Od srede naprej bodo starši za drugega otroka, ki je v vrtcu hkrati s starejšim sorojencem, oproščeni plačila vrtca. Prav tako bo vrtec brezplačen tudi za družine z več otroki.

STA pojasnjuje, da novosti prinaša novela zakona o vrtcih, ki so jo poslanci s 75 glasovi za in nobenim proti sprejeli januarja.

Družine z več otroki upravičene plačila vrtca

Po sprejetju novele tako velja, da je vrtec za drugega otroka, ki je v vrtcu hkrati s starejšim sorojencem, brezplačen.

Na novo se pravica do brezplačnega vrtca širi na družine s tremi ali več otroki, tako da je tretji in vsak nadaljnji otrok upravičen do brezplačnega vrtca ne glede na to, ali je še kateri otrok v vrtcu ali ne, je v predstavitvi novele pojasnila ministrica za izobraževanje Simona Kustec.

Poslanci so novelo zakona o vrtcih sprejeli januarja letos in z njo vrnili ugodnost za starše, ki je v Sloveniji že veljala, a jo je leta 2012 vlada zaradi varčevalnih ukrepov ukinila.
 

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bravosocializem (nepreverjen)

Pa to je to. Ges mo odo delat pa od 1400€ bruto v daubo 900€, ka do moje davki šli lidan ka doma sidijo pa deco gor delajo. Najbaukše je tak ja, meti 3-4 komade, zašenke vrtec, državne štipendije, zašenke prevoz, zašenke gesti, zašenke šaulo, zašenke daume, neprofitna stanovanja pa plačane prispevke. Mij ka pa mamo 1 ale pa 2 ka mamo kaj v glavej pa delamo deco po svojih zmožnostih pa mo plačuvali za vse keri še nejso čule ka je kondom.

Socialna država je zakon.

NenadM (nepreverjen)

Se popolnoma strinjan.Ne ven kaj je razlika med enin ali dvema. Pa se poleg tega me zanima kje bodo nasli manjkajoci denar ce se bo placevalo manj.... S tem se dejansko podprejo dolocene skupine ljudi, ki imajo dosti otrok.... Ne zaradi ljubezni ampak preracunajo, da jim pol ni treba delati..

In reply to by bravosocializem (nepreverjen)

- (nepreverjen)

Brezplačen vrtec za vse!!

Starejše novice