*Fotografija je simbolična
Z Vlade Republike Slovenije so sporočili sveže podatke o obolelih s koronavirusom v Sloveniji: kar 13 novih primerov!

Včeraj, 22. junija, so v Sloveniji opravili 984 testiranj na novi koronavirus.

S testiranji so včeraj potrdili 13 novih okužb s koronavirusom. To je največje povečanje od 24. aprila, ko so zabeležili 15 okužb. 

Včeraj se je v slovenskih bolnišnicah zdravilo pet okuženih s koronavirusom, eden od njih je bil na intenzivni negi.

Iz bolnišnice so včeraj odpustili enega pacienta, ki je prebolel okužbo s koronavirusom. Skupno število odpuščenih iz bolnišnic tako znaša 297.

Včeraj ni zaradi koronavirusa umrla nobena oseba, skupno število umrlih oseb tako ostaja 109.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
0u (nepreverjen)

Mogoče zato ker smo dva tedna nazaj dnevno naredili 200 testov, te dni pa že tisoč ???

Ta huronska histerija okoli viroze-19, se nam bo še hudo maščevala.

Kroške123

Kakšna histerija? Kak ste vij vsi nerazgledani ka nemren vrvate. Virusa neje spoklala pau sloveniji glih zatau ker smo se držale ukrepov. Poglednite si ameriko ge se njin jebe kak jih pobejra.

Vsi samo gučite kak neje hudo bilau, kak se je pretiravalo ja halo? Če bi hudo bilau vas polovica tu sploj komenterale ne bi ka vas več bilau ne bi. Virus je. Virus neje hec. Pa nej nas je pau spocrkalo ker smo se držale pravil in malo pazili okaule sebej.

Lejko pa spistijmo vse ukrepe ko jebe, ges mo se držo osnov higiene vij pa bojte kak v Texase, pa te te palik pijsali ka nihče nič nenaprave pa ka de nas virus vse bujo.

Sami bumbari ste tu gor rejsan. Sigdar kda tej komentare šten v depresijo spadnen kakšne narod v prekmurji živej. Te pa se lidgej pitajo zakoj beg možganov, zakoj li.

In reply to by 0u (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Nej ka se nebi strinjo s tvojin sporočilon, ampak s ten pol Slovenije pa podobnimi glupostmi zgublaš verodostojnost.. Tudi v Ameriki je mrlo 0.04% prebivalstva, kar je še fejst daleč od enoga procenta. Ka o pol države ne gučimo...

In reply to by Kroške123

0u (nepreverjen)

Lepo te prosim ovca oprana, hujši si od paničarskih trobil, katere nazivaš z "mediji".
Če bi morda kdaj pogledal dlje od slovenskih novic in 24ur (ali celo vklopil lasten razum), bi doumel da tale viroza za sabo ni pustila nič več žrtev kot predlanska sezona gripe.

Kar pa JE pustilo žrtve, je kolektivna manična preplašenost naroda, zaradi katere so hudo bolne (s kroničnimi boleznimi!) ostarele oskrbovance DSOjev, pustili tam brez nujne zdravniške oskrbe. Medtem pa bolniščnice samevajo v strahu pred "italijanskim scenarijem".

In reply to by Kroške123

Vipko
Truplo

V Nemčiji so v enem mestu uvedli karanteno! Vse izgleda, kakor praviš, zaradi strahu pred virusom navadne gripe? Pa ti se heeeeeecaš!

In reply to by 0u (nepreverjen)

0u (nepreverjen)

Poskusi ponovno prebrati moj komentar. In ga razumeti. Če gre.

In reply to by Truplo

casio (nepreverjen)

Zdaj se bodo pokazali še rezultati kolesarjenja.

per (nepreverjen)

Počasi se uresničujejo darila za volitve in razne bone in od vlade bonbončki, prvi na svetu hehehe.

V. I. R. U. S. (nepreverjen)

Hrvaška bi že davno mogla biti na rdeči listi ampak se čaka zaradi dopustov in lahko nas je sram da pa eno sezono ne moremo ostati v Sloveniji ampak to se nam bo boleče maščevalo.

mučačos (nepreverjen)

Gnes je čas za fusbal.

čarni vrag (nepreverjen)

Dale vij samo lažite samo što de van vrvo buthalci že

Tabletax (nepreverjen)

Krivi smo si sami in to tisti kateri mislijo da druženje je bolj pomembno kot pa zdravje.Vlada nonstop opozarja za morebitna vrnitev Corona virus, žal zadnje čase postajamo po nepotrebnem gluhi.

Hmmmmm (nepreverjen)

Druženje je tudi pomembno za zdravje. Bole kak si eni mislite. Poznan san primer, ka se je kolega zaradi virusa dva meseca zapro notri pa reducejro vse socialne kontakte. Še ven je hodo redko. Pa je spadno skoraj v depresijo, bil je nemotivejrani, brezvolen, pa imunski sistem se njemi je poslabšo, ker je stalno bil notrik. Kda pa je začo oditi med lidij pa se družiti, se njemi je stanje izjemno izboukšalo. Ampak takšno zdravje je nej pomembno. Je pač nej korona... Sicer pa, kda odpreš meje, je to logična posledica. Še predvsem, kda maš države, ge je število okužb še itak velko, pa ge so dovoljene množične prireditve... Če do se meje za vse, razen za tranzitni promet zaprle, de se verjetno lejko tudi prek zime dokaj normalno živelo brez omejitev. Ovaček pa de se že verjento poleti vse zapejralo...

In reply to by Tabletax (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Sam sem se kar solidno držal prepovedi dva meseca. Vendar se nisem zaprl notri, kakor tvoj kolega. Nihče v državi ni prepovedal sprehode posamično ali v okviru družine. Nihče ni prepovedal kolesarjena, teka... Nihče ni prepovedal posedanja nekje v parku in branja knjig ob poslušanju petja ptic. In še na desetine takih "rekreativnih" zadev je lahko našel vsak, kateri se ni podal malodušju, kakor tvoj kolega. Imeli virus ali ne, ta tvoj kolega je dobesedno nevaren sam sebi. Če mu v življenu kaj spodleti in se bo zaprl... Optimističen je potrebno biti.
Zdaj je problem, kaj bo? Da ne bomo mogli iz države je že več ali manj jasno, pa pišite, kako pripadniki stranke SDS imajo na veliko vikende na Hrvaškem? Morda v Avstriji, ampak tu bodo mejo zaprli Avstrijci! Morda nam izven diplomatskih kanalov namignejo, da naj zapremo mejo s Hrvaško, kajti v nasprotnem primeru zaprejo mejo oni z nami, potem tudi tistih redkih Nemcev ne bo k nam in še koga. Mi se moramo zavedati, da smo mali in nepomembni in da največ naredimo sami zase, brez, da se preveč zanašamo na pomoč drugih.
Verjetno bodo maske bolj obvezne, kajti sedaj smo jih že vsi "pozabili" nositi. Neka druženja, prireditve s petsto ljudmi bodo prav tako verjetno odpadla... in s tem se bomo morali pomiriti. V gostilnah, barih... bo potrebno več previdnosti. Če se bomo nekih malce bolj zaostrenih ukrepov držali... se verjetno tudi ne bo zapiralo vse, kar se je spomladi?

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Takšni lidgej so posledica straja, šteroga so oblasti vcepile prebivalstvi. Kda se puno lidij notri zaprej zaradi straja pred viruson, pa kda si puno lidij poškoduje (recimo zvine gleženj) pa zaradi straja pred viruson je vupa iti v bolnico, je neka hudo narobe... Ampak tak to je: što nastrada psihično zaradi korone, si je san kriv...
Ja, SDSovci majo vikende v Avstriji, hahahah. Dober vic... Tak kak Kacin, šteri v časi karantene objavla sliko, ge je locejrani na Krki, ge ma slučajno vikend. Pa kak se je kak prvo priviligejralo lastnike vikendov na Hrvaškon, ka so lejko šli na mejo....

In reply to by Truplo

čarni vrag (nepreverjen)

No, dragi prijatelj Truplo, kelko časa naj bi trajali takšni ukrepi? Leto, dve, tri, mogoče deset. Če je ta bolezen tak nalezljiva, te bo kljub vsem ukrepom in maskam prle ali sledi najšla. Če pa je nej tak nalezljiva in nevarna pa je vseskuper brez veze.

In reply to by Truplo

čarni vrag (nepreverjen)

Vzemimo, da bo čez nekaj dni ponovljen test pokazal, da je pozitiven negativen. Tega seveda ne bodo objavili. Lahko pa ti testi dajo okoli en procent lažno pozitivnih. Ne vemo kakšne teste sploh uporabljajo, kakšna je njihova občutljivost in specifičnost. Teh podatkov ne dajo. Imajo pa najboljši testi za viruse nekje 98,5% občutljivost in 98,5% specifičnost. Če testiraš 1000 ljudi, med katerimi je 1% okuženih bo test našel vseh deset resnično okuženih, bo pa od 990 neokuženih našel še 14 lažno pozitivnih. Izgleda, da naši epidemiologi tega dejstva ne poznajo. Kar pa ne verjamem. V danem primeru je zanesljivost testa pičlih 42%. Tudi če nobeden ni v resnici okužen dobimo lažne pozitivne. Več testiramo več je teh lažno pozitivnih. Za strašenje ljudi in sejanje panike so ti testi idealni. Najboljši pokazatelj pravega stanja je to, da je v bolnici samo 6 ljudi, eden na intenzivi in to že kakšen mesec.

čarni vrag (nepreverjen)

Še nekaj od znanca, ki je bil devet mescov v Kaliforniji sem slišal, da je povpraševanje po orožju preseglo vse rekorde.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice