Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je ravnateljem vrtcev in šol tudi uradno seznanilo s časovnico, po kateri bo potekalo postopno odpiranje vzgojno-izobraževalnih ustanov.

Na ministrstvu načrtujejo, da bodo 18. maja pričeli izvajati svojo redno dejavnost javni in zasebni vrtci, istega dne bodo z izobraževanjem v osnovnih šolah pričeli učenci prvega triletja, torej od 1. do 3. razreda. Prav tako bodo na ta dan delo lahko vzpostavili tudi šole s prilagojenim programom in zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok s posebnimi potrebami ter javne in zasebne glasbene šole.

»Vsak izobraževalni element bo o pričetku dejavnosti z okrožnico ministrstva posebej obveščen predvidoma do petka, 8. maja, sledila bodo navodila za osnovne šole s prilagojenim programom in zavode,« so zapisali.

Z okrožnico bodo šole in vrtci do konca tedna prejeli tudi podrobnejše informacije, navodila, smernice in protokole ravnanja, ki jih bodo pripravili Nacionalni inštitut za javno zdravje, razširjen kolegij za pediatrijo in medicino dela ter zavod za šolstvo, so zapisali na ministrstvu.

V šolske klopi se bodo vrnili tudi učeni 9. razreda

25. maja pa je predvidena vrnitev učencev 9. razreda osnovne šole. Istega dne bi zagotovili tudi organizacijo dejavnosti za otroke z učnimi težavami, in sicer od 4. do 8. razreda, ki v tem šolskem letu niso uspeli doseči minimalnih standardov znanja pri posameznih predmetih in bi lahko njihova ocena do zaključka pouka pri posameznih predmetih bila negativna.

Na ministrstvu pravijo, da vse dokumente pripravljajo v sodelovanju z vsemi deležniki. Kot so še pojasnili, vse do 29. aprila, ko je bil sprejet okvirni načrt sproščanja omejitvenih ukrepov, v katerega sta vključena tudi šolstvo in predšolska vzgoja, vlada ni sprejela drugih sklepov ali navodil v zvezi s sproščanjem ukrepov.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jabrekM (nepreverjen)

Pa dajte ne serte. Deca so sploj nej ranljivi faktor v ton nategi. Kak se že vsi ostali normaloni zgražajo .... deca lejko idejo v cerkev, lejko idejo v gostilne, lejko idejo v trgovine .... v šole pa nesmijo. Ka je to za bebaste stroke v naši državi?

mainman

Učiteljem tako ustreza.

In reply to by jabrekM (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Možnost da se otroci okužijo je 1/3 odraslega.

In reply to by jabrekM (nepreverjen)

ofeden (nepreverjen)

Ta država je čist zblojena...
Ges ne ven kakšen bedak moreš biti ka grataš minister oz. politik?
Ka šoula na daljavo dobro funkcionera je pravljica...
Kak se lejko deca v 3, 4 razredi sami fčijo, če so starši v slüžbi? Kak lejko dete pri 8, 9 lejt razmi snov napisano na par listaj? Pa tou pri par predmetaj dnevno! In te prideš ob 5 popodnevi domov pa moreš z dvema delati do 9-10 zvečer...
Bravo minister, bravo politiki...zdrava kmečka pamet je pametnejša od vaše.

Starejše novice