Foto: BoBo
Ta konec tedna bo inšpekcija strožje nadzorovala spoštovanje pogoja PCT.

Na današnji seji Inšpekcijskega sveta so določili, da bo med vikendom, torej 23. in 24. oktobra, inšpekcija poostreno nadzorovala spoštovanje pogoja PCT, so sporočili z ministrstva za javno upravo.

Predsednik Inšpekcijskega sveta, minister za javno upravo Boštjan Koritnik, ki je vodil sejo, je danes poudaril, da trenutna zdravstvena situacija v zvezi s koronavirusom od vseh zahteva nujne prilagoditve.

Inšpekcije morajo zato revidirati svoj plan dela ter ob običajnem delu opraviti še nadzore na podlagi vladnih odlokov, namenjenih zajezitvi širjenja okužb s covid-19. 

Inšpekcija na delo s polno paro

V okviru preverjanja upoštevanja pogoja PCT bodo inšpektorji intenzivneje izvajali vse aktivnosti: od povečanja števila nadzorov na posameznega inšpektorja, izrekanja glob, do izrekanja prepovedi opravljanja dejavnosti po zakonu o inšpekcijskem nadzoru, če bodo za to podani pogoji, so še sporočili z ministrstva za javno upravo. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
someone1 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Super! To bi bilo potrebno vsak konec tedna. Pa bi bili precepljeni, tak pa se anticepilci potikajo povsod..... Vsaka čast izjemam.

100-100 (nepreverjen)

Cejli kluč majo v rokaj inšpekcijske službe, da do začale redno kontrolejrati, pisati kazni te de grato red. Dotečas pa, do necepleni, nejtesterani, oboleli odili okoli, kazali ponarejena potrdila, študenti na vhodaj centrov so pa itak tan samo zaradi pejnez, oziroma zaradi lepšoga. Brez veze, fse fküper.

Ohjoj (nepreverjen)

Vse to brez zakonske podlage? Torej so zlocinci toti inspektorji? Hmm...

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Čkalja (nepreverjen)

Pa inšpektorji vedo, da so po 131. členu KZ RS lahko za ta dejanja 3 leta v arestu? In to kar hitro.

100-100 (nepreverjen)

Kazanje ponarejenij listin je kaznivo, ešče bole je kaznivo ponarejanje.

black panter

edino pravilno,kršitelje kaznovati da si nikoli finančno ne opomorejo

Starejše novice