Slika je simbolična.
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 7. maja, opravili 4327 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 632 novih okužb, gre za 14,6-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 9116.

Opravljenih je bilo tudi 38693 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 4026 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 606 novih okužb, šlo je za za 15-odstotni delež okužb. 

V bolnišnicah 504 covidnih bolnikov

Včeraj je umrla ena oseba okužene s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 4286.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 504 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 129 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 66 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje okužb se je znižalo, in sicer iz 680 na 625.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Govejižupnik (nepreverjen)

Nateg in prevara da glava boli.

Jovolino (nepreverjen)

Ka,te je stoj natejgno?

In reply to by Govejižupnik (nepreverjen)

zmaga (nepreverjen)

Očitno bodo počasi minili ta težki časi ( Corona 19), seveda to je pa odvisno od naših Burek opozicije, v kolikor ne bodo kaj skuhali.V politiki se to hitro preobrne.

Starejše novice