Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Znani so sveži podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 28. maja, opravili 3699 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 355 novih okužb, gre za 9,6-odstotni delež okužb. Aktivnih okužb v Sloveniji je trenutno 4475.

Opravljenih je bilo tudi 45.064 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 3585 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 288 novih okužb, šlo je za za 8-odstotni delež okužb.

V bolnišnicah 233 covidnih bolnikov

Včeraj sta umrli dve osebi, okuženi s koronavirusom. Skupno jih je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4372. V slovenskih bolnišnicah se zdravi 233 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 75 pacientov na intenzivni negi.

Sedemdnevno povprečje okužb znaša 278.

Slovenija se nahaja v zeleni fazi, saj je sedemdnevno povprečje okužb padlo pod 300. 

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Anon2103 (nepreverjen)

Kak prazne? Glede na sobotno rajanje in neupoštevanje osnovnih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa SARS-CoV-2 COVID-19 bi soboška bolnica mogla pokati po šivaj! /sarkazem off

čarni vrag (nepreverjen)

Kak šteč se nešterni mantrate, pa pišete norosti, ka se pa vi ja nete cepili. Te se, te se , samo da de vas redno zgrabilo. Itak pa se nikaj ne sekejrajte, sakša rit pride na sfoj stolec, tüj vaša de prišla. Ančika Bid se je že , Šiškec tüj samo van vö ne dajo.

Kjgseg (nepreverjen)

Nateg in prevara. Vse zvezi s korono je izmišljeno.

čarni vrag (nepreverjen)

prodam kožice - olupke od hrenovk
lahko jih uporabljte namesto kondomof

In reply to by Kjgseg (nepreverjen)

Sobotainfosmard (nepreverjen)

Ignorerajte na sobotainfo najvecje protest v zadnjih 10lejtaj?!

presmec (nepreverjen)

Te ,do ,dodatka tudi niso več upravičeni ,če ni virusa

stara (nepreverjen)

Ne vem, kaj naj si mislim!!!!!
Danes dopoldne na soboški Urgenci: polna "čakalnica" (hodnik, kjer se čaka). Ženska z masko potegnjeno pod usta veselo telefonira vsa glasna in razvneta. Telefonira brez, da bi zajela sapo. Telefonira in ne neha in "puha" v zrak okoli sebe. Po daljšem času pa le stopim do zdravstvenega delavca - ne vem, kakšnega med. kalibra je bil - ves v zelenem, in ga vprašam, zakaj dovolijo v čakalnici ljudem biti brez maske. Pa mi reče prav osorno, da ni njegova dolžnost, reči ljudem, naj imajo maske. Naj kar jaz rečem gospe, naj si da masko gor.
Pa razmišljam o vsej gonji za cepljenjem in popevanju o preventivi...v bolnici pa tako!!!!! Sem cepljena, a po vsem tem imam občutek, da sem idiot.

čarni vrag (nepreverjen)

prodam kožice - olupke od hrenovk
lahko jih uporabljte namesto kondomof

In reply to by stara (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Kdaj bo diana zalaufala spet?

. (nepreverjen)

Zdaj bi lejko, ko bojo slovenci prišli na bone na dopust.

In reply to by . (nepreverjen)

Starejše novice