*Fotografija je simbolična
Center za živali Moste opozarja, da so včeraj obravnavali prvi letošnji primer toplotnega udara. Kužku ni bilo več pomoči.

Žalostna zgodba prihaja iz Centra za živali Moste. Kuža, ki je poginil zaradi toplotnega udara, je imel 30 minut po poginu še vedno rektalno telesno temperaturo višjo od 43 stopinj Celzija!

»Zato vas resnično prosimo in opozarjamo, da v vročih dneh ne sprehajate svojega ljubljenčka po vročem soncu, ga ne puščate v avtu ali kot v tem primeru v atriju stanovanja. Odsvetovane so vse aktivnosti na prostem med 10. uro in 18. uro, v kolikor je sončen in vroč dan,« opozarjajo v Veterini Moste.

Temperature v zaprtih prostorih se neverjetno hitro višajo in so zelo hitro lahko usodne za vsako živo bitje, ki se tam nahaja. »Čuvajte jih in prosimo, uporabljajte zdravo pamet,« še opozarjajo veterinarji.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gostja 426 (nepreverjen)

Me zanima, če bodo lastnika prijavili inšpekciji in policiji. Moral bi odgovarjati zaradi mučenja živali, in to ne samo zaradi prekrška. Zaradi ozaveščanja v zadnjih letih izgovorov za neznanje ni več, zato je takšno dejanje mogoče šteti samo za naklepno in s tem kot kaznivo dejanje. Do tri leta zapora.

Livion (nepreverjen)

Ne motaj neka na pamet. Niste nesce ka se to zgodi,ja kazen trbej, Nikak pa nej zapor. kaj hitro se lahko obrne in se tuđi tebi zgodi kaj podobnega.
Obsojam pa take ki to počnejo namerno

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

Starejše novice