*Fotografija je simbolična
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 22. junija, opravili 2146 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 43 novih okužb, gre za 2-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 17.715 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 2038 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 50 novih okužb, šlo je za 2,5-odstotni delež okužb.

V bolnišnicah 80 bolnikov

Včeraj ni bilo nobene smrti zaradi covida. Skupno je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4417 oseb. Trenutno je v bolnišnicah 80 covidnih bolnikov, od tega je 20 pacientov na intenzivni negi.

Po slovenskem semaforju ukrepov smo že nekaj časa v zeleni fazi, saj je sedemdnevno povprečje okužb padlo pod 250, po evropski lestvici pa smo prešli v oranžno fazo.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Dobesedno so se naši strokovnjaki usrali v hlače. Pri delta varianti so cepljeni v večji nevarnosti kot necepljeni.

Od 33.206 primerov Delta variante, ki so bili sprejeti v bolnišnico, jih 19.573 ni bilo cepljenih. Od tega jih je umrlo 23 (ali 0,1175%). Toda od 13.633 bolnikov, ki so bili cepljeni z enim ali dvema odmerkoma, jih je umrlo 19 (ali 0,1393%), kar je 18,6% višja stopnja smrtnosti kot pri necepljenih bolnikih. Sedem od 5.393 bolnikov, ki so bili delno cepljeni z enim odmerkom, je umrlo ali 0,1297%. Od 1.785 bolnikov, ki so imeli oba odmerka cepiva 14 dni ali več pred sprejemom, jih je umrlo 12 (ali 0,6722%). Ta smrtnost je 5,72-krat višja kot pri necepljenih bolnikih. Povedano drugače, če bi bilo vseh 33.206 bolnikov popolnoma cepljenih, bi umrlo 223 oseb. CHD poziva FDA, da cepiva COVID umakne s trga.
To so podatki iz Velike Britanije. Dvakrat cepljeni imajo 5,72 krat višjo smrtnost kot necepljeni. Super cepivo! Cepite se!

Jovane (nepreverjen)

Idi si doj leži, ka ti vročina škodi.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Vir za vse tej lepe številke?
Predvsem kda iden na stran od kakšnoga BBCja, ge piše, ka je do konca prejšnjoga kedna znanih 80k obolelih z delta-variantov, ti pa tu modruvleš o 33k sprejetih v bolnico? Več kak 40%?
Če bi tvoje številke štimale, te tvoja logika, ka Covid neje nevarna bolezen, tudi ne štima. Če več kak 40% obolelih konča v bolnici, to jasno pokaže, ka je bolezen še kak nevarna...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Seveda lejko idemo drugače in povemo, ka maš prav glede številk. Što je cepleni? Do zdaj večinoma rizične skupine (starejši). In to z obema odmerkoma. Što neje cepleni: mlajši in anticepilci.
Glede na to, ka ne vemo, kelko lidij je bilo v Sloveniji skupno v bolnici, računajmo s potrjenimi primeri. Torej, če vzemen številke NIJZ, je v Sloveniji 257k lidij bilo okuženih. Mrlo je 4400 lidij, kar znaša 1.7%. Predvsem so to bili stari lidgej (kar je znano). Po tvojih številkaj zaj mergej 0,13% starih lidij (torej ceplenih), šteri so v bolnici!!!. Ges san primerjo več primerov s smrtmi, ti pa samo hospitalizejrani s smrtmi. Pa je že tu razlika v faktori 10 v prid ceplenja!

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

Ubijanjesstrupi (nepreverjen)

KORONA NATEG IN LAŽI! 24h

Opa (nepreverjen)

Hi,hi,hi , čarni vrag , vidim ka so ti beljakovine začele koagulirati , hitro se ohladi , drugače boš šel po gobe , četudi nisi cepljen , no mislo san pa povedati , ka si redno tele , saj pravim , otroštvo te redno jebe , prečitaj kakšno psiho analizo.

čarni vrag (nepreverjen)

Tvoji možgani so nej dobro programirani in nujno rabijo update. Kaj ti resno misliš, ka sem si ta zgornji tekst san izmislo. Nej ljubi mamin sinek, to piše v Public Healt England. To tvoje pisanje ne pove nič o meni, ampak vse o tebi.

In reply to by Opa (nepreverjen)

youtube (nepreverjen)

All Wars Are Bankers' Wars

Tak je (nepreverjen)

Hi,hi,hi , Čarni vrag , znan ka si si tega teksta nej zmislo , nimaš možganske kapacitete za to , hočem ti povedati , da je to enako , kot ko recimo Nina media dela raziskavo o priljubljenosti strank ali politikov , isto kot prdenje v lavor in kazanje meseca v njem , čeprav vsi vemo , da je mesec na nebu , malo ohladi , pa te pa kaj prekopiraj , pa najboljše res kaj iz tujine, no.

čarni vrag (nepreverjen)

Tudi si bedak. Ne sekiraj se, v Sloveniji jih je kelko ščeš. Eni so celo člani vlade.

In reply to by Tak je (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Na spletni strani ECDC je vzhodna Slovenija obarvana ZELENO. Potovanje čez mejo brez testa.

Starejše novice