Foto: Bobo
Pred nedeljskimi referendumi o spremembah zakonov o vladi, o Radioteleviziji Slovenija in o dolgotrajni oskrbi lahko volivci glas še danes oddajo predčasno.

Med 7. in 19. uro bo za predčasno glasovanje odprtih 95 volišč.

Volivec za glasovanje potrebuje osebni dokument, s katerim lahko izkaže svojo identiteto. Obvestilo volivcu je informativne narave in tudi pripomoček, da volilni odbor lahko hitreje poišče volivca v volilnem imeniku.

Trije zakonodajni referendumi

Na glasovanju o treh zakonodajnih referendumih je na voliščih en volilni imenik, pri čemer se mora volivec vanj podpisati za vsak referendum posebej. Vsak volivec se sam odloči, ali bo glasoval za vse tri referendume ali samo za enega oz. dva. V skladu s tem se bo podpisal v volilni imenik, bodisi trikrat, dvakrat ali enkrat in za vsak podpis prejel glasovnico.

Glasovanje na Gospodarskem razstavišču

Za predčasno glasovanje je tokrat odprtih 95 volišč, večinoma na sedežih upravnih enot. V Ljubljani pa je volišče za predčasno glasovanje na eni lokaciji, in sicer na Gospodarskem razstavišču.

Predčasno glasovanje poteka od torka, prvi dan pa sta se ga udeležila 15.202 volivca oziroma nekaj manj kot 0,9 odstotka vseh volilnih upravičencev.

Podatki se sicer nanašajo le na referendum o spremembah zakona o vladi, saj okrajne volilne komisije zaenkrat sporočajo le te podatke.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Daško (nepreverjen)

Zakoj bi šel volit ,če je izzid že jasen?

nisem za (nepreverjen)

Dejstvo, ki DRŽI je, da se človek ob izteku odvrže na smetišče, dejstvo je, da država ne poskrbi zate, ko te lahko doseže tabu tema DEMENCA, in takrat nisi zmožen sam nič narediti. Si popolnoma nemočen. Dejstvo je, da ko takšen prideš na zdravljenje v bolnišnico ali pa na zadnji peron DOM za starostnike te "našopajo" z uspavali ter si tam kot rastlina, ki je odveč. To je samo en tren enega nesrečnega življenja. Nas pa je 2 milijona. Dejstvo je tudi, da 93 % ljudi na zadnji poti ZELO trpi. Fizično, psihično... To je DESTVO, ki nas bi moralo povezati in temu narediti STOP.
Dve leti so "golobčki" kolesarili. Sedaj pa se zgovarjajo na krizo, ukinjajo trajnostno oskrbo itd, zato smo upokojenci PROTI, 3x.

. (nepreverjen)

3 x ZA, je zlati ZA, za lepšo prihodnost. Zato izkažite svojo poštenost in dobrohotnost! Ne dajte se zlorabljati sleparjem in njihovim političnim interesom. Čas bo pokazal pravilnost odločitve ZA.

In reply to by nisem za (nepreverjen)

hallo (nepreverjen)

Vlada denar namesto starejšim daje migrantom.

. (nepreverjen)

Bivša vlada pa "ubogi" RKC.

In reply to by hallo (nepreverjen)

kuntakinte (nepreverjen)

... 3x PROUTI...

gru (nepreverjen)

Glasujte po svoji vesti in postavi.

Starejše novice