Okoli 257.000 učencev in dijakov se danes se je po božično-novoletnih praznikih znova vrnilo v šolske klopi.

Šolarji so pred novoletnimi počitnicami v šolske klopi zadnjič sedli v petek, 21. decembra.

Da so si podaljšali počitnice so ponedeljek, 24. december, nadomestili z delovno soboto 29. septembra lani. Sledila sta dva praznična dneva, božič 25. decembra ter dan samostojnosti in enotnosti 26. decembra. Na počitnicah pa so bili tudi v zadnjih dneh novega leta, ki sta jim sledila še dva praznična dneva, 1. in 2. januar. Tako so šolarji na novoletnih počitnicah uživali kar dvanajst dni, ki so jih preživeli vsak po svoje.

Po koncu novoletnih počitnic šolarji zdaj zaključujejo prvo ocenjevalno obdobje, ko prejmejo tudi obvestila o učnem uspehu. Prvo od dveh ocenjevalnih obdobij se po pravilniku o šolskem koledarju v osnovnih šolah zaključi 31. januarja, v srednjih šolah pa 15. januarja.

Čez dober mesec dni ponovno na počitnice

Šolarji so si letos sicer prvi oddih privoščili že konec oktobra v času tako imenovanih krompirjevih počitnic. Pred koncem šolskega leta pa jih čakajo še zimske počitnice, ki bodo tudi letos v dveh delih v drugi polovici februarja, in prvomajske počitnice. Na zimske počitnice se bodo 18. februarja odpravili najprej učenci jugovzhodne Slovenije, v tednu od 25. februarja do 1. marca pa še tisti iz zahodne in osrednje Slovenije.

Še prej, 15. in 16. februarja, pa učence, predvsem devetošolce, čakata tradicionalna informativna dneva za vpis v srednje šole.

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Prt (nepreverjen)

Tudi učitelji :-)

pepič (nepreverjen)

Ne, saj oni potrebujejo par dni za pripravljenost" plačano" za začetek pouka, če so imeli cele počitnice izobraževanje in priprave ?

In reply to by Prt (nepreverjen)

fffffffffff (nepreverjen)

Zaj do pa profesorge šli malo v šaulo, te do se pa kar hitro navolili pa opet stavkali.

balounar (nepreverjen)

Jaj kak ste čudni! Pa mogli do stavkati, ka so preveč zmantrani! Šolska ura je samo 45 min, že tu majo 15 minut mantranja, pa takše duge počitnice: Božično - Novoletne, pa polletne, pa velikonočne, prvomajske, redne, krompirjeve pa pijtaj boga kakše še. Pa vsaka sobota frei, nedela itak, izleti ekskurzije..... Uboščeki, rejsan si dosta več zaslužijo kak dobijo!

čarni vrag (nepreverjen)

No pa idi ti za učitelja pa se trgaj s celim razredom razvajene dece od takšnih pametnjakovičev kak si ti. Te pa daj kakšnomi ka nema pojma cvek, pa včasi de prleto en drugi balounar z odvetnikom. Nemreš verjeti v kakšno štalo so demokrati spremenili to šolo. Tak so nekdi pri Novi Gorici starši ščeli tožiti šolo, ker njihova hčerka nej postala, zamisli si, predsednica razreda.

In reply to by balounar (nepreverjen)

naprej (nepreverjen)

učitelji pa pojdite za tekoči trak ,, NA NORMO ,,

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

prfoks (nepreverjen)

še dobro ka je hitro vikend, ka do lejko učitelji pa za vikend zasluženo doma.

sobna temperatura (nepreverjen)

Ge srčno vüpan ka je tou do zdaj vse ena in ista oseba komentejrala samo pod drugačnimi nicki. Ka vačik je že ta količina neumnih primitivcov v Prekmurji preveč.

pepič (nepreverjen)

No glavno ka se ti maš za pametno ali pametnoga, temperatura ti je pa pokrov na glavi redno zdignola gda istino šteš na forumi?

In reply to by sobna temperatura (nepreverjen)

miličar (nepreverjen)

Ustava Republike Slovenije
39. člen
(svoboda izražanja)

Zagotovljena je svoboda izražanja misli, govora in. javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja.
Vsakdo ima pravico dobiti informacijo javnega značaja, za katero ima v zakonu utemeljen pravni interes, razen v primerih, ki jih določa zakon

ŠKOLNIK (nepreverjen)

Slovenija je svobodna država in vsak državljan Slovenije lahko študira za profesorja keri ima vsaj malo v glavi. Zakaj pa vi vsi pametni razpravljalci niste študirali za profesorja če ti tako malo delajo in dobron zaslužijo ?

Bljak (nepreverjen)

Zdaj , ŠKOLNIK , upam lahko samo , da tvoj komentar ne odraža nivo inteligence vseh "školnikov" , pa čeprav so to verjetno samo pobožne želje , ker potem se nam res črno piše , pardon , ne nam ampak "učečim in vedeželjnim " otrokom , drugače pa , peace brother .

ŠKOLNIK (nepreverjen)

Vedno isto pišete po vsakih počitnicah. Popolnoma brez domišlije in z velikim nivojem inteligence. Ti in vsi ti novinarji !

In reply to by Bljak (nepreverjen)

Bljak (nepreverjen)

Zdaj , ŠKOLNIK , upam lahko samo , da tvoj komentar ne odraža nivo inteligence vseh "školnikov" , pa čeprav so to verjetno samo pobožne želje , ker potem se nam res črno piše , pardon , ne nam ampak "učečim in vedeželjnim " otrokom , drugače pa , peace brother .

Bog i batina (nepreverjen)

Školnik alias DEBELI FUKJENEC kelko nickov boš še zamenjo, nesnaga???

teta od šerifa (nepreverjen)

ako ima mati tak malo bolj prizadetega sina ga da takoj u školu za školnika

sakulant (nepreverjen)

BRAVO MOJ NARODE POGRUNTALI STE.
Ja tudi učitelji so imeli lepo počitnice 12 dni in uživali, čez dober mesec do spet počitnice 9 dni do spet učitelji uživali potem pridejo poletne počitnice, njihova ura traja 45 minut zdaj pa vi meni povejte skoraj 11 šolskih ur bi učitelj moral biti v šoli, da bi opravil dnevno 8 ur dela. Je že kdo videl 11 šolskih ur učitelja v šoli ????
Upravičeno se lahko sprašujemo od kje oni vzamejo 170 ur na mesec. Nekateri pa morajo delati 250 ur TO JE SLOVENIJA.
Naj mi sedaj en junak (učitelj) ki se bo seveda negativno odzval na moje pisanje razloži če sem kaj neresnično napisal
in če mi dokaže, da pa on ni imel počitnic se mu vnaprej opravičujem.

čarni vrag (nepreverjen)

A moraš ti celomi sveti razbobnati ka si bedak. Pitaj koga starejšoga in pametnejšoga kak je s temi urami v šoli. Lejko ideš v Austrijo, tudi tan majo tak kak pri nas.

In reply to by sakulant (nepreverjen)

sobna temperatura (nepreverjen)

Čitan dale pa vedno bole vidin ka san v mojon zgornjon posti nej nič mimo vseko. Če se že mate za tak pametne bi seveda takoj ugotovili ka, če so že, so meli učiteli samo 4 dni fraj. Ostalo so bili prazniki in vikendi in so bili doma tak kak večina ostalih zaposlenih. Ali pač tisti keri mate praj v glavi te dale tirali ka so bili 12 dni fraj. Pa če bi se vij pametni še malo bole poglobili v problem, bi ugotovili tudi ka morejo školniki za vse tej proste dni večinoma dati svoj dopust ali pa dneve med leton not napraviti. Ali tou je že preveč zahtevno za vas, zatou lepou dale tirajte kak so bili 12 dni fraj in kak so poleti dva meseca doma, pa krumpšove počitnice, pa prvomajske pa tak dale. Prosin vas samo ka se ob ton ne razpoučite in ne obremenjujete zdravstvenoga osebja na urgenci.

Trinejedvanajst (nepreverjen)

Tri dni (27., 28., 31.) fraj, ka je bil 24. 12. oddelani pred čason. Ampak itak je brezpredmetno eti gor razpravlati z lidmi, ka so očitno nezadovoljni s sebof in vesoljnin svejton.

In reply to by sobna temperatura (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

tebi pa je sigurno bik v glavo prdnil da si tak neumna,,pa saj tvo IQ je na nivoju sobne temperature.
mater si tup osebek

In reply to by sobna temperatura (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Sakši je lejko učitelj, če misli ka njemi je bookše, naj idea za uçitela.

Nesbo (nepreverjen)

Nemre sakši. Čustvena inteligenca, razgledanost, pismenost, strpnost, primerno razviti mozak itd. - toga pa marsišto nema, sploj pa nej nešterni komentatori na sobotainfo.

In reply to by . (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice