Slika je simbolična.
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 1. decembra, opravili 6226 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 2125 novih okužb, gre za 34,1-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 79.162 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 6974 PCR testiranjih potrdili 2257 novih okužb. Šlo je za 32,4-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 33.577 aktivnih primerov okužb.

Hospitaliziranih 1087 oseb

Trenutno je po podatkih Vlade Republike Slovenije v bolnišnicah hospitaliziranih 1087 covidnih bolnikov, od tega je 280 pacientov na intenzivni negi. 

V Sloveniji smo včeraj zabeležili 14 smrtnih žrtev s koronavirusom. Skupno je umrlo že 5254 oseb, obolelih s covidom.

Vir: Vlada Republike Slovenije

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SandiH (nepreverjen)

Samo neka bi rad povedo. Moj brat je biu letos februara pozitiven na koro, meo je malo nekše simptome (vročina, zaštopani nos...) kakšen den dva, ostalo pa nič. Vse brez problemov in težav. Te se je šou pa letos septembra cepit. Ka van nemo gučo zdaj v kakšno stanji doma že teden dni ležij od gda se je drugič okužo s to korono. Komaj se giba, sakša mišica ga boli, kašla nonstop, v prsaj ga stiskavle, več kak 5 korakov nemre napraviti. Pred cepljenjon je prebolo korono brez problemov, po cepljenji pa preboleva s problemami. Telko o tiston lažjon poteki bolezni keroga nan že pou leta odavlejo "strokovnjaki".

anton77 (nepreverjen)

Ova ku..a Beovićićka ali ka je, gučij o nekšoj participaciji za neceplene, šteri do zboleli. Prasica ena; plačujejo kakšo participacijo tisti npr.:
1. kadilci ka skadijo 2 škatli na den pa pijanci?
2. 25-lejtna manjica, žmetna 100 kil, z čikon v goubci, žrej sladkarije pa hamburgere pa cejli den ne dela nika, razen ka zija FB pa ostali gnoj
3. je plačo kakšo participacijo izrodek iz Foukovec, šteromi so komaj rejšili živlejnje, da je zalokani mel prometno, rejšili živlejnje zatou, ka je kesnej lejko, seveda naljani bujo mladoga človeka????
Samo pijtan, za pajdaša....

presalo (nepreverjen)

»Človek se mora odločiti, ali bo bogat zaradi stvari, ki jih pose-duje, ali zaradi svobode, ki jo ima, da jih uporablja.« Ivan Ilich.
podobnost s prestrašenimi cepljenci in neumornimi borci prosti prislili je zgolj naključna.

čarni vrag (nepreverjen)

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSe…

Zelo zanimiv in poučen graf. Kot vidimo ima super precepljeni Portugal enako ali večje število okužb kot BIH, Romunija in Bolgarija. Mi lahko kdo razloži kako to famozno cepivo deluje. Toliko hvaljena Danska pa nas bo za kakšen dan ujela.

Af (nepreverjen)

Ja, primerov. Zdaj pa preklopi na stevilo hospitaliziranin in mrtvih. Kelko je? Kak Bolgarija?
Bodimo posteni vsaj do podatkov in kaj je cilj cepljenja.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Starejše novice