Metaldays 2019 se je zaključil in večini bo verjetno ostal v spominu po zelo vročem vremenu.

Celo vedno ledeno hladna Soča je ta teden imela temperature pri nekje 16 stopinjah Celzija. V njej so se metalci hladili pred in po koncertih, ob hudi vročini pa tokrat tudi med samimi koncerti večjih skupin.

Tudi letos festival razprodan

Kot vsako leto se je zbralo zelo veliko oboževalcev težko-metalne glasbe iz celega sveta in po celem festivalu je bilo moč slišati različne jezike in videti zastave tujih držav (med njimi Portugalska, Norveška, Mehika, Italija, Finska itd.). Dogodek je bil, kot že večkrat, tudi letos razprodan. 

Tradicionalni ples, legendarne skupine in deževen zaključek 

Veliko število obiskovalcev so na prvem odru pritegnili težko-pričakovani Alien Weaponry, ki so tudi začeli koncert s tradicionalnim Maori plesom »haka«, kar je navdušilo vse obiskovalce njihovega nastopa.

Prvič večer so zaključili Arch Enemy s suverenim nastopom,  drugi dan so lokacijo pred prvim odrom napolnili Architects, ki so se po lastnih besedah »zaljubili« v festival in Sotočje. 

Tretji dan festivala je k prvemu odru verjetno privabil največ obiskovalcev, saj so si ena za drugo sledile odlične zasedbe; Kalmah, Kvelertak, Rotting Christ in za piko na i še Dream Theater, zaradi katerih se je na ta dan prodalo tudi največ enodnevnih kart.  Dan za tem je bila podobna zgodba z zasedbami, kot so Decapitated, Soilwork, Hypocrisy in Demons & Wizard, a je bil dan zaznamovan z napačnimi nastavitvami ozvočenja in mešanim nastopom skupin, kar je izzvalo številne pritožbe obiskovalcev. 

Zadnji dan festivala je nastopilo kar precej odličnih zasedb, ki so si sledile ena za drugo. Tarja, Korpiklaani (ki so doživeli izpad elektrike kar sredi svojega nastopa) in Dimmu Borgir, ki so deževno zaključili dogajanje na glavnem odru, medtem ko so na drugem odru svoj set začeli legendarni gothic metalci Tiamat.

Metaldays 2020 prinaša mnogo sprememb; tudi novo lokacijo?

Organizator festivala, Boban Milunović je potrdil, da se je za Metaldays 2020 prodalo že 50 odstotkov vstopnic v predprodaji »Early Bird«.

Metaldays 2020 bo potekal med 26. julijem in 1. avgustom, verjetno tokrat zares zadnjič  v Tolminu pri Sotočju, saj se bo leta 2020 začela gradnja obvoznice, ki bi kamp težko-metalcev prerezala na pol.

Leta 2020 bo prepovedan vnos šotorov za enkratno uporabo, avtomobili, ki bodo popolnoma zasedeni (4 osebe) pa bodo deležni brezplačnega parkiranja.

Do leta 2023 popolnoma veganski festival 

Sicer pa je do leta 2023 napovedan tudi načrt, da bo festival popolnoma veganski. Prav tako naj bi obveljala prepoved vnosa lastne hrane in pijače, pri čemer bo znotraj samega območja kampiranja na voljo trgovina. Več informacij in celoten načrt lahko preberete tukaj.

Nekaj utrinkov lahko najdete spodaj, še več pa naslednjih povezavah:

https://www.instagram.com/metaldays.festival.official/
https://www.facebook.com/MetalDaysFestival/
https://www.metaldays.net/

David Novak
 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Landini

A je bilo tega fotografa malo strah? Vedno iz distance in hrbtne strani. :)

. (nepreverjen)

ne Preslabo plačan . Koliko plačaš toliko dobiš.

In reply to by Landini

PhotoPassaNiBilo (nepreverjen)

Zal photo passa ni bilo kolko sem videl fotografa za sobotainfo. Placilo pa je bilo 0€.

In reply to by . (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si po naravi takšno budalo ali samo treniraš?

Starejše novice