*Fotografija je simbolična
Generalni direktor UKC Ljubljana je na vse prebivalce Slovenije naslovil osupljivo pismo.

Javno pismo generalnega direktorja UKC Ljubljana Janeza Poklukarja je zaokrožilo po spletu in se dotaknilo številnih.

V pismu Poklukar napoveduje težko obdobje v naslednjih treh tednih in pojasnuje, da virus ne izbira, ne na podlagi nacionalnosti, statusa, politične pripadnosi ali naše (ne)vere vanj.

Hkrati pa prvi mož ljubljanskega kliničnega centra pošilja spodbudno sporočilo, da bomo ta "parazit človeštva" s skupnimi močmi premagali in se vrnili v stare tirnice.

Javno pismo objavljamo v nadaljevanju v celoti.

Janez Poklukar, Generalni direktor UKC Ljubljana (FOTO:BOBO).

»Drage sodelavke in sodelavci, spoštovane prebivalke in prebivalci Slovenije,

v naslednjih tednih bomo šli skozi naši generaciji nikoli videno in skozi nekaj, na kar nas ni mogel nihče pripraviti. Čez dva do tri tedne bomo živeli obdobje, ki bo polno nemogočih preprek. Čeprav si želim, da se motim, je statistika v primeru epidemije žal navadno nezmotljiva.

Virus vidim kot parazit človeštva, ki se ne ozira na razlike med nami. Širi se ne glede na meje držav ali občin. Ne zanim ga, ali smo v jeseni življenja, podjetniške zvezde na vrhuncu moči ali mladi v največjem razcvetu. Ne zanima ga številka, ki smo jo ali nismo obkrožili zadnjo volilno nedeljo. Ne zanima ga, ali vanj verjamemo ali ne. Solidarno napada vse, najstarejši bodo le prvi med žrtvami. Še danes samoumevni posegi bodo lahko postali stežka dosegljivi, saj bo vse osebje osredotočeno na reševanje življenj v epidemiji.

Človeštvo je premagalo največje izzive preteklosti - črne koze, špansko gripo in nacizem. Enotno smo nastopili prvi dan naše državnosti, kar nas je ne glede na razlike pognalo naprej. Kot ljudje smo zmagali, ker smo znali zaščiti najšibkejšega človeka. Boj bomo tudi tokrat končali kot zmagovalci, ker bomo odgovorili solidarno.

Nekega dne bomo lahko ponovno množično spodbujali naše orle v Planici, dočakali novo leto v gneči mestnih ulic ter skupinsko vrtičkali za domom. Smučanje, izleti na morje ali obiski koncerta in gledališča bodo ponovno samoumevni. Maske bodo spet postale le šega pustnih karnevalov.

Do tam nas ne bodo pripeljala velika dejanja velikih posameznikov, temveč ravno nasprotno - mala odrekanja vsakega od nas. Solidarni v borbi, odločnosti in upanju bomo uspeli. Tudi v teh težkih pogojih se rojeva novo življenje - prvi nasmeh, ki ga novorojenček vidi skozi skfander, ni nič manj iskren.

Zahvaljujem se vam za vso pomoč, spodbudo in podporo, ki smo jo in jo bomo deležni. Zdravstveni delavci lahko pomagamo samo toliko, kot nam pomaga skupnost, ki stoji za nami.

Pazite nase, svoje bližnje in svojo okolico.

S spoštovanjem,
Janez Poklukar
Generalni direktor UKC Ljubljana«

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Legenda (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pred popivanjem v kleti si nisem mislil da bom naslednji dan pozitiven na testu..
Ali jebiga tudi jaz sem postal na doping testu pozitiven,ko sem v Ljubljanski kotlini med kolesarji priletel direktno v jarek..Sprva so mislili ka man Sars covid 21..ka s covid 19takšnoga primera so še nej vidle..šele kasneje so skužili ka san bil pijen dotalka..ka pa nekak moren prijte domov.

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Jebi se

Voluharji (nepreverjen)

Uvajajo originalno slovenski scenarij. Lockdown, brez povračil. Boli spolni organ, če bodo ljudje krepnili. Oni že imajo polne žepe od zaščitne opreme, provizij, Petrolovih delnic.... in ti bodo pridgali o poštenju. Take kradljive gamadi Slovenija še ni videla! Ta vlada je direktna katastrofa! In še jim ni dovolj... v teh časih bodo 800 milj, pognali v vojsko!

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Morajo, da jih bodo poslali nad lasten narod!

In reply to by Voluharji (nepreverjen)

Hit.er 🤚 (nepreverjen)

S paraziti je verjetno mislil na politikante

molokai (nepreverjen)

Navaden bullshit. Naše zdravstvo, naši zdravniki in naši politiki so zatajili na celi črti. Hlapci farmacevtske industrije zdaj narod obtožujejo za nastalo situacijo. Lansko leto so meli več kak 700 težko obolelih od gripe v bolnici pa je nišče nej jamro. Naj delajo za koj jih je država izšolala in za koj so masno plačani. Nej pa ka strašijo narod, lažejo in vličejo krona dodatke za preobremenjenost kere nega nigi. Zdaj majo 250 lidij v bolnici pa že nemrejo več in cela država ide v kurac. Kak so pa to prejšnja leta ladali gda je bilo teh virusnih okužb od kerih je mejralo dosti več lidij? Doktori pa lažnivi medijo so najbole krivi za cvejlo tou histerijo. Politiki pa so itak gnoji in jin je skoraj nej možno zameriti ka delajo to ka delajo.

KRIVI STE ! (nepreverjen)

KRIVI STE vsi vodilni v zdravstvu, ker se v mesecih ko ni bilo virusa NISTE PRIPRAVILI NA UKREPANJE, normalnega dela ste opravili za 50 % manj KAJ STE TOREJ DELALI ? KRIV JE ZDRAVSTVENI MINISTER, ki se je v teh časih ukvarjal z zamenjavo predsednice in ministrice v DESUS svojega dela pa ni obravnaval. KRIV JE JANŠA ker takega ministra tudi za ceno padca vlade ni nagnal. NAJBOLJ KRIVA PA JE KOMPLET OPOZICIJA. ki namesto, da bi pomagala je nagajala, protestirala vse z ciljem priti na oblast ne glede na človeška življenja. KRIVA JE RTV SLOVENIJA IN VSI OSTALI MEDIJI, ki so z svojim poročanjem in laganjem zavajali javnost. V IMENU LJUDSTVA MORATE BITI KAZNOVANI.

Michael (nepreverjen)

Agree

In reply to by KRIVI STE ! (nepreverjen)

Munt (nepreverjen)

O Bog, kakšni komentarji sami bolani ali pijani levičarji. Umikam se iz tega portala, za vedno!

Starejše novice