Vlada je minuli teden sprejela odlok, po katerem morajo vsi, ki vstopajo v vzgojno-izobraževalni prostor, torej tudi starši, ki pripeljejo svoje otroke v vrtce, izpolnjevati pogoj PCT. Vlada pa je z današnjim dnem že sprejela nove spremembe.

Minuli konec tedna je vlada v uradnem listu objavila odlok, povezan z izpolnjevanjem pogoja PCT v vzgojno-izobraževalnih zavodih v Sloveniji, ki določa, da morajo vsi, ki vstopajo v vzgojno-izobraževalni prostor, torej tudi starši, ki pripeljejo svoje otroke v vrtce, izpolnjevati pogoj PCT.

Danes pa je vlada sporočila, da je na dopisni seji omenjen odlok dopolnila in določila začasne pogoje za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu in način preverjanja njihovega izpolnjevanja.

Dopolnitev odloka je posledica posebne situacije v vrtcih in šolah, ki predstavlja vsakodnevni prihod in odhod staršev in drugih oseb in traja le kratek čas.

Za starše in druge osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka v vrtec, v 1., 2. ali 3. razred osnovne šole, v osnovno šolo s prilagojenim programom ali v zavod za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, izjemoma ne velja pogoj cepljenosti, prebolevnosti ali testiranja (PCT).

Obvezno pa je nošenje zaščitne maske in upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov. Za vse druge prihode staršev v vrtec ali šolo, na primer ob uvajanju otroka - novinca v vrtec, na pogovorne urice in roditeljske sestanke pa velja vselej tudi pogoj PCT.

Dopolnitev odloka začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ulaaja

So se malo prestrašili ljudstva? Še bolj se bodo.

Fonzekk (nepreverjen)

Tebi se očitno zdi, da je to uspeh. Bomo videli posledice čez 2-3 mesece ali pa še prej.

In reply to by ulaaja

Mikimqus (nepreverjen)

Več ne vejo ka bi sami s sebof.

Jack000000 (nepreverjen)

Bravo naši! Spet niso razočarali, že po par dnevih spremembe... Če zmagajo na naslednjih volitvah, še štiri leta kaosa.

akal (nepreverjen)

na 30 let podlage kaosa in zivljenja od proracuna..

In reply to by Jack000000 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Samo se zavarujte vzajemna 30 šivov na rokah , ne plačajo nič. Ostali so isti drek.

vbvfb (nepreverjen)

pa malo bi, pa malo ne bi, pa spet malo bi, pa spet ne. Te pa se spitavlejo zakoj nega preceplenosti... Što pa jin več vrvle... ges nej!

Földi (nepreverjen)

To je vse brez veze do 3 razreda največ staršov hodi v šolo in je največ možnosti za prenos okužbe .
Ostali pa se že lejko sami vozijo z javnim prevozom če pa jih pripelajo starši pa tak nejdejo notri ka se deca že sami zriktajo.
Pa vse na glavo postavljeno.

Fonzekk (nepreverjen)

En ukrep in takoj 100 izjem. Brez veze, da se sploh še trudijo, ker smo še vedno na Balkanu. Ko je prišel nov zakon, je bila prva reakcija, kako ga izigrati.

čači mači (nepreverjen)

Fonzek tak je, eni ja eni ne , ge pa te je enakopravnost? tam pct, tu ne pct tam malo ja tam malo ne, v stilu balkansklega je.a.a bi se ane da joj u.e, prav tak plačljivi testi za ene, ne pa za druge, ceplenci blisnjeni na oblasti do amena.

In reply to by Fonzekk (nepreverjen)

Starejše novice