Odločitev o vračanju v šolske klopi še ni sprejeta, je v oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija dejala ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec. Zatrdila je, da se na ministrstvu ves čas pripravljajo na vrnitev v šole.

V četrtek bo vlada odločala, ali se bodo otroci v šole morda začeli vračati že prihodnji ponedeljek, je v pogovoru za oddajo Dobro jutro dejala ministrica za izobraževanje Simona Kustec.

Ministrica je ob tem znova poudarila, da se bodo najprej vrnili učenci prve triade in tisti z učnimi težavami, matura pa bo »razumela« letošnje razmere, študentov pa v letošnjem koledarskem letu ne bo nazaj. 

»Matura vsekakor bo«

Vračanje v srednješolske klopi bo po besedah ministrice postopno - najprej se bodo vrnili dijaki zaključnih letnikov. 

»Matura vsekakor bo. Lani smo pokazali, da jo je tudi v teh razmerah mogoče izpeljati varno in uspešno. Konkretno, kako bo potekala - organizacijsko in vsebinsko - pa pričakujem, da bomo sporočili še do konca letošnjega leta, tako da bodo profesorji, maturantke in maturanti imeli dovolj časa, da se pripravijo,« je dejala ministrica v Dobro jutro.

Kot je zagotovila, so pozorni tudi na študentsko populacijo, ki zdaj ne more delati vaj, oteženo je pisanje magistrskih nalog.

Kdaj bodo odprli šolska vrata?

Nošenje zaščitnih mask po njenih besedah ne bo stvar debate, prav tako bo obvezno prezračevanje in ostajanje v mehurčku, torej se razredi ne bodo smeli mešati med seboj.

»Šolska vrata bomo odprli takrat, ko bomo videli, da je to tudi z vidika zdravstvenega varstva možno in izvedljivo in varno,« je še zagotovila.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
MurekIN (nepreverjen)

Zaj, zaj je pravi moment ka se vse odprej,... Največ okuženih pa mrtvih, pa vedno znova bedasta vprašanja glede odpiranja! Vsi bi radi, samo zaj je nej pravi čas,... ka nemo do maja ponovno zaprejti!!!

tič (nepreverjen)

30 DNI UČENCI DOMA,30 DNI NASLOV,KDAJ BODO UCENCI SLO V SOLO!SLI BODO TAKRAT,KO BO DO REKLI!

resno? (nepreverjen)

Šole pa ostale stvari kere so zdaj po večini zaprejte so nigdar nej bile nekši viri okužb. Tisto ge se pa največ lidij okuži pa nemoteno funkcionejra. Ali nema veze, glavno ka ta vlada skrbi za naše zdravje, če glih niti en ukrep keroga so sprejeli ne pomaga in se okužbe širijo tan ge je vse dovoljeno. Itak mo pa palik vse lidje krivi, ker se kao ne držimo blesavih ukrepov.

Starejše novice