Ministrstvo za kulturo ga je izbrisalo iz razvida samozaposlenih v kulturi, izgubil je tudi pravico do kritja prispevkov iz državnega proračuna.

Raper Zlatko je izgubil status samozaposlenega v kulturi, je danes sporočil na svojem Facebook profilu. Ministrstvo za kulturo, ki ga vodi Vasko Simoniti, mu je poslalo dopis, v katerem ga obvešča, da ne izpolnjuje pogojev za vpis v register samozaposlenih delavcev v kulturi in da mora odjaviti zavarovanje na Zavodu za zdravstveno zavarovanje.

Glasbenik je status pridobil avgusta 2014, za obdobje od 1.8.2017 in do 31.7.2022 pa mu je bila priznana še pravica do plačila prispevkov za socialno varnost. Kot piše v obrazložitvi, "v zadnjem letu s svojimi javnimi aktivnostmi in delovanjem bistveni del svojega ustvarjalnega časa namenja dejavnostim, ki niso namenjene z izkazovanjem usposobljenosti za opravljanje kulturne dejavnosti, zaradi katere je bil vpisan v razvid samozaposlenih v kulturi.

Sodu pa je očitno izbila dno objava, kjer je v zasedbi pričakal Milana Kreka, direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in ga v neposrednem prenosu na Facebooku izpraševal o obvladovanju epidemije v Sloveniji. Objava je požela precej negativne publicitete, zato se je Zlatko že čez nekaj ur tudi javno opravičil.

Njegov dopis v skrajšani obliki objavljamo spodaj, celotni zapis lahko preberete na njegovem Facebook profilu.

Tako si trenutna vlada predstavlja demokracijo!

Danes sem od ministrstva za kulturo prejel pismo, v katerem mi sporočajo, da me brišejo iz razvida samozaposlenih v kulturi, kljub temu, da imam odločbo veljavnosti statusa od 1. 8. 2017 do 31. 7. 2022.

Verjetno vas zanima, zakaj?

Pravijo, da sem v zadnjem letu s svojimi javnimi aktivnostmi in delovanjem bistveni del svojega ustvarjalnega časa namenjal dejavnostim, ki niso povezane z izkazovanjem usposobljenosti za opravljanje kulturne dejavnosti, zaradi katere sem bil vpisan v razvid samozaposlenih v kulturi.

Seveda je to laž, ker sem letos izdal 11. studijski album Julijan Mak v duhu Ivana Cankarja, ki je prebudil v meni socialista, ki se sedaj zaveda, da črke brez dejanj na papirju bledijo in je potrebno v takšnih časih črke spremeniti v dejanja. Žalostno in malomarno je s strani ministra, da tako pomembno funkcijo razvrednoti, ker sem v resnici le opravljal svojo državljansko dolžnost.

Kaj pa je naloga kulturnika?

Da nastavlja ogledalo družbi in koristi svobodo govora, pove na glas svoje mnenje, ker mnenje, ki ga obdržimo zase, je mrtvo in ni nikomur v korist. Če mi želijo vzeti status, ker koristim svojo demokratičnost in želim biti aktiven državljan, ki ne rešuje problemov doma na kavču, sem ponosen in vam sporočam, da niti malo ne obžalujem svojega aktivizma.

A tudi če vzamete vse perje temu jastrebu, bo še vedno ostal jastreb in nikoli ne bo postal golob!

S spleta

Komentarji (76)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
black panter

Hahaha,čefurček spravi se delat

100-100 (nepreverjen)

To mi delaj Simoniti
Še kakšnih par 1000 voluharjev in državnih parazitov vreči na cesto
da pocrkajo od gladi
pa bo Slovenija druga Švica

In reply to by black panter

Karl Marx (nepreverjen)

boli me kurac za njega

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

tudi mene boli kurec

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

čikapajo (nepreverjen)

i mene boli kurec za njega

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

mojemu sosedi so isto skinili državne privilegije
pa se je naslednji dan obesil
Vidite kam lahko pripelje corona virus
Namesto ene nvesticije v nekega glumača
bi lahko kupili kar nekaj ventilatorjev za predihavanje
in rešili bi ogromno Slovencev

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Alenka pozabila si napisati da te boli kurec za njega

In reply to by Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

boli me mednožje za njega

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

eh kura babja
pa to ni isto

In reply to by Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

poštenjačina (nepreverjen)

i mene boli penis

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

kaj je to penis

In reply to by poštenjačina (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

pridi
in preveri

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Ne bo tako lahko (nepreverjen)

Hezbolah islamisti te bodo napadli

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Kdkkdkd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

KONEC DEMOKRACIJE IN SVOBODE GOVORA!
Zdaj je janšizem

someone1 (nepreverjen)

Ko bo ta čefurček kulturnik bom jaz Janša. Izzival je, grdo se je obnašal, lagal je, zdaj naj nosi posledice, če ga je kaj v hlačah, ali pa bo samo jockal kako ni demokracije na tem svetu pardon državi.

In reply to by Kdkkdkd (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Samo resno, upokojenci dobijo sakši mesec penzijo brez problema in za to se jin nej trbej nikomi odpovedati. Zdaj dobijo pa še dodatek. A polovico malih podjetnikov de pa propadnolo, ka jin država za pridobitev pomoči predpisuje takšne pogoje ka jih dosti rajši zaprej ali ide v stečaj kak pa ka bi se s ten zajebavali in na konci še v vejčon dreki končali. A upokojenci dodatek zato ka je njin zdaj najbole težko. Gda pa prideš vgojno ob 8:00 pred Hofer pa že najmenje 5 starčekov z vozičkon čaka pred vratami. Pa te še celi den samo penziči po trgovinaj. Ostali ka pa dejao pa nemajo za burek ali pa so celo ostali brez sakšoga dohodka doma z malo deco pa računi. Ali glavno ka se penzioneron palik na pune davle. Trenutno nan vladajo najbole nesposobni lidje ka jih lejko v Sloveniji na en kup spraviš. Takšnoga gnoja je v naši politiki še nej bilo, pa če glih je nekaj teh gnojož že več kak 30 lejt pri koriti in že 30 lejt drej mejšajo: Zdaj so izgleda z mejšanjon dreka pri konci in so za nas pripravili redno drisko v kero do potunkali celo državo

In reply to by someone1 (nepreverjen)

fonzekk (nepreverjen)

Samo resno! Ges tüdi dobin sakši mejsec penzijo, za štero san si plačüvo 41 leto. Nej je glij boug vej ka, ali ide. Pa mali podjetniki so mi včasi kaj napravili brez računa, ka je bilou meni falej, un pa je nej meu dohodka, ka je te lejko kandidejro za falejši vrtec.... On se je vozo z avtojon za 60.000, ges pa za 10.000. On si je za penzijo pa za zdravstvo plačüvo minimalac, ges od moje plače. Pa delavce je plačüvo malo na plačilno lijsto, malo na rokou, ka je nej trbelo prispevkov plačati. Ka de se tou pri delavcovoj penziji poznalo, ga ne briga. Upokojenci pač poglejdnejo, ge je kaj falej pa idejo ta. Spijo že bole malo, zatou lejko idejo v trgovino bole rano. Če si tij tüdi tan, očitno ne delaš. Zadvečera je pa omladina v bautaj. Če moreš tij delati (če delaš?) za minimalac je nej krijv Janša pač pa delodajalec. Nišče ti ne brani, ka ga zamejnjaš. Kelko ma pri ton vlada, kritizejraj prejšnje. Tou se je nej zgodilo v zadnje pou leta. Tou se dogaja od leta 45.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

ZA Karl Marx (nepreverjen)

karl marx, jaz sem doktor, javi se mi da ti pomagam, ti si resno bolan, zraven tega pa še hudoben, sovražen in kot tak si nevaren za ljudstvo. Imam pravo zdravilo za tebe, en obisk pri meni ti bo zagotovo pomagal, da se ti vse v glavi postavi na pravo mesto. Hitro se odloči in ne dopusti da te lovijo s prisilnim jopičem, takrat bo že prepozno.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Gost56435 (nepreverjen)

Daj strejli se že enkrat

In reply to by ZA Karl Marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

A je tebe ta teden zopet naguzil striček iz Čakovca
Ta striček mora biti ven iz hudiča
Povej dragi moj sralček ali te je zlorabil
pred risanko,
med risanko
ali po risanki

In reply to by ZA Karl Marx (nepreverjen)

jofanka (nepreverjen)

a te je spet strićelk iz Čakovca nategnil
sedaj si pa fuknjen ko majka zemlja

In reply to by ZA Karl Marx (nepreverjen)

Ilus (nepreverjen)

Someone1- Saj reper ne nosi nobenih posledic. Njega so postavili na realna tla,....trg dela, kjer smo mi s.p. in nevidim zakaj bi njemu plačevali prispevke. Če se pa primerjamo z Hrvaško v kulturi je pa potrebno ukinit še okrog 1400 osebam (kulturnikom) plačevanje prispevkov.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

.. (nepreverjen)

Tou maš praf ka je zdaj janšizen. Je pa rejsan ka je Zlatko nej nikši kulturni delavec, daleč od toga.

In reply to by Kdkkdkd (nepreverjen)

Gost736 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

a je tebi bik v glavoj prdnil
ali te je zlorabil striček iz Čakovca
da si tak fuknjeni

In reply to by Kdkkdkd (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

zlatko vzami lopatko in se zakopaj

In reply to by Gost736 (nepreverjen)

.. (nepreverjen)

Kulturnik keri samo cejca državo pa kelko je takšnih meglomešalcov v Sloveniji, navadni delavci pa kumaj iz mejseca v mejsec pteživijo.

Gost736 (nepreverjen)

če ne bi bilo mene bi hrastovo lubje žrl

In reply to by .. (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

"Pravijo, da sem v zadnjem letu s svojimi javnimi aktivnostmi in delovanjem bistveni del svojega ustvarjalnega časa namenjal dejavnostim, ki niso povezane z izkazovanjem usposobljenosti za opravljanje kulturne dejavnosti, zaradi katere sem bil vpisan v razvid samozaposlenih v kulturi."

Oziroma, drugače povedano, izgubo je status kulturnika, ker je preveč bil proti trenutni vladi pa trenutni politiki in to preveč izkazuvo... Žalostno, kama se ide pod JJ-jon. Niti malo se ne strinjan z njin pa z njegovimi "aktivnostmi" v časi korone, ampak to me spominja na druge čase in na druge sisteme...

erth (nepreverjen)

kot kulturnik imam pravico, ki mi jo dajejo nestrpni levicarji, ko niso pri koritu, da ti recem,: oprosti ti si bedak.

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmmm (nepreverjen)

pravi erth, SDS-ofca in podpornik maršala Twita v duši in telesi... Sicer pa, človek lejko toži in nikdar na ton sveti nede zgubo na sodišči, ker (na srečo) nega pravne podlage, štera bi utišala politične nasprotnike....

In reply to by erth (nepreverjen)

fonzekk (nepreverjen)

Če je že kulturnik (kakor za koga), naj se vsaj kulturno obnaša, ne pa da pljuva po roki, ki ga hrani. To kao kulturniško sceno bi bilo treba dobro prepucati. Kar je kaj vredno naj ostane, ostali pa delat. Zdravko je srednji lesar (še en sposoben kader iz te šole, ki pa menda ni imel toliko popravcev kot Šarec). Naj vzame žago in skobeljnik v roke. Ampak potem je treba delati, ne gobcati. Tu so pa itak južni bratje svetovni prvaki.

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Takoj izgnati iz Slovenije-izgnati vse čefurje....

Lipa3 (nepreverjen)

Ce jih izzenemo bo Jansa nesel prvi zastavo za Kosovo saj je siptar,sem takoj za.

In reply to by Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Poštenjak (nepreverjen)

Čefuri vam dekajo deco po sloveniji...😁😁😁

In reply to by Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

verjamem
na kuzlah
poštene jim tak ne dajo

In reply to by Poštenjak (nepreverjen)

Mörski (nepreverjen)

Čista pravilno, če je že dobro plačani kulturnik in se napaja na državnih jaslih, naj bo vsaj minimalno kultUren in normalen,....Eno je nestrinjanje z nekom ali nečim, drugo pa je kaznivo dejanje, hujskanje, OBNAŠANJE IZVEN KULTURNIH NORM....! Vse več je takih, ki poznajo svoje pravice, ne pa svojih dolžnosti!

strankarska rtv (nepreverjen)

ce bo samo to je poceni odnsesel svojo debilnost, caka ga se kazenski pregon in kazen ali zapor. Lahko pa gre prostovoljno nazaj v svojo domovino Bosno in tam zajebava cobane.

tip (nepreverjen)

Če bi to počel v Srbiji ali na Hrvaškem, bi bil že zdavnaj v čuzi.

100-100 (nepreverjen)

To mi delaj Simoniti
Še kakšnih par 1000 voluharjev in državnih parazitov vreči na cesto
da pocrkajo od gladi
pa bo Slovenija druga Švica

pom (nepreverjen)

one cerkvene parazite bomo tudi v red zeli in obdavčili. svirajo kur.. in meglo mešajo cele dneve, država pa jim mora plačevati prispevke. zdaj bo red

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

a je tebe tudi nategnil striček iz Čakovca da si tak fuknjen

In reply to by pom (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

vsi ki ste mi dali minus ste PEDRI
in to ne oni navadni pedri
Temveč ta pravi smrdljivi pedri

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

To pa ma od toga! Naj bi si kupo menši poštni nabiralnik, v šteroga pošta nebi notri pasala in nebi nika dobo. Določeni politiki, med njimi tudi sedanji predsednik vlade, to prakso že dugo obvladajo...

Karl Marx (nepreverjen)

To pa JE
DAS IST NIKS
kar tako
ja od česa bo pa živel
no so mi povedali da je umrl en klošar
pa bi lahko prevzel njegovo mesto v parki

fonzekk (nepreverjen)

O tem bi naj razmišljal prej. Žal mi je njegovih otrok.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

ZA Karl Marx (nepreverjen)

karl marx, jaz sem doktor, javi se mi da ti pomagam, ti si resno bolan, zraven tega pa še hudoben, sovražen in kot tak si nevaren za ljudstvo. Imam pravo zdravilo za tebe, en obisk pri meni ti bo zagotovo pomagal, da se ti vse v glavi postavi na pravo mesto. Hitro se odloči in ne dopusti da te lovijo s prisilnim jopičem, takrat bo že prepozno.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Akakak (nepreverjen)

Zakoj pa pisma iz sodišča odpera? Zakoj si nej kupo manjši nabiralnik?
Eni pac ne odprejo pa se ognejo

britki (nepreverjen)

Ce bi vsak dan 8 ur delal ne bi imel casa za vse te norosti, ki jih je napravil v kratkem casu. Pa enako velja se za ostale tipa samozaposlenih v kulturi v nasi preljubi prestolnici.

DaSeNaZnanje (nepreverjen)

Kak bi zgledalo, če bi se nas večina tak debilno obnašala?! Pa še od države plačani kulturnik je! Če bi bil red v državi, bi bil v čuzi! To je tudi ene vrste hujskanje podobno mislečih in pozivanje debilov k neredom,...

Bonge (nepreverjen)

KMJM. Prav mu je.

PRAVILNO (nepreverjen)

PRAVILNO, ODVZETI ŠE VSEM OSTALI, KI IMAJO ČAS ZA PROTESTE, MI PA BOMO ZA NJIH DELALI, PREKLETA BANDA ČEFURSKA.

1919 (nepreverjen)

Kako lep sončen dan

Je treba delat,če hočeš kaj postat,je treba delat ,če hočeš karkoli znat,je treba delat,na svetu je pač tako,je treba delat,z lufta padlo n'č ne bo ....

"ZLATKO Z LOPATKO"

Večodlajfa (nepreverjen)

Janša in mnogi njegovi njegovi se obnašajo zelo nekulturno, pa so na davkoplačevalskem denarju že zelo dolgo. Mogoče bi pa še njim bilo treba odvzeti status in zapreti pipico. Če se že pogovarjamo o neprimernem obnašanju.

pino (nepreverjen)

ka pa te lejvi znajo , ka je demokracija, oni so navajeni na trdo Jožekovo roko, zdaj so pa v demokraciji zmedeni.
Simoniti spucaj tou štalo, nemo mij delali za takšne!

Čudo (nepreverjen)

Saj, pijanci skup držite. Tam do petega špricera. Potem se pa tudi med samo stepete.

In reply to by pino (nepreverjen)

Karčči (nepreverjen)

Danes Zlatko, jutri ostali drugače misleči. Režim nam jasno kaže svojo moč in način delovanja. Lahko naredimo z vami kar želimo. Policija, kateri poveljuje pajac, ki je nepreklicno odstopil pa se izživlja nad državljani.

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

jaz se pa bojim
da si bo trep še kaj naredil
veste takšne labilni osebki so sumljivi

katy pasojebska (nepreverjen)

iščem kakšnega odpisanega da ga nadomestim z ustreljenim psom atosom

A (nepreverjen)

Ja nič Zlatko, poprimi za lopatko :)

Hudo (nepreverjen)

Imamo 50 smrti na dan zaradi korone. Mediji: Milan Krek je žrtev. Vlada: Zlatko je problem.

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

probleme je treba zjebat

In reply to by Hudo (nepreverjen)

Vejpa (nepreverjen)

Tebi, KUL-ovec, pa zaprejti picico za dotok lüfta.

Pravilno da (nepreverjen)

se proti muslimanom ukrepa

Pika na I (nepreverjen)

Večina komnetatorjev se malo zamislite kaj pisarite. V bistvu ste navadni nestrpneži ki ste še sami na sebe jezni in si greste na živce. Včeraj homoseksualci, danes zlatko, jutri evnaglečani, potem upokojenci in nazadje še vi.

čarni vrag (nepreverjen)

če bi bil v redubi v bosni ostal

In reply to by Pika na I (nepreverjen)

Čengiz (nepreverjen)

Vseeno mi je za njega, a to je narejeno na način kot pojem "pravna država" pojmujejo na Madžarskem. To na nobenem resnem sodišču ne bo vzdržalo, država mu bo pa na koncu morala plačati še masno odškodnino.

revival (nepreverjen)

Zlatko "delavec v kulturi" je do zdaj doubo od države slabi 70.000€, samo letos 7000€.... In takši "delavcov v kulturi" je v slovenistani malo mourje....

mangan (nepreverjen)

Pomali me že straj gračuvle kama ide ta naša lejpa država. Negda san biu ponosen ka san Slovenec in ka živin v najlepši državi Sloveniji..... zdaj me je pa že sran. In nej zaradi politikov, keri so itak seposedi isti, sran me je zaradi neumnih in primitivnih ljudi, keri pomali dobivajo večino med našimi prebivalci. Zadosta je ka zgornje komentare preletiš pa ti je takoj vse jasno.

Klaus schwabb4 (nepreverjen)

Vse te kulturnike kateri vlečejo denar iz proračuna izbrisat in jih dati na socialko in na zavod za zaposlovanje. Zaenkrat je vsa ta kultura in kulturniki v kurci!

Vili76 (nepreverjen)

90% komentatorof je ali škodoželjnih ali pa blesavih. Jebe se mi za vas. Crknite.

Kageste orginal (nepreverjen)

Tanja Flaškon pa Alenka Buzerantovšek, lejko mi ga izmenično potegneta malo.
Alenka je redna milfica s tejmi čobame, Tanja pa nevem, či je nej pola muško, isto kak Kresnjena Katarina.

rusziceom (nepreverjen)

Prišo san v komentare po dozo prekmurskoga debilizma, skoraj san ODjo :) Fala in vsaka čast!

katy pasojebska (nepreverjen)

iščem kakšnega odpisanega kulturnovičeka
z mali pimpekom
po imenu zlatko
da ga nadomestim z ustreljenim psom atosom

Busybee (nepreverjen)

Prav je tak!!! Naj se spravi delat nekam za tekoči trak ne pa da bo gobcal še proti tistim ki so mu tak luksuz omogočali. V lastno skledo je pljuval in zdaj naj to sam pojé!!

Vanek76 (nepreverjen)

Od nekaj dni nazaj sam postal politično nevtralen. Zanima me samo ena stvar v Sloveniji in drugod po svetu. Če je to klasičen virus ali pa biološki bojni strup in konstruktivno reševanje tega primera. Ter da se vrnemo vsi v nazaj v normalno življenje. Ko se ta stvar reši potem se lahko gremo leve in desne. Zdaj pa res ni čas zato, da bi se rušila katerakoli vlada. Janez Janša je izbran na demokratičen način in treba je spoštovati voljo ljudstva.
Ko bodo spet volitve imate možnost da si izvolite svoje levičarje, do tedaj si pa dajte mir in nam ne delajte še več gorja vsem skupaj.

Vanek76 (nepreverjen)

Vi v opoziciji ki ste v parlamentu pa si dajte mir in ne načrtovat nove proteste proti Janezu Janši, ter bodite v oporo tej vladi in podprite vse dobre poteze te vlade. Prenehajte biti egoisti v dobro vseh nas.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice