Pripravite se na nekoliko bolj aprilske dni, brez dežnika ne bo šlo. Z nižjimi temperaturami možen celo sneg.

Ob občutno višjih temperaturah, ki jih beležimo v zadnjih dneh, so se mnogi že povsem prepustili pomladnemu vzdušju. A kot kaže, nekoliko preuranjeno. Še ta teden bi na območju Pomurja namreč lahko naletavale snežinke.

Danes bo vreme pretežno oblačno, z občasnim soncem, pojavljale se bodo krajevne plohe, ponekod celo nevihte, ki bodo pozno popoldne in zvečer verjetnejše tudi na vzhodu države. Temperature se bodo po napovedih Arsa gibale med 16 in 18 stopinjami Celzija. V prihodnjih dneh pa se nam obeta oblačno vreme s pogostimi padavinami. 

Ne pozabite na dežnik

Sredi tedna se bomo prebudili v deževno jutro, prav veliko sonca pa se čez dan ne bomo naužili. V Prekmurju bo v primerjavi s preostankom Slovenije še razmeroma toplo, saj bodo temperature dosegale tudi 15 stopinj Celzija. Podobno bo v delu Štajerske in Primorske.

Z obilnimi padavinami in nalivi bi popoldne in v noči na četrtek lahko močneje narasle manjše reke in hudourniški vodotoki, predvsem na območju osrednje in jugovzhodne Slovenije.

Meja sneženja se bo spustila

S četrtkom bo območje Prekmurja in Štajerske dosegel hladnejši zrak s severovzhoda, meja sneženja se bo spustila na približno 1.000 metrov nadmorske višine. V petek pa snežinke lahko pričakujejo še nižje. 

V petek bo meja sneženja v vzhodni Sloveniji že na približno 500 metrih nadmorske višine, drugod bo snežilo nekoliko višje.

Sicer pa bo tudi konec tedna podobno. Čaka nas v glavnem oblačno, razmeroma hladno vreme z občasnimi rahlimi padavinami – predvsem v nedeljo.

Zjutraj se bodo temperature zadrževale le kanček nad ničlo, čez dan bo do največ 10 stopinj Celzija. Približno pet stopinj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice