*Fotografija je simbolična
Učenci prvih treh razredov in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol se vračajo v učilnice, odpirajo se tudi vrtci, fakultete in dijaški domovi.

Pouk v osnovnih šolah se danes začenja za 64.497 učencev prve triade, kar je 34,4 odstotka vseh šolajočih. V šolo se morajo vrniti vsi otroci, razen tistih, ki sodijo v rizične skupine. Slednji bodo imeli še naprej pouk na daljavo, za njihove starše pa iz tega izhaja pravica, da glede izostanka v službi koristijo razpoložljive možnosti iz delovne zakonodaje.

Smernice za preprečevanje širjenja okužbe je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje, v javnosti pa so sprožila nemalo negodovanja in opozoril o njihovi neizvedljivosti. Kljub temu ravnatelji zagotavljajo, da bodo skušali upoštevati vsa, poroča STA.

Nadaljujejo se tudi izobraževalni programi za odrasle, vrata pa med drugimi odpirajo zavodi za izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, višje strokovne šole ter glasbene šole. Te obiskuje kar 26.000 učencev.

Učitelji v šolah z maskami, manjše skupine tudi v vrtcih

V šolah bo pouk za vsako skupino potekal le v eni učilnici, kjer bodo učenci pojedli tudi malico. Učne skupine bodo manjše, zaposleni bodo morali nositi maske, prostore bodo morali redno prezračevati. Skupine bodo manjše tudi v vrtcih, kjer je priporočeno, da se čim več dejavnosti izvaja na prostem. Poleg tega za zdaj odsvetujejo uporabo zunanjih igral, otroci si ne bodo delili igrač, prav tako ne bodo uporabljali igrač, ki se jih ne da očistiti, še piše STA.

Tudi v pomurskih vrtcih bo do konca meseca okoli 50 odstotkov vseh prijavljenih otrok.

Od 25. maja 2020 dalje pa se zopet odpirajo razredi za:

  • učence 9. razredov osnovne šole in osnovne šole s prilagojenim programom,
  • tiste učence od 4. do 8. razreda osnovne šole in osnovne šole s prilagojenim programom z učnimi težavami, ki potrebujejo prilagojene oblike in metode dela za doseganje minimalnih standardov znanja,
  • učence in dijake posebnih programov vzgoje in izobraževanja v osnovni šoli in osnovni šoli s prilagojenim programom.

Za vse ostale učence in dijake se nadaljuje izobraževanje na daljavo.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
primitive attitude (nepreverjen)

Ges, če bi meo deco kera bi mogla gnes v šolo pod takšnimi pogoji in v takšno okolje bi jih doma zadržo. To je delanje norca in poniževanje tak učitelov kak učencov.

NE ŠOLA AMPAK ZAPOR (nepreverjen)

Sprašujem se če so tej butalci, ki so zdaj te uboge otroke dobesedno pod silo nagnali nazaj v šole, pri zdravi pameti.
Pogoji ki so predpisani tem ubogim otrokom so še najbolj podobni ZAPORU. Za te 3 tedne pouka, otrok niso mogli pustiti doma, zaključiti šolsko leto do jeseni. Ste se spoštovani starši vprašali, kaj bo to psihično pomenilo za otroke, niso je mogli pustiti, da bi z lepimi spomini zaključili šolsko leto NE morajo spoznati vse gorje teh prekletih ukrepov in to ravno najmlajši tega ne morem razumeti, pa da sploh ne omenjam možnost okužbe in prenos te na vso okolico. Prekleta država, ki si jemlje pravico zganjati teror nad otroci, kot da bi bili njihova last. Pa še to ni vse, starši smo bili prisiljeni tudi podpisati izjave, da bo otrok hodil v šolo zdrav vsi ki nismo zdravniki in za to neusposobljeni , kako pa naj ocenimo ali je otok zdrav ali ne, pa še dokazano je da prenašalci virusa nimajo nobenih VIDNIH znakov bolezni.
Kdo pa bo nam staršem jamčil DA BO OTROK IZ ŠOLE PRIŠEL ZDRAV - NEOKUŽEN ? Če vse to človek malo razmisli pride do zaključka, da za vsem stoji kapital - tajkuni, ki si želijo starše čim prej na delu za sramotno nizko plačo, ne ozirajoč se na življenja in zdravje. Slovenija bo država šele tedaj, ko bodo pogoji in plače take, da bo zadosti če bo delal samo en od staršev, drugi pa varoval in vzgajal otroke, pa ne bomo rabili vrtcev in vsega ostalega cirkusa in vzgoje države, ki današnje mlade vzgaja v napačni smeri ČIM MANJ DELATI, KRASTI, ROPATI IN DOBRO ŽIVETI.

čarni vrag (nepreverjen)

Otroci s tem virusom sploh ne morejo zboleti, saj nimajo nekih receptorjev. Mi smo zdaj uvedli nove diagnoze kot na primer okuženi brez simptomov. Kot recimo karambol brez poškodb avtomobila in potnikov. Plavanje brez da bi se zmočil in podobne neumnosti. Človek ima čudovit obrambni sistem, ki brez problema drži na kratko večino povzročiteljev bolezni. Zato je govorjenje o okužbah brez simptomov bolezni, brezvezno nakladanje.

Starejše novice