Z Vlade Republike Slovenije so sporočili sveže podatke o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 6. januarja, opravili 14.718 testiranj na koronavirus in potrdili 2045 novih okužb. To pomeni, da je bil delež pozitivnih testov tokrat 13,9-odstoten. 

Opravljenih je bilo 5259 PCR testov, od katerih je bilo 1596 pozitivnih, delež pozitivnih pa je bil pri tem 30,4 odstoten. Opravljenih je bilo tudi 9459 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo pozitivnih 449, gre za 4,7 odstotni delež pozitivnih testov.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 138.312.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 2663 okužb ob 18.280 opravljenih testih, delež pozitivnih testov je bil 14,6-odstoten.

Iz bolnišnic odpustili kar 92 bolnikov

Včeraj je umrlo 25 oseb, okuženih s koronavirusom. Skupno število vseh smrtnih žrtev je 2947. 

V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zdravilo 1160 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je bilo 191 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 92 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bonge (nepreverjen)

Nemren vörvate ka še zdaj obstajajo lidgej kere zanikajo obstoj korona virusa in se posmehujejo iz tega. Ge san pozno eno osebo ka je mrla od korone , pa poznan vsaj 5 lidij ka so bili v bolnice zaradi korone in imajo posledice . Ene tudi na kisiku. Pa ge vij lidgej živejte pod kamnon? Ale ste pa tak zlobne in brez empatije?

avciiii (nepreverjen)

Vsi prebolijo covid kak gripo nič drugače kdor pa ima pridružljive bolezni pa je samo to izgovor da je umrl zaradi covida...isto kot nekdaj zaradi pljučnice ne ampak gripa in pljučnica sta čudežno izginila...
https://www.facebook.com/PotrcMarko/videos/1295338324176849/UzpfSTEwNjc… človik govori resnico a vi podkupljeni mediji ga imate za teoretika zarote a vi sram!

In reply to by bonge (nepreverjen)

pipić (nepreverjen)

hja, kelko pa nas nema pridruženih bolezni, što zna?
Znaš te, kda se znajdeš na respiratore, kda je lejko prepozno?!

In reply to by avciiii (nepreverjen)

griplaš (nepreverjen)

Moja stara mati je 2019 mrla zaradi gripe, poznan enih 15 lidij ka so zaradi gripe končali v bolnici, med njimi san tudi ges, ka san pred cca 10 leti stekno gripo pa te takšno plučnico ka san biu dva tedna v bolnic, en teden tudi na kisikii, kašlo san še eno leto po tiston. Ge je te bila empatija? Ge si te tij biu s svojin modruvanjon? Lidje mejarjo zaradi raznih bolezni po sveti v večjih številkah ka zaradi tej korone že desetletja. Zakoj si vsa leta prlej nej biu tak pameten pa pozivo lidij na pazljivost gda so starški mejrali po bolnicaj tudi pri nas v velkon števili zaradi gripe in mrse? Ha?

In reply to by bonge (nepreverjen)

iuio (nepreverjen)

Ka ščeš povedati, ka je Covid pa gripa isto nalezljivi pa ka mata de facto iste posledice in v bistvi gučimo o isto nevarni stvari?

In reply to by griplaš (nepreverjen)

griplaš (nepreverjen)

Korona je bole nalezljiva od gripe, samo je glede na procent umrlih glede na število okuženosti korona pravi vajenec proti gripi. O posledicaj pa je brezveze gučati, ka to so vse samo špekulacije. Čez leto ali dve do se komaj vidle posledice. Za zdaj kaže na isto kak pri gripi, oziroma pri plučnici. Pljučnica je tisti najhujši vzrok smrti pri obeh virozaj. Po trenutno znanih podatkih so posledice več ali menje iste, samo pač korone nega še tak dugo ka bi lejko ocenili kak de to vplivalo na človeka po leti ali dveh ko je bolezen prebolo. Pri gripi se pa zna ka gda jo fašeš v hudi obliki si leto dni pečeni s kašljanjon pa tudi na plučaj in okoli srca ti ostanejo posledice. Pravin samo ka se je do zdaj nej nišče sekejro za tej posledice pri drugih boleznih, zdaj gda so pa zagnali paniko in totalno sprestrašili narod, politika pa je zagrabila priliko s svsemi štirimi pa van odavlejo to korono kak nekaj najbole strašnoga na svejti. Ob tem pa še vedno po sveti merje več dest milijonov lidij zaradi drugih bolezni in viroz. Zaradi korone pa do zdaj mrlo en milijon lidij, pa še to več ali menje starci s pridruženimi boleznimi. Aja, pa kama je v zadnjon leti izginila gripa? V novembri in decembri smo v Sloveniji nej zabeležili niti en primer gripe, če glih je sakšo leto prlej bilo že puno lidij betežnih in bolnice so se tudi že začnole puniti z gripastimi. Lani so takšoga časa novine že pisale o problemih v UKC Ljubljana zaradi prenapunjenosti bolnice z griplavimi, začnoli so tudi že mejrati prvi lidje zaradi gripe. Te pa se me marca vse čudežno stavilo in od te do gnes več gripe nega. Malo je vse to fkuper prenafudnjeno in prevelka histerija se zganja okoli tej korone. To bi vse lejko nromalno preboleli in preživeli. Kolateralna škoda bi pa pač bila takšna kak je sakšo leto pri virozaj in pri drugih boleznih. Glede na to kak pri nas štejo umrle zaradi korone, bi se v primeri ka bi pravilno šteli izkazalo, ka zaradi korone dejansko merje menje lidij kak zaradi gripe. Je pa pri obeh to ena navadna manipulacija, ka nišče pri niti enoj virozi skoraj nemre potrditi ka je nešče dejansko mrou zaradi toga. To so doktori izjavljali že pri gripi in zdaj pri koroni je isto glede na to ka nan tej naši strokovnjaki javno po TV gučijo.

In reply to by iuio (nepreverjen)

OČV (nepreverjen)

Pa gre za to, da se zdravstveni sistem sesuva, ker so toliki in toliki ljudje v bolnici. S tem se ne zdravijo druge bolezni in stoji gospodarstvo. Če mislite, da je Covid samo gripa, pač mislite- ampak gledajte širše, kaj ta, po vašem malo drugačna gripa povzroča in navadna gripa ne.
Zaradi vas, bomo vsi zaprti doma. Država se ne bo odpirala, tudi če vlada pade, ker tudi levi kljukci ne bodo upali odpirati države, če ne bodo razmere boljše. To vam mora biti jasno. Samo zaradi vas je vse zaprto in sami se najbolj pritožujete. Cepili pa se tudi ne boste, ker boste čipirani itd. itd. itd.

In reply to by griplaš (nepreverjen)

OČV (nepreverjen)

Neumnost ! IN TOREJ VSI TI LJUDJE PO CELEM SVETU HODIJO ZDAJ ZARADI GRIPE V BOLNICE? IN TAM VEČ NI PROSTORA.....
V šole se ne bo šlo, dokler št. okužb ne pade. ZA TO, DA SE NE GRE V ŠOLE STE KRIVI TISTI, KI NE VERJAMETE V VIRUS, SE NE DRŽITE UKREPOV IN JIH ( ukrepe) NAJBOLJ KRITIZIRATE KOT NEUSPEŠNE. Enaki ukrepi so v Avstriji, Italiji in Belgiji zmanjšali število okužb na stanje septembra, ko je šlo vsem dobro. Le mi butalci nikakor ne moremo krivulje obrniti navzdol- zaradi tistih, ki se ne držijo ukrepov! Smeje se nam cela Evropa.
Zakaj nam je šlo spomladi dobro? Ker smo bili vsi doma, pač zaprti v prostorih in se virus ni imel širiti na nikogar. Premislite, naredite vzporednice.....

In reply to by griplaš (nepreverjen)

OČV (nepreverjen)

Na žalost taki ljudje obstajajo. In zaradi takih, smo vsi ki se držimo ukrepov talci le-teh. Dokler ti nejeverneži ne bodo upoštevali ukrepov, bomo imeli vse zaprto in ljudje bodo na žalost še hudo obolevali...
TUDI, ČE NE VERJAMETE V VIRUS. DRŽITE SE UKREPOV VSAJ 14. DNI, PA BOSTE VIDELI, DA BO ŠLO NA BOLJE.
In kot vedno, znanost in inteligenca hodita z roko v roki--->kdor zanika znanost težko trdi, da je inteligenten.

In reply to by bonge (nepreverjen)

Himmler (nepreverjen)

Nemrem vörvate ka še zaj obstajajo lid(gej) kere zanikajo obstoj ubijalskih cepiv in se posmehujejo iz tega! Bongeca san moral malce popraviti...!

In reply to by bonge (nepreverjen)

bonge (nepreverjen)

Da boš betežen, ne ode v bolnico stonjat pa se drejt ampak se doma z zelđon vrače. Pa vaša te naj z kokošečin drekon dobro notri namaže tou prej fejst vala.

In reply to by Himmler (nepreverjen)

Himmler (nepreverjen)

Tou verjetno vaša dela, zato pa ste vsi tan betežni.

In reply to by bonge (nepreverjen)

Kacodimerdić (nepreverjen)

16. decembra se je Istvan odločo sprostiti ukrepe, kda so vse ostale države zaostrile ukrepe, pri čemer je Slovenija že te mejla eno izmed najujših situacij (če nej najujšo).

Istvan se zdaj sklicuje na Evropo, kao ka je to bla neka skupna odločitev, kar pa seveda neje bila, ker so vse ostale države zaostrile ukrepe.

Nesposoben fašist Istvan si nemre pomagati, kak pa svojo nesposobnost znova in znova braniti z lažmi in manipulacijo.

OČV (nepreverjen)

Če jih pa ne bi, bi šli pa Slovenci na ulice! Vi prvi!

In reply to by Kacodimerdić (nepreverjen)

OČV (nepreverjen)

Je kdo koga silil, da se druži in praznuje brez upoštevanja ukrepov? Ne.Poleg tega so zaščitni ukrepi bili zapovedani še naprej- TEGA SE NI PREKINJALO.
Drugod po Evropi je kljub dovoljenemu praznovanju ( z večjim številom oseb kot pri nas) zdaj boljše stanje. So pametnejši? Morda si znajo temeljiteje umiti roke inj vedo, da se tudi prehladi, kaj šele Covid prenaša s tesnim stikom, morda vedo, da mora biti maska pokrita čez nos, morda.....
Skratka, enako kot pri kugi. Kje po Sloveniji je največ kužnih znamenj, ki so kazala v kateri vasi razsaja kuga in naj popotniki ne obiskujejo teh krajev. V PREKMURJU. Nam to kaj pove? Oboje se prenaša s slabo higieno in tesnimi kontakti.

In reply to by Kacodimerdić (nepreverjen)

iuio (nepreverjen)

Razlika je ali 16. ali pa 24/25 decembra. Tudi je razlika po praznikih..Janezek vrlo freibrief za fitnese in ostale gluposti

In reply to by OČV (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

To je
DAS IST NIKS
kaar tako
Še dobro da imamo Janeza Janšo da zadevo obvladuje
in da jebe komunajzerje, kot glavne prenašalce korone

piggy (nepreverjen)

naj se dugo živi šiptar čelavi! nucamo ga

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Tak rad maš toga, šteri pri Pošti kebabe pa pri Šopingi sladoled odavle?

In reply to by piggy (nepreverjen)

OČV (nepreverjen)

In vi g. Karl Marx še vedno ne znate napisati nemških besed prav. To pove vse o vas.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Himmler (nepreverjen)

TEH 25 UMRLIH STE UBILI ZDRAVNIKI Z (NE)VARNIMI CEPIVI!
VSEM BO SOJENO ZA IZVAJANJE GENOCIDA!!!

Prekmu (nepreverjen)

Dobro napisano.. 25 ljudi umrlo z koronavirusom.. ne pa zaradi koronavirusa.. lažete ljudi.. cepite sami sebe budale..

busybee (nepreverjen)

Čipkarji so zopet na pohodu buuu Janša iz ene strani Orban z druge Počivalšek z tretje buu čipkarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice