Telemach se je odzval na poročanje o težavah, zaradi katerih bi lahko več sto tisoč njihovih uporabnikov ostalo brez možnosti telefoniranja.

Včeraj smo poročali, da je Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije izdala odločbo, s katero namerava družbi Telemach s 30. septembrom letos odvzeti 2 x 5 MHz v frekvenčnem pasu 2100 MHz. Akos zdaj išče rešitev, da več sto tisoč uporabnikov ne bi ostalo brez možnosti telefoniranja.

Telemach: Bojazen je odveč

»Telemach sporoča, da je bojazen, da uporabniki po tem datumu ne bodo mogli uporabljati mobilnih storitev, odveč,« so se danes v sporočilu za javnost odzvali v telekomunikacijski družbi.

»Telemach že vrsto let izvaja potrebne tehnične in administrativne ukrepe z namenom, da bi svojim uporabnikom zagotovil najnaprednejše in najkakovostnejše mobilne storitve. V zadnjih petih letih je mobilni operater vložil več kot 100 milijonov evrov tako v širitev in nadgradnjo obstoječega fiksnega in mobilnega omrežja kot tudi v nadgradnjo za naslednjo generacijo mobilnih komunikacij,« še pravijo in dodajajo, da so z namenom ohranjanja najvišje kakovosti storitev leta 2016 nakupili še dodatne frekvence.

Iz družbe so še sporočili, da bodo svojim uporabnikom še naprej zagotavljati uporabo mobilnih storitev na najvišjem nivoju, zato si bodo poleg izvedenih tehnično-administrativnih ukrepov še naprej prizadevali za nadaljnjo uporabo frekvence 2x5 MHz v pasu 2100 MHz, na katero se nanaša odločba agencije.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tutu (nepreverjen)

Jebal vas Telemach... Odkar san na T2 neman vec nobenih problemov. In to že 4 leta...

obad (nepreverjen)

Če rabijo ostali operaterji dovoljenje za frekfence jih naj ima tudi Telemasch .Če ni dovoljenja za frekfence ukinit vse skupaj .Tudi T 2 je bolj tak ob preklopu njim slika zmrzuje .Telekom je še trenutno najboljši

Lp890 (nepreverjen)

T2 je najboljši. Že 12 let imam t2 pa do sedaj nobenih problemov.

Starejše novice