Današnji petek bo deževen, tudi prihajajoči vikend bo prinašal občasne krajevne padavine in posamezne nevihte.

Prihajajoči konec tedna bo postregel s padavinami in nevihtami, zato bi s trgatvami veljalo počakati do prihodnjega tedna.

»Za grozdju bolj naklonjeno vreme lahko z več upanja pogledujemo proti prihodnjemu tednu. V ponedeljek kaže, da bodo padavine proti jutru ponehale in se bo postopno začelo toplejše obdobje z manjšo verjetnostjo padavin, ki pa niso povsem izključene,« so povedali na Agenciji Republike Slovenije za okolje.

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje so opozorili, da bodo v primerjavi z lanskim letom letos trgatve na sporedu pozneje: »Temelje poznejši trgatvi je postavil hladen maj. Nato pa je sicer nadpovprečno toplo poletje prineslo številna neurja in v nekaterih predelih veliko dežja.«

Zgodnje sorte grozdja se bodo letos na Primorskem trgale kakšen teden dni kasneje kot lani, v drugih delih države pa bo ta »zamuda« še večja.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
radojko bueno (nepreverjen)

Ma kaki
Neče biti deža
Ne ne ne

čarni vrag (nepreverjen)

Tudi vi niste sposobni razumeti sporočilo ARSA. Letos bo zaradi hladnega maja grozdje dozorelo pozneje. Zato bodo trgatve pozneje in ne zaradi slabega vremena ta vikend.

Starejše novice