Pandemija covid-19 močno vpliva na vsakdanje življenje tako na zdravstvenem, medosebnem, gospodarskem kot finančnem področju. Izbruh covid-19 in ukrepi za zajezitev so in še bodo dolgoročno vplivali tudi na podjetja in delovno okolje.

Delavci se morajo navaditi na nove načine dela in se poleg tega prilagajati še spreminjajočim se okoliščinam v svojem zasebnem življenju. Dolgotrajna izpostavljenost takšnim negotovim in spreminjajočim se razmeram lahko privede do preobremenjenosti ali drugih duševnih stisk.

Znaki, ki nakazujejo na težave v duševnem zdravju

Znaki, ki v veliki meri nakazujejo na težave v duševnem zdravju, so občutki depresivnosti ali anksioznosti, prav tako se lahko kažejo kot težave v telesnem zdravju. Občutki depresivnosti in anksioznosti, utrujenost ter preobremenjenost pogosto oslabijo motivacijo za delo in medosebne odnose na delovnem mestu, upočasnijo delovne procese ter zmanjšajo zavzetost in produktivnost delavcev. 

Varna zaposlitev je lahko po drugi strani tudi varovalni dejavnik za naše zdravje. Spodbudno je, da raziskave kažejo, da 86 odstotkov zaposlenih v Sloveniji ni zaskrbljenih za svoje delovno mesto in da 48 odstotkov zaposlenih poroča, da je trenutni obseg dela približno enak kot pred pandemijo (Valicon, 2021).

Večina (75 odstotkov) vodstvenih delavcev sicer poroča, da so njihovi zaposleni bolj izpostavljeni stresu kot običajno, pa vendar jih nekaj manj kot polovica (46 odstotkov) meni, da zaposleni trenutno situacijo in delo v novih razmerah doživljajo kot sprejemljivo – »nekako gre« (Deloitte, 2020).

Na splošno približno polovica Slovencev med izrednimi razmerami poroča o slabšem splošnem počutju in depresivnih občutkih (51 odstotkov), razmere med pandemijo ocenjuje kot neprijetne in utrujajoče (49 odstotkov) ter poroča o blagi, zmerni ali hudi obliki generalizirane anksioznosti (42 odstotkov) (Gomboc idr., 2020; Kavčič in Podlesek, 2020; Valicon, 2021).

Ohranjanje in krepitev duševnega zdravja zaposlenih

V okviru projekta "Celovita psihosocialna podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (NAPREJ) – Zdravo in aktivno v prihodnost!", je več kot 11.000 zaposlenim in njihovim ožjim družinskim članom iz sedmih sodelujočih podjetij, že od leta 2018, na voljo brezplačna strokovna pomoč v obliki elektronskih, telefonskih, online in osebnih svetovanj v primeru doživljanja duševne stiske.

V času trajanja epidemije covid-19 je veliko težav, zaradi katerih zaposleni poiščejo pomoč, posredno ali neposredno povezanih z epidemijo, kar prav tako nakazuje na velik vpliv covid-19 na duševno zdravje zaposlenih in potrebo po izvajanju različnih ukrepov na področju ohranjanj in krepitve duševnega zdravja v podjetjih.

V okviru projekta NAPREJ po treh letih ponovno poteka vseslovenska raziskava z namenom ugotavljanja potreb delodajalcev na področju ohranjanja in krepitve duševnega zdravja zaposlenih. Če ste zaposleni v vodstvu podjetja ali v strokovni službi, ki se ukvarja s kadri vas vabimo k izpolnjevanju anonimne spletne ankete TUKAJ.

Anketo bo možno izpolniti do 19. marca 2021, rezultati raziskave pa bodo objavljeni na spletni strani projekta NAPREJ (www.naprej.eu) in predstavljeni na zaključni konferenci projekta, ki bo potekala junija 2021. 

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice