Še ta mesec bo na vlakih Slovenskih železnic potnikom le dostopen brezžični internet.

Po pojasnilih Slovenskih železnic bodo do konca novembra s povezavo opremili 29 vlakov, do konca leta pa še dodatne tri. Proces nadgradnje brezžičnega interneta bodo nadaljevali prihodnje leto, ko bodo sicer po slovenskih tirih zapeljali tudi prvi novi Stadlerjevi vlaki, poroča STA.

Na Slovenskih železnicah bodo z brezžično internetno povezavo opremili potniške garniture Siemens Desiro in Pendolino. Za spletni portal Uporabna stran so na Slovenskih železnicah pojasnili, da bodo uporabljali tako signal Telekoma Slovenije kot A1 Slovenija, da bi zagotovili čim večjo pokritost in propustnost.

Slovenske železnice so sicer v pričakovanju novih Stadlerjevih vlakov, ki so jih naročili aprila lani. Železnice so tedaj s švicarskim proizvajalcem podpisale 169 milijonov evrov vredno pogodbo za nakup prvih 26 novih potniških garnitur, maja letos pa so dodali še naročilo za dodatnih 26 potniških vlakov, še poroča STA.

Ti bodo, kot so zapisali na Slovenskih železnicah, že ob prihodu opremljeni z brezžičnim internetom. Prvi Stadlerjevi vlaki bodo po napovedi železnic po uspešno opravljenih testiranjih na tirih začeli voziti spomladi prihodnje leto.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bosanče malo (nepreverjen)

Te pa tak , zdaj smo na konju , pa brzina vlakov ne bo motila signala , mislim od Kopra do LJ rabiš baje z vlakom 2 uri in 33 minut , od Pekinga do Shanghaja za cca.1000 km pa baje 2 uri in 17 minut , jah jebi ga , ampak , ker življenje tako hitro mineva vsem priporočam , da koristijo usluge Slovenskih železnic .

širipi (nepreverjen)

Brezžični internet proge pa od Marije Terezije in hitrost vlakov 90 km / h .Vlak iz M.Sobote za Koper 6 ur in še zamude zraven je 7 ur .

Mr.XXX (nepreverjen)

Dokejc de MS-LJ trajalo 4-5 ur voznja za 200km razdalje lejko nudijo se senki geste pa striptizete pa se nede nisce vozo z vlakon, vsaj vecina nej. Z vlakame se pa itak vozijo vecinoma tiste kere so na sluzbene vore na vlake oziroma dobijo tej vore placane.
Z avtojon pa si v slabih 4 voraj opravo to pot v obej smeri, za iste peneze (vlak MS-LJ cena od 15-20€)! Ce pa se 2-3 ali pa celo 4 pelajo z enin avtojon pa vlak itak nema konkurence financno. Pa se vezani si na cas odhoda vlaka.

Samo ce se 1x na keden pelas iz MS v LJ pa nazaj ti ide vsaj 8-10 ur, se pravi en delavnik odijde za brezveze.

Kda de vlak od MS do LJ vozo 2 vore ali pa se menje pa de karta 5-10€ za eno smer, te mogoce do konkurencni pa lidij spravile iz avtojov na vlak.

Feri. (nepreverjen)

Internet bo hitrejši od vlakof.

Lovro Helbl (nepreverjen)

Nej najprej sporihtajo svoj vozn red, proge pa cene pol pa lahk sanjarijo o internetu ko se signala za klic ni na vlaku od poljcan do celja in od laskega do lj zalog

brezovica (nepreverjen)

Ha ha brežičen internet kakša novost .To je v drugih državah že zgodovina in preteklost kar je za Slovenijo bum . Signala na mobiteli ni kak bo še te internet .

Starejše novice