V Sloveniji so včeraj zabeležili sedemnajst novih okužb v desetih slovenskih občinah.

Včeraj je bilo opravljenih 917 testiranj in odkritih sedemnajst novih okužb. Za primerjavo, dan pred tem je bilo ob 879 testiranjih na novi koronavirus pozitivnih 24 oseb.

Okužbe so tokrat potrdili v naslednjih občinah: Rogaška Slatina +3, Ilirska Bistrica +3, Ribnica +3, Ljubljana +2, Kranj +1, Rogatec +1, Litija +1, Log-  Dragomer +1, Ljutomer +1, Nova Gorica +1. 

V novem žarišču v Rogaški Slatini, kjer je koronavirus izbruhnil v enem izmed tamkajšnjih vrtcev, so tako ponovno zabeležili rast okužb. Po dolgem času pa so novo okužbo odkrili tudi v Ljutomeru, kjer je bilo eno izmed večjih žarišč v državi, ko je virus razhajal v DOS Ljutomer. 

Število aktivnih primerov v Pomurju je tako ponovno naraslo na 11. Tri aktivne okužbe izvirajo iz občine Odranci, dve iz Tišine, po eno pa imajo v Črenšovcih, Lendavi, Ljutomeru, v Radencih, Svetem Juriju ob Ščavnici in v Veliki Polani. 
 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Prlekus (nepreverjen)

Če se ne motim, je Ljutomer v Prlekiji!!!

Lotmerzanar (nepreverjen)

@prlekus; drzi, je pa tudi v Pomurju, SV Sloveniji, Sloveniji, na Balkanu, JV Evropi, EU, Evropi, na severni polobli, .....

In reply to by Prlekus (nepreverjen)

Starejše novice