V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

Včeraj, 8. septembra 2020, so v Sloveniji potrdili 79 primerov novih okužb s koronavirusom. To je največ okužb potrjenih v enem dnevu odkar smo 4. marca potrdili prvi primer koronavirusa v Sloveniji.

Tudi testov je bilo opravljenih rekordno, v zadnjem dnevu kar 2560, kar je za skoraj 1000 več kot dan prej. Ob tolikšnem številu opravljenih testov je delež pozitivnih primerov sicer 3-odstoten, kar je na ravni primerljivi s prejšnjimi dnevi. Število hospitaliziranih je sicer v primerjavi s prvim valom, ko jih je bilo v bolnišnicah čez 100, relativno malo. Ravno tako je glede na starostno strukturo okuženih moč videti, da prednjačijo pozitivni primeri v 'mlajših' starostnih kategorijah. 

Po podatkih Covid-19 sledilnika so včeraj največ okužb, kar 12, potrdili v občini Maribor.

Deset novih okužb je bilo v občini Ljubljana, po štiri v občinah Braslovče, Dravograd in Kranj.

Po dve novi okužbi so potrdili v občinah Borovnica, Celje, Domžale, Rače-Fram, Šoštanj, Tišina, Trbovlje, Velenje in Žalec.

Po eno novo okužbo so včeraj potrdili v občinah Brežice, Črenšovci, Destrnik, Hoče-Slivnica, Horjul, Hrastnik, Kamnik, Lenart, Litija, Mislinja, Novo mesto, Podčetrtek, Polzela, Preddvor, Prevalje, Ptuj, Radlje ob Dravi, Ribnica, Rogaška Slatina, Semič, Slovenske Konjice, Starše, Škofljica, Šmartno ob Paki, Trebnje in Trnovska vas.

Eno novo okužbo so včeraj potrdili pri pacientu iz tujine.

V zadnjem tednu 17 okužb v Pomurju

Ponovno so okužbe potrdili tudi v Tišini, kjer se je število aktivnih okužb povzpelo na štiri. Skupno število aktivnih primerov v Pomurju je sicer po zadnjem dnevu 34, največ, kar 8, jih je še zmeraj aktivnih v Murski Soboti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice