Na družbenem omrežju Facebook je včeraj zaokrožil posnetek Štajerske varde, ki se je v večjem številu odpravila na Policijsko postajo Slovenska Bistrica.

Minuli konec tedna so se člani slovenskih vard udeležili tabora na privatnem zemljišču v vasi Cigonca, nedaleč stran od Slovenske Bistrice. 

»Šlo je za povsem standarden tabor, ki ga je tokrat organizirala Štajerska varda. Bili so prisotni tudi pripadniki drugih deželnih vard, torej kranjske, primorske, koroške in prekmurske. Skratka tabor zedinjene Slovenske varde,« pojasnjuje Šiško. 

O taboru, ki je potekal tri dni, je bila po njegovih besedah obveščena tudi policija in težav vse do konca taboru naj ne bi bilo. Te naj bi nastopile po koncu tabora, ko naj bi lastnik zemljišča prejel klic, da se pri njem nahaja policija.

»Takoj po našem odhodu je na zemljišče prispelo policijsko vozilo z večjim številom policistov in tam so opravili informativni razgovor z dekletom, ki tam ne živi, niti ni tam doma. To je nedopustno. Ne more policija kar tako govoriti z nekom na posestvu nekoga, ki je lastnik, pa ga sploh ni zraven,« meni Šiško.

Reakcija na obisk policije

Šiško je dejal, da naj bi bilo dekle povsem prestrašeno in objokano, saj naj bi jo policisti ustrahovali. Odhod pripadnikov varde na policijsko postajo pa je bil po njegovih besedah reakcija na obisk policije.

»To je bil odziv na ravnanje policije, ki je bilo nesprejemljivo. Samo ravnanje policije je predstavljalo provokacijo in mi smo se odzvali na to, ampak nismo naredili ničesar protizakonitega. Želeli smo pojasnila,« vztraja Šiško.

Toda teh niso dobili. Na Policijski upravi Maribor so dogodek potrditil, ob tem pa dejali, da osebe, ki so prišle na policijsko postajo, do pojasnil niso bile upravičene.

»Policisti so v razgovoru ugotovili, da osebe niso opravičene do podatkov in informacij, ki so jih zahtevali. S tem so seznanili sogovornike in zaključili razgovor. So pa bili obiskovalci seznanjeni tudi s postopkom pritožbe na policijski postopek,« so sporočili iz Policijske uprave Maribor. 

Slednje, kot pravi Šiško, ne bodo podali, saj naj bi vložili kazensko ovadbo. »Vložili bomo uradno kazensko ovadbo in mislim, da je prav, da bo sprožen uradni postopek v zvezi s tem. Pričakujemo tudi uvedbo notranjega nadzora, tako za Policijsko upravo Maribor kot za Policijsko postajo Slovenska Bistrica,« je zaključil Šiško.

Komentarji (33)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dr. (nepreverjen)

Pojasnila?
Pomeni, če drugič policija pri nekom poizveduje, se slednji z petnajstimi sosedi ali društvom ali...,odpravi na policijsko postajo po pojasnila.
Bo treba napraviti večjo sprejemno pisarno in še dodatno zaposliti policiste, da bodo razlagali svoja dejanja, ko jih pridejo "postrojavat".
To pa je demokracija in svoboda govora.

Bodoči Vardist (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Policija je ustrahovala nedolžno dekle na privatnem zemljišču. Od kod imajo taka pooblastila? So pa junaki, cel kordon proti dekletu, vsaka jim čast!

Amigo (nepreverjen)

Ka maš končan vrtec in knjige od prvega razreda?

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

Sijo1972 (nepreverjen)

Kak bodoci vardist, takoj se vclanit ka taksne tan nucajo, saj clovek z normalno inteligenco ne de sou zraven.

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

....... (nepreverjen)

Mijsles bedaki, redno ste munjene vij vardiste. Se premala pooblastila majo za takse bedaka

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

Amigo (nepreverjen)

Delomrzneži, ki se ima za domoljubja. Navaden kriminalec, ki sodi v zapor in se gre neki slovenski gestapo!

Sijo1972 (nepreverjen)

Sprasujem se sto placuje tej bedake, ka zasenki tej ljudje ne hodijo tja, upam da ni sponzor Orban. Opazan tudi, da odkar se je menjala vlada vardisti vec ne odijo ob meji ampak majo samo nekse tabore. Zanimivo

Proti policijs… (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Baje ka jih tvoja mama financera

In reply to by Sijo1972 (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Sijo1972 se strinjam. Lahko da so celo financirani od kolega Orbana.

In reply to by Sijo1972 (nepreverjen)

Oldgringos (nepreverjen)

Zgodovina iz 1930 leta se je začela ponavljati !

Pepilkin tič (nepreverjen)

Ti sploh ne poznaš zgodovine Slovenije in ne seri, ker ne veš kaj se je dogajalo 1930, če bi vedel le malo tega komentarja nebi napisal, zdaj pa se kresni po glavi zgodovinar. OJ

In reply to by Oldgringos (nepreverjen)

nikaaaalo (nepreverjen)

VELIKA KRIVDA GRE NA MEDIJE, ker z objavljanjem člankov, izvajanjem intervjujev, delate tej skupini REKLAMO in jim posledično dajete MOČ. V kolikor bi ingorirali delovanje GARDE bi se hitro skupina razšla in je več ne bi bilo...
Sem za medijsko svobodo, ampak dokler je namen glavnih medijev čista komerciala je to BV.

Zato pa se poserjem na RTV, POP TV, medijsko svobodo in kvazi novinarje z FDV...ko bo JJ, dal eno finančno inekcijo RTV bo se hitro zgodba o korupciji preusmerija drugam:)

BlackG (nepreverjen)

Če se što spoumni toga Šiškoja iz soočenj gda je kandidejro na volitvaj njemi je takoj jasno kakšen IQ ma tej imbecil. Niti do 10 ne vej prešteti. Isto kak vsi tej njegovi kriminalci, pijanci in lokalni primitivci. Je pa naša policija zdaj dobila največji minus pri meni zaradi toga. Si predstavlate ka se tou zgodi v nekši normalni evropski državi? Spadnila bi vlada, spadnilo bi vodstvo policije, načelnik tiste policijske postaje bi verjetno tudi leto, takšni majmuni kak so tej gardisti pa bi že vsi v čuzi sideli. Specialci bi prileteli v 5minutah, če bi v normalni državi 15 uniformiranih ščelo delati red na policiji.

....... (nepreverjen)

Po eni strani so profesionalno izpelali zadevo, ce so nej opraviceni do infurmacij je to to...po drujgi strani bi pa mogle malo po lufti leteto 9mm, ali pa jih vsaj vse spozaprejte...mogoce bi pa mogli napravite nekso skupino proti varde, pa jih enkrat pocakate,...

In reply to by BlackG (nepreverjen)

MBFC (nepreverjen)

Kaj je Gringo...si dostikrat od nas po pi...dobil,ko nas je še Šiško vodo,da zdaj prek komentarjev žališ.
V živo nimaš jajc posranec posrani!!!

In reply to by BlackG (nepreverjen)

Za Karabinijere (nepreverjen)

Potrebujemo Karabinijere poleg policije ki je mnogokrat neuspesna in prevec politicna.

xyx (nepreverjen)

Ko menim , da smo dosegli dno , me zmeraj presenetijo, da lahko pademo še nižje.

Sobočanc (nepreverjen)

Koja budala.

KOMU ŠKODI VARDA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Komu škodi varda, oziroma kdo se je boji ali so komu storili kaj slabega vas sprašujem ? Kaj pa tisti protestniki po Ljubljani, Mariboru in 5 v Soboti, ki so pozivali k uboju jasno napisano na transparentih in kršili celo vrsto zakonov od prepovedi zbiranja do cestno prometnih predpisov (vožnja po cesti) in svojimi dejanji grobo kršili 297. člen Kazenskega zakonika A TI PA VAS NE MOTIJO TOVARIŠI IN TOVARIŠICE ? SRAM NAJ VAS BO, NISTE VREDNI DA STE SLOVENCI, SAJ VELIKA VEČINA VAS TAKO NI AMPAK STE ČEFURI. Ti vas ne motijo ker delajo državni udar na zakonito izvoljeno vlado in to bi naj bila DEMOKRACIJA. Torej pojasnite mi kaj zdaj bolj krši ustavno ureditev Slovenije VARDA ALI PROTESTNIKI, da vas slišim.

Ringarajajaja (nepreverjen)

Ka je pa tebi naskodilo? Mati droge gemala kda noseca bila? Nej, sploj noben problem, ce se v neksi sumi zbera folk oblecen v vojaska oblacila pa kalasnikov v roki, pa vsi skup nemajo IQ na visini sobne temperature pa se spilajo vojake. Cist kul.

In reply to by KOMU ŠKODI VARDA (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

KOMU ŠKODI VARDA - kje pa si ti prebral, da je bila ta vlada izvoljena? Ti lepo pojdi malo na pregled podstrešja. Bo naredil največ za sebe. Politiko in komentiranje pa prepusti drugim. Pa želim ti hitro okrevanje.

In reply to by KOMU ŠKODI VARDA (nepreverjen)

mihi1972

a je bila Šarčeva vlada izvoljena?

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Odgovor je jasen: PROTESTNIKI, bile so volitve, tam jih ni bilo, izvolili smo kar smo, sedaj se protestniki derejo, da jim ne paše, volitve bomo ponovili, spet podobna slika,
Kaj bi radi, zberite potrebno število registriranih podpisov in odpokličite vlado !

In reply to by KOMU ŠKODI VARDA (nepreverjen)

BJ68 (nepreverjen)

Ti ledge z takim malim IQ idejo verjetno za senki samo ka dobijo 1 smarnice pa malo kujane klobase. Se jim vidi po nosovih.

Pepilkin tič (nepreverjen)

Bj68, u U. Si dobil/a dodatek. Ti sodiš po nosovih?? Smem vprašat gdo piše vaše komentarje nastrojenim proti domoljubom, saj jih sami ne morete zaradi Pinokio rilcev. Ti njihovi nosovi so pijanske barve, smrkavi itd., ker so prebili 3 noči zunaj, v skrbeh za slovenski narod, in ta je
Gospod za vas, ne glede na njegovo obnašanje, ki se ne podreja bontonu vedno, in to meni samo pove, da je Šiško Andrej vojvod svoboden in ni ovca nikogaršnjega sistema, svoboden bit, je vam marsikomu nepoznana pojem. Med tem, ko SD tihotapci ilegalne migrante jim on poskuša preprečiti vstop. Ste kot on študirirali v ZDA, napisali 14 knig,.. Niste in niti toliko niste da bi vsaj eno drevo vadili na naši slovenski zemlji, saj se vas nebi zaradi tega kdo spomnil, ampak psi bi lahko scali. Osti jarej

In reply to by BJ68 (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Pa dajte nalomite te vardiste že enkrat kot je treba. Aja, jih ne morejo, ker imamo nesposobno skorumpirano policijo, ki jo vodi JANŠEVA VLADA in dela samo to, kar jim je dovoljeno oziroma NAROČENO. Šiško &co BI ŽE ZDAVNAJ MORALI RAZGNATI. Banda pokvarjena, DELAT SE SPRAVITE. Mogoče pa vas celo vlada podpira? Kdo bi vedel, pri njih je vse možno.

AAAAAAAAA (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ Zdaj se pa s teuf popolnoma strinjan, razgnati tou lenuharsko bando pa je stvar rešena. Policija de davala enomi Šiškoji pojasnila, halo solzivec pa pendrek za pojasnilo.

KOMU ŠKODI VAR… (nepreverjen)

Lepo sem vas vprašal, nikogar nisem žalil nestrpneži rdeči, kažete svoj pravi obraz. ŠE ENKRAT Torej pojasnite mi KDO zdaj bolj krši ustavno ureditev Slovenije VARDA ALI PROTESTNIKI, da vas slišim. PA JEBEM VAM VAŠO POLITIKO, ČARNO, RDEČO, BELO, ORANŽNO itd.

Pepilkin tič (nepreverjen)

Ej komu škodi varda, mislim da sma jaz pa ti malo zaalutala, in to v tak ekstremno levo stran, da mi gre na kozla je. Ne vem če ni to celo spletna stran, samo za švrecerje in peso je če. Bolje za najine živce in želodec, da zapustima takoj to stan. Oj. Lep večer ti želim vam govedo pa vse, kar želite vi Vardom, samo da jaz bom v roku ene ure tako nasmodil enega levaka, da si niti predstavljate ne, nebi ga tak hudo, če mi nebi pritiska dvignali.ga pa fantje že božajo samo še name čakajo. Marš komunisti jedni

In reply to by KOMU ŠKODI VAR… (nepreverjen)

www (nepreverjen)

Še dobro ka so nej selfija delali z policajami, te bi se sigurno sledil Twitter pogrom na vardo s strani Janše pa njegove sekte. Še sreča!

. (nepreverjen)

Jajca jin kraj zrezati.

Zaporožec (nepreverjen)

Vse pripadnike varde naj policisti lepo popišejo, podatke pa naj predajo pristojnim. Socialna podpora bek, če lahko glumiš po celi sloveniji, potem lahko tudi delaš. Ob cestah in v naravi je en kup smeti katere boš ti vard pobiral in ne paradiral po šumi

Marko Marko (nepreverjen)

Zaporožec ne govort nekaj na pamet, niso vsi vardi na socialni podpori in si nehaj izmišljevat. 4 od vseh imajo službo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice