decembra. Če tega ne bodo storili pravočasno, lahko za pisemske pošiljke za tujino še vedno uporabijo storitev Prednostno, na voljo jim je tudi hitra pošta po Sloveniji in v tujini.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice