Slika je simbolična.
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 15. septembra, opravili 6703 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1324 novih okužb, gre za 19,8-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 38.655 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 6745 PCR testiranjih potrdili 1364 novih okužb. Šlo je za 20,2-odstotni delež.

V Sloveniji je trenutno 11.901 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Hospitaliziranih 341 oseb

Trenutno je v bolnišnicah hospitaliziranih 341 covidnih bolnikov, od tega je 82 pacientov na intenzivni negi. 

Včeraj smo zabeležili sedem smrtnih žrtev s koronavirusom. Skupno je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4486 oseb.

S spleta

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
desa (nepreverjen)

Potrjenih MANJ okužb kot en dan pred tem. Čez tisoč pa je že en teden. Očitno okužbe padajo.

Prevaruntidoo24h (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA LAŽI SVINJO PODKUPLJENO NIČ VREDNO!

medicinsi (nepreverjen)

Ponižanje na celi črti: medicinskim sestram 4 evre, študentom pa 6.?!?!?!

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp medicinsi

Medicinska sestra v intenzivni negi plačni razred 33 do 43....ali 1544,88(1544,88/174=8,87) do 2286,81(2286,81/174=13,14) za 174 ure dela, brez dodatkov za manj ugoden delovni čas
Letni regres v višini minimalne plače 1024,24 za letni fond ur (2088)
Minimalni dopust za zgoraj navedeno delovno mesto 29 dni oz. 232 ure
Dejanska urna postavka za oddelane efektivne ure (študentom ne pripada plačan regres in plačan dopust)je; 1544,88x12+1024,24/(2088-232)=10,54 na uro do 2286x12+1024,24/(2088-232)=15,33 na uro brez dodatkov za manj ugoden delovni čas.

zaključek;
-medicinska sestra v intenzivi 10,54 do 15,33 + dodatki po kolektivni pogodbi
-študent pa 6 fiksno

Ldan

In reply to by medicinsi (nepreverjen)

mwiwiw (nepreverjen)

vir svet24:
Ljubljanski UKC je v zaposlitveni oglas zapisal, da ob izrazitem poslabšanju epidemioloških razmer in posledično povečanem prilivu pacientov s covidom-19 v bolnišnico, potrebujejo več študentov zdravstvene nege (končan prvi letnik študija) in študentov medicine (končan prvi letnik študija) za pomoč pri zdravstveni obravnavi bolnikov na covidnih in ostalih oddelkih. Dodali so še podrobnosti o plačilu: »Urna postavka študentskega dela na 'običajnih' oddelkih je 6,34 evra na uro neto oziroma 7,50 evra na uro bruto, za delo na covidnih oddelkih pa 7,60 evra na uro neto oziroma 9 evrov na uro bruto in 30-odstotni dodatek za neposredno delo s covidnimi pacienti.« Sojer je ob tem razburjen. »Namesto medicinskim sestram in tehnikom ste plačilo zvišali študentom,« je njegova osrednja odzivna misel.

»Srednja medicinska sestra ima po petih letih delovne dobe urno postavko okoli 4,3 evra na uro z vsemi odgovornostmi, kot so reanimacija, dajanje zdravil, vsa zdravstvena nega in ostalo, kar bi lahko našteval do jutra. Študentom, ki samostojno ne smejo delati drugega kot nego pacienta in razdeljevati obroke, saj za ostalo niso kompetentni, pa ste ponudili 6,3 evra neto na navadnih oddelkih, na covidnih oddelkih pa 9 evrov. Ste resni ali želite že tako ponižan (sploh srednji) kader medicinskih sester in tehnikov razvrednotiti s tem, da jim pokažete, da so po vaše študenti več vredni ter jih bolje cenite in plačate kot lastne medicinske sestre in tehnike?!« so ostre besede mladega zdravstvenika.
ldan

In reply to by Rdečeberzijanec (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

kak vidin vir svet24 mi je vse jasno...
levičarski tabloid, ge lejko sakši piše ka ma 5 minut časa. Majster pa ti je zgoraj vse lepo zračuno.
Vidi se ka so mediji tisti, keri lidi kak sva ge pa ti razdvajajo, njihova podlaga pa temelji na nedokazanem, oz. temelji na LAŽI. Seveda vse v škodo vlade...

In reply to by mwiwiw (nepreverjen)

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp mwiwiw

Srednja medicinska sestra reanimacijo ne izvaja reanimacije saj za to sploh niso usposobljene (reanimacijo izvajajo zdravniki in eventualno diplomirane medicinske sestre), zdravila predpisuje zdravnik (sestra samo fizično prinese zdravila), vsa zdravstvena nega(merjenje temperature, zamenjava brisač,posteljnine, če zmanjka fiziološke raztopine ali protibolečinske tekočine zamenja steklenico). Vabljen v bolnišnico, da Ti v živo predstavimo proceduro zdravljenja (opis delovnih mest in potrebnega znanja si prav tako lahko poiščeš z dvema klikoma)
Vsakemu pisunčku pa ja ni potrebno verjet. Številke, ki sem jih zapisal si z dvemi- tremi kliki lahko takoj preveriš.

Malo poklikaj, pa malo osnovnošolske matematike....pa bo!!!

-3871. Aneks h Kolektivni pogodbi za zaposlene v zdravstveni negi,
-Kolektivna pogodba za zaposlene v zdravstveni negi

Ldan

In reply to by mwiwiw (nepreverjen)

Cezar (nepreverjen)

na intenzivi dela 1% sester, pa večinona so diplomirane, iz prve roke pa znan ka ma srednja sestra z 30 let delovne dobe malo prek jurja neto, dodatkov ne dobi, čegli dela z kužnimi, te pa računaj ....

In reply to by Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

lp Cezar

Daj ne seri, vsak zaposlen zdravstveni delavec je v bolnišnicah in zdravstenih domovih dobi izplačane dodatke za manj ugoden delovni čas, prav tako, vsi, ki so delali in delajo z "kužnimi".
Cezar zresni se, če želiš razpravljati o zadevah, ki jih očitno sploh ne razumeš.

ldan

In reply to by Cezar (nepreverjen)

čibo (nepreverjen)

Leta negativne selekcije in odpadkov iz Balkana dajejo temu primerne rezultate. Ta kriza je pa res naplavila na plano osebke z dna družbe, vsak dan že neko nasilje, vsak ko ima 5 minut časa nekaj protestira, pa dretje, pljuvanje, grožnje...
Egoizem in hudobnost očitno nima meja, skrb za sočloveka in dobro družbe pa nekam izginja...

GhostWar (nepreverjen)

Egoizem je samo in edino to, ka določeni iz straha pred nekšim virusom terorizirate celi svet. Koga je strah naj sedi doma, ne pa da tisti sprestrašeni hodite okoli in omejujete gibanje in postavljate tistim, ki so zdravi in se ne bojijo virusa, niti se s tem ne obremenjujejo. Strah je huda zadeva, še celo če si totalno opranoglavi.

In reply to by čibo (nepreverjen)

gost81 (nepreverjen)

Alo tij drvo, te so v Avstriji, Franciji, Portugalskem itd. tudi odpadki iz balkana, ker namreč vse povsod po evropi so protesti?!? Tebi se vidi ka si pokleklnil pred JJ-em , ker če nekdo drugače misli oz.se bori za svoboščino bi ga najrajši zakopal. V vsej tej situaciji me veseli le to da se bližajo volitve in da se teh nesposobnežev v vladi rešimo.

In reply to by čibo (nepreverjen)

Busybee (nepreverjen)

Anis Ličina preprodajalec drog in podobni so trobilo levice ki si išče kompanjone med izmečki da se lahko pljuva po vladi. Df je pa itak klasa zase. Produkt grupnega posilstva in neuspeli abortus.

!!!!! (nepreverjen)

Čebela, še vedno močno smrdiš!!!

In reply to by Busybee (nepreverjen)

ohjoj (nepreverjen)

Zbudi se, ne obstaja vec levo in desno krilo , vse pripada enemu pticu. Vlada si dandanes zasluzi pluvanje, v bistvu si zasluzi ze sranje!!

In reply to by Busybee (nepreverjen)

ewqsywqa (nepreverjen)

https://www.youtube.com/watch?v=9QzvByHQtn0 Broj umrlih od covida je apsolutno lažan!

Busybee (nepreverjen)

Df smrdeti je veliko bolje kot biti produkt grupnega posilstva. Umiješ se in se nadišaviš. Produkt posilstva pa ostaneš za vselej. Trol

Levicar (nepreverjen)

Meni je vse eno koliko ljudi umre. Važno je, da vlada pade. Še bolje je, da je cim vec zrtev, saj bomo tako prikazali kako je nesposobna vlada.

icterus (nepreverjen)

Definicija levičarja :D

In reply to by Levicar (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

misliš skrajnega levičarja

In reply to by icterus (nepreverjen)

No, (nepreverjen)

to je definicija norca.

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Nujna novica:

Prvi dnevnik SLO1 13.00h poroča
V Ljubljani kilometrska vrsta pred ZD Ljubljana za CEPLJENJE.
Jeebemti......vrste kot v 80 letih 20.stoletja za kavo, olje, bencin, riž itd..

Ldan

Desničar (nepreverjen)

Več bo mrtvih, bolj bomo zapirali, večji bodo naši dodatki. Tiste leve norce bomo pa s pendreki in vodnim topom umirili. Juhej!

uuuu7 (nepreverjen)

Odlično in nihče ne pravi, da virus ni nevaren. Nevarna sta tudi gripa in pljučnica, obe imata celo višji verjetnostni delež smrti in hospitalizacije, pa zaradi njiju ne delamo totalitarizma. Stvari enostavno ne štimajo in le intelektualno len ali zaostal bo trdil, da je vse ok.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice