*Fotografija je simbolična
Iz Slovenske vojske so sporočili, da beležijo prvi primer okužbe s COVID-19 v svojih vrstah.

Kot so zapisali na spletni strani Slovenske vojske, je prišlo do okužbe zdravstvenega delavca v Slovenski vojski. Vsi pripadniki, ki so bili v stiku z okuženim so že identificirani in testirani, pozitiven na okužbo ni bil nihče. Vse prostore, kjer se je okuženi nahal, so tudi dezifincirali.

V Slovenski vojski zagotavljajo, da so pripravili vse usmeritve in priporočila za preprečevanje širjenja okužbe. Tako so vzpostavili varne oblike dela in odsotnosti, organizirali delo v času trajanja epidemije ter prilagodili še psihološko podporo za njihove pripadnike in družinske člane. 

Vse enote ravnajo v skladu s protokolom

Pripadniki Veterinarske enote izvajajo preventivno dejavnost s področja dezinfekcije prostorov in opreme ob rotacijah pripadnikov, ki opravljajo naloge pri varovanju meje ter po prevozih, ki jih SV zagotavlja za druge državne organe. Pripadniki Vojaške zdravstvene enote izvajajo preventivne preglede pripadnikov ob odhodu na MOM, načrtovani so tudi pregledi vseh pripadnikov ob menjavi kontingentov.

V vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani so postavili mobilno bolnišnico ROLE 2. Po navodilu URSZR so organizirali mobilne ekipe za izvajanje hitrih pregledov za slovenskih državljanov, ki se vračajo iz tujine. Pripadniki Enote laboratorija za jedrsko, radiološko, kemijsko in biološko obrambo pa so vzpostavili mobilni biološki laboratorij, z namenom odvzema brisov, za katero ima potrjeno NATO certifikacijo, ter dezinfekcije prostorov, so še zapisali na svoji spletni strani.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
p3p (nepreverjen)

jaz pa nimam nič proti, če bi takšni vojaki patruljirali po lubjani

. (nepreverjen)

Kak je janša grdo pravo, da je vojakof slovenske vojske za dve ulici v ljubljani.
Kdo je pa priboril slovenijo, ka je on zdaj prezident.
Ča še da vardo coj je pa za vse ulice v ljubljani.

zoran opankovič (nepreverjen)

jaz se zelo bojim Janše in slovenske vojske
Kajti Janševi vojaki so 91 leta kot pse sterali
srbo jugoslovenrsko JLA v pičko materino

In reply to by . (nepreverjen)

Starejše novice