Predsednik vlade Janez Janša je včeraj pojasnil, da se z naslednjim tednom med drugim ponovno zapirajo študentski domovi. V govoru je izpostavil, da to ne velja za nekatere izjeme, ki pa še niso definirane.

Po vnovičnem porastu dnevnega števila ugotovljenih okužb z novim koronavirusom je vlada na seji sprejela odločitve o novih omejitvah in ustavljanju javnega življenja. Že od petka bodo povsod zaprti gostinski lokali, od sobote pa z nekaterimi izjemami tudi hoteli, trgovski centri in vrtci. 

Prihodnji teden bodo zaprti tudi dijaški in študentski domovi, razen za tiste dijake oziroma študente, ki nimajo drugih možnosti bivanja. Med drugim se študentski domovi zapirajo tudi v Mariboru.

»Vsi se spomnimo režima, kakršen je bil spomladi in tudi tokrat bodo ukrepi podobni,« je povedal premier Janez Janša in dodal, da za nas to ni nič novega, nič neznanega. Izjeme bodo natančno definirane.

Sicer pa bodo ti ukrepi veljali teden dni. Prihodnji teden se bo vlada odločila, ali bodo ukrepe sprostili ali pa sprejeli nove.

Zapirajo se tudi mariborski študentski domovi, podrobnih navodil še ni

Da se zapirajo tudi mariborski študentski domovi potrjuje Maja Krajnc Ružič, direktorica Študentskih domov Univerze v Mariboru.

Pri tem dodaja, da bo ukrep začel veljati naslednji teden in naj bi podrobna navodila s strani ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prejeli prav danes.

Za dodatna pojasnila smo se zato obrnili na vodstvo študentskih domov, kjer zatrjujejo, da navodil s strani ministrstva še niso prejeli, po pridobljenih neuradnih informacijah pa naj bi bila navodila podobna kot v prvem valu oziroma marca.

Kakšne bodo torej že prej omenjene izjeme in kateri študenti bodo lahko ostali v svojih domovih, tako za zdaj še ni znano.

»Takoj ko bodo znana natančna navodila za izvajanje tega ukrepa, vam sporočimo. Prosimo vas, da v kolikor imate možnost varne vrnitve domov, to tudi storite. Vsekakor pa bomo želeli poskrbeti za vse, ki tega ne morete storiti. Ker ne vemo, kako dolgo bo ukrep trajal, vam predlagamo, da si pri odhodu iz doma vzamete s seboj potrebne stvari. V času izvajanja ukrepa ne bo možno prihajati v domove,« še dodaja Krajnc Ružičeva.

Naj opozorimo, da je v študentskih domovih veliko študentov, ki del fakultetnih obveznosti še vedno opravljajo fizično na fakultetah, kar velja tudi za prihodnji teden, ko naj bi študentje zapustili domove.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kugik (nepreverjen)

Gli gnes san se pelo v avstrijo pa vse boute hoteli terme gostilne se puno lidij brez mask mij se pa tu neka idemo lockdown pa neka fuj svinje političare pa mediji ka tou umobolnico podpejrate da vas ni sram ali šiba ma dva kona banda podkuplena pokvarjena

micikaaa (nepreverjen)

Držite se reda.......vsi ki ste proti......delat v domove....tam boste spoznali resnico.....

jdjshs (nepreverjen)

evo sad cu

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

trejzzza (nepreverjen)

Ka tij se čijste bumbar al ka palamudeš brez glavej boš tij mel resnico da te tresnen po toj noroj tikve!

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

anti.. (nepreverjen)

Po koncu krize pa zapret še Janeza & CO, pa smo zmagali... to je zadnji korak na poti k normalnemu življenju.

. (nepreverjen)

Zakoj ma moški bicikl f sobi? Kradnila?

Starejše novice