Slika je simbolična.
Na visokošolskih zavodih se danes začenja drugi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske programe, ki bo potekal do 27. avgusta.

Kandidati bodo obvestilo o tem, ali so bili sprejeti, dobili do 22. septembra. Vpis sprejetih v drugem roku pa bo od 24. do 30. septembra.

Prosta mesta drugega roka so objavljena na portalu eVŠ.

Vpis sprejetih bo potekal konec septembra

V drugem prijavnem roku se na še prosta vpisna mesta lahko prijavijo kandidati, ki se niso prijavili v prvem roku ali se niso uvrstili v nobenega od v prvi prijavi naštetih študijskih programov.

Prijavijo se lahko tudi tisti, ki se niso vpisali v študijski program, v katerega so bili sprejeti v prvem prijavnem roku, oziroma so se iz njega izpisali do vključno 17. avgusta. Podatki o prostih mestih so objavljeni na portalu eVŠ, kjer morajo kandidati tudi oddati prijavo za vpis, in na spletnih straneh visokošolskih zavodov.

O rezultatih drugega prijavnega roka bodo kandidati obveščeni do 22. septembra. Vpis sprejetih v drugem roku pa bo od 24. do 30. septembra.

Na dodiplomski in enoviti magistrski študij je za prihodnje študijsko leto na univerzah razpisanih 17.547 mest, na katerih je bilo v prvem prijavnem roku sprejetih 11.890 bodočih brucev.

Zaključeni vpisi na višje šole

Danes se zaključujejo tudi vpisi na višje šole. V višje strokovno izobraževanje se je v prvem prijavnem roku v študijskem letu 2021/2022 prijavilo 2653 kandidatov, pogoje za vpis pa je izpolnilo 2283 kandidatov. Od teh je bilo sprejetih 2248, zavrnjenih pa 35.

Podatki o prostih mestih bodo objavljeni 23. avgusta na spletnih straneh višješolske prijavne službe Šolskega centra Celje in na spletnih straneh višjih strokovnih šol.

Kandidati za vpis se lahko na prosta mesta prijavijo od 24. do 31. avgusta z elektronskim prijavnim obrazcem prek spletne strani višješolske prijavne službe. Slednja bo kandidate do 23. septembra pisno seznanila z izidom izbirnega postopka.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Opravičilo študentom, ker komentiram tule.
Ker je pač na strani za komentiranje teme : Kako seksamo Slovenci? Na to in druga vroča vprašanja odgovarja Vid Valič, zaprto za komentiranje (SLO zvezdnikov ???????????????) .
A je tale tovariš sploh že kdaj videl drugega "luleka", da si lahko privošči nam drugim pamet soliti o sexu, ko pa imamo že vsi velko deco, pa čeprav v šali.

tuncika

Še eno opravičilo študentom, ker komentiram tukaj.
SOBOTAINFOVCI zakaj ne komentirate najbolj veselo novico 30-letja svobodne Slovenije :;
Grah Whatmough razrešil direktorico TV Slovenija. Si morda ne upate ???????????????, urednik ne dovoli???????????????? ne komentirate ker je javna tv ???????????????????????????

Starejše novice