Skupaj je število potrjenih okužb 1055 ob izvedenih 29.455 testih.

V ponedeljek sta bila opravljena 1202 nova testa na novi koronavirus, ugotovili pa so 35 novih okužb, poroča STA.

Skupaj je tako število potrjenih okužb 1055 ob izvedenih 29.455 testih. Hospitaliziranih je bilo 111 ljudi, od tega 31 na intenzivni negi. Umrlo je šest ljudi, s čimer se je število žrtev covida-19 povzpelo na 36.

Skupno število izvedenih testov je 29.455, od tega jih je bilo 313 izvedenih pred 4. marcem, ko je bila ugotovljena prva okužba. Odtlej pa je skupno število testov 29.142.

Med zdravstvenimi delavci in sodelavci so ugotovili skupaj 189 okužb, med oskrbovanci domov za starejše pa 219.

V ponedeljek so iz bolnišnice odpustili 13 bolnikov s covidom-19, ki bolnišničnega zdravljenja niso več potrebovali, skupaj pa je takih 115.

Spodbudne informacije prihajajo iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, kjer se število bolnikov s covid-19 zmanjšuje. V ponedeljek je bilo pri njih hospitaliziranih 27 bolnikov z okužbo z novim koronavirusom, kar je štiri manj kot dan prej. V enoti za intenzivno zdravljenje jih je še vedno deset, o novih smrtnih žrtvah ne poročajo. Prvi in doslej edini smrti zaradi novega koronavirusa so bili priča prejšnji teden.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
marija marija

Lažejo za nekaj časa pa do pravili ka si prehlajen pa če glih boš mel corono

dfghjkhgf (nepreverjen)

Pri prehladi kihas pa z nosa ti tecej. Pri koroni toga simptoma nemas...

In reply to by marija marija

čarni vrag (nepreverjen)

Tisti ki je podpisal mrliški list, da je 90 letna gospa z hudo primarno boleznijo, ki so ji malo pred smrtjo menda ugotovili koronavirus, naj svojo zdravniško diplomo vrže v smeti.

Starejše novice