Slovenska vojska tudi letos ponuja študentom in polnoletnim dijakom možnost, da se prijavijo in udeležijo dvotedenskega vojaškega tabora, ki bo potekal od 1. do 14. julija.

Ta bo potekal v vojašnici Boštjana Kekca na Bohinjski Beli in njeni okolici ter na vadišču Poček, zadnji rok za prijavo na razpis pa je 19. marec, piše STA.

Udeležence tabora bodo izbrali glede na prednostni vrstni red. Prednost bodo namreč imeli študenti fakultet, kjer se uspešno opravljen vojaški tabor šteje kot opravljena študijska obveznost oziroma vojaška ali obvezna praksa.

Nato sledijo drugi študenti ter polnoletni dijaki srednjih šol, ki morajo biti polnoletni že ob prijavi na razpis, objavljen na spletni strani Slovenske vojske. Vsi kandidati morajo imeti slovensko državljanstvo.

Udeležba na taboru seveda pomeni povečano psihofizično obremenitev, udeleženci bodo podvrženi pravemu vojaškemu usposabljanju ter vojaški disciplini. Program je zanimiv in kakovosten, zato ga nekatere fakultete pri določenih predmetih priznajo tudi kot opravljeno obvezno prakso.

V Slovenski vojski kandidatom priporočajo, da se predhodno seznanijo tudi s pravili službe v Slovenski vojski, kodeksom vojaške etike in spletno stranjo Šole za častnike. Dodatne informacije o vojaškem taboru so dosegljive na elektronskem naslovu [email protected] ali brezplačnem telefonu 080 1322.
 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Putin (nepreverjen)

Moras biti res najvecji bimbo ce gres za vojaka ali policista.., Riskiras svoje edino zivljenje katero imas, za te pohlepne, pokvarjene politike katere zal imamo. Ni šans!

mir na zemlji (nepreverjen)

Da ne bo spet kdo šel za Šiškom na sodnijo!

Starejše novice