Novi odlok ne ustreza številnim študentom.

Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki velja od 1. aprila pa do 12. aprila, določa, da so do bivanja v Študentskih domovih Univerze v Mariboru izključno upravičeni študenti, ki imajo stalno prebivališče v študentskem domu, študentske družine in tuji študenti ter gostujoči profesorji, ki jim je zaradi trenutnih varnostnih razmer onemogočena vrnitev v kraj stalnega bivališča. 

V času veljavnosti odloka so upravičeni stanovalci tudi študenti, ki opravljajo za državo pomembne naloge. Med te spadajo delo v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, javne zdravstvene naloge v klicnih centrih, pomoč v zdravstvenih ustanovah in v vzgojno-izobraževalnih zavodih. 

Vsi ostali stanovalci se morajo do srede, 31. marca, do 12. ure začasno izseliti. Neupoštevanje navodil bo sankcionirano, opozarjajo. 

Upravičenim stanovalcem ni potrebno pošiljati prošnje, vendar morajo bivanje za mesec april z navedbo razloga ponovno prijaviti. Prijava bivanja za mesec april bo dostopna od 1. aprila dalje. Posamezniki, ki nimajo digitalne identitete Univerze v Mariboru, morajo prijavo bivanja posredovati na [email protected].

Neprijava bivanja se šteje kot hujša kršitev pravilnika o domskem redu stanovalcev študentskih domov Univerze v Mariboru in zoper neprijavljene stanovalce bo uveden disciplinski postopek, še opozarjajo.

Študenti morajo v študentskih domovih vedno imeti seboj domsko izkaznico, v nasprotnem primeru vstop v dom ne bo mogoč. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Zato se je merklova v nemčiji opravičila.

Ja ja (nepreverjen)

ZA SPRENEVEDANJE NE MORE BITI OPRAVIČILA.

Starejše novice