Predsednik vlade Janez Janša bo skupaj s prvaki koalicijskih partneric popoldne predstavil tri milijarde evrov težak mega protikoronski zakonski predlog, ki predvideva številne interventne ukrepe za omilitev posledic epidemije novega koronavirusa.

Pričakovati je, da bodo predstavili tudi zaostren odlok o prepovedi zbiranja na javnih mestih, poroča STA.

Vlada je po dveh dneh zasedanj v soboto pozno zvečer uspela pod streho spraviti obširen zakonski predlog ukrepov za pomoč gospodinjstvom in gospodarstvu zaradi epidemije novega koronavirusa. Kot je na Twitterju zapisal premier, so po večdnevnem neprekinjenem delu sprejeli prvi protikoronski zakon z ukrepi za omejitev epidemije in blažitev posledic epidemije v vrednosti treh milijard evrov.

Najverjetneje še pred popoldansko novinarsko konferenco pa bodo ministri na dopisni seji potrjevali predlog sprememb odloka o prepovedi zbiranja na javnih mestih, s katerim bodo predvidoma zaostrili možnost gibanja posameznikov na občino bivanja, upoštevajoč nekatere logične izjeme, še poroča STA

Vlada se s tem odziva na sobotne množične kršitve odloka in pozive županov predvsem nekaterih turistično bolj atraktivnih občin k zaostritvi ukrepov. Na družbenih omrežjih so v soboto krožile fotografije s slovenske Obale, preplavljene z obiskovalci. Da je lepo vreme v Vipavsko dolino in na ajdovsko območje pritegnilo številne obiskovalce iz drugih delov države, so opozarjali tudi v regijskem štabu Civilne zaščite za severno Primorsko.

S spleta

Komentarji (52)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Na družbenih omrežjih so v soboto krožile fotografije s slovenske Obale, preplavljene z obiskovalci.
https://www.skylinewebcams.com/sl/webcam/slovenija/primorska/portoroz/p…
Seveda gre za čisto laž. Vsak si lahko online ogleda portoroško plažo in lahko vidi, da ni nobenih zbiranj ljudi. Laž ma kratke noge. Ne vem če imamo mi v Prekmurju koga, ki zna misliti in ima kaj besede pri tej norosti. Zaradi majhnosti prekmurskih občin bomo mi najbolj prizadeti. Več majhnih občin nima niti ene trgovine, da ne govorim o kmetih in vinogradnikih, ki imajo njive in vinograde v drugih občinah. Ne verjemite Janševim milijardam, to je navaden blef. To bo nekakšen novi Topčider. Delil se bo denar brez kritja, zato bo narasla inflacija in bodo nasrkali upokojenci, delavci na minimalci. Težki časi nas čakajo, a ne zaradi korone, ampak zaradi "reševalnih ukrepov".

100-100 (nepreverjen)

Ne ven ka si tij za človeka, fse pa li znaš. Samo či bi fčera šou malo peški vö v naravo te bi vido kak so edni cejle piknike meli okoli kamešnic -primer Vuča jama v Lipovcaj. Te bi vido kak so lidge stari , mladi grenoli veje v šumaj, pa tou po 20 lidi. Pa či so tou delali v Prekmurji, ka so še te delali Lublančani. Ščen ti povedati ka ne laži po forumi, rajši se doma spravi v bloki kluke pucat na vrataj ali pa ženski pomori posrane cote prati.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

CLOVIK, V CETRTEK SAN BIU NA SLOVENSKI GE GRADIJO CENTER. TAN JE BILAU NA KUPI 30 DELAVCEV!
Mi smo tudi vceraj meli poknik 5 ozjih clanov. Pa ka zaj!?
Sem podpiro ukrepe do zdrave pameti. Zdaj pa ga ze pretiravajo. Se doktor keroga san sreco v bauti mi je pravo ka se pretiravle!
Samo vlada zna zakoj te ukrepi in verjamite ka se ide njin v korist!

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Če si že odo okoli Vuče Grabe, bi lejko v vodo skočo. Škode nobene.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Loki (nepreverjen)

Koda ka si nej ti predsednik,te bi bili rejsan druga svica,kak ste vsi pametni.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

Verjamite, zaradi teh ukrepov in posledicno ekonomske krize bo bistveno vec umrlih kot pa zaradi koronavirusa!
Prav je, da so doloceni ukrepi, ampak sedaj pa ze pretiravajo!
Se to, verjetno po narocilu politike ali zaradi grdih klikov, mediji ekstremno pretiravajo in vcasih celo lazejo glede koronavirusa.

čldfkgj (nepreverjen)

Tako strogi ukrepi ne bi bili potrebni, če bi ljudje dojeli, da ostati doma pomeni ostati doma. Ampak zabiti egoisti rinejo ven in se požvižgajo na vse. Si med njimi?

In reply to by realnoo (nepreverjen)

1984 slo (nepreverjen)

Ker za vsakega "egoista" ki se sprehodi v naravi, instant "umreta" dva penzionerja v nepredušno zaprtih domovih za ostarele....
Vklopi razum, ne goltaj medijske propagande

In reply to by čldfkgj (nepreverjen)

čldfkgj (nepreverjen)

Je to namenjeno meni? Moj razum še kar dobro funkcionira, žrtve medijske propagande smo pa vsi, tudi ti. Kar se tiče sprehodov v naravo, naj bodo to sprehodi v naravo, kjer je človek sam (saj je takih mest polno), in ne množični izleti v turistična središča na drugem koncu Slovenije, pikniki na prostem ipd. Pa še včeraj, ko je bil zrak dejansko onesnažen. Podnevi se to ni opazilo, zvečer pa so se zvezde komaj videle (pa ni bilo oblakov).

In reply to by 1984 slo (nepreverjen)

G0ST (nepreverjen)

Ze san 100 krat napijso....dokec mo eni mogli odite delat mi naj vec nisce ne povej ka naj v proston casi ostanen doma not zaprejte! Ka van je enin tu nej jasno, ste rejsan takse ovce? Prle mo se okuzo v firme kak pa ci iden doma v na grunt ali sprehod, pa tude drva delat.

In reply to by čldfkgj (nepreverjen)

čldfkgj (nepreverjen)

Ge boš se okužo, živi boug ne vej. Nišče ne guči o ton, ka more biti narod notri zaprejti. Naj idejo vo, dokec lejko, Ampak sakšomi normalnomi človeki je jasno, ka sprehod v naravo ne pomejni iti ta, kama odimo, gda je vse normalno, se pravi Bled, Bohinj, Piran, Strunjan itd.

In reply to by G0ST (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)

Narod je potrebno disciplinirati, da se bo lahko kradlo! Kje je tu demokracija? Imajo povedat toliko čez socialistične čase, zdaj jih pa le ti uvajajo!

madersko (nepreverjen)

tebi je itak vseeno, ker navijas za tiste socialisticne case, bodi vesel, da se bos spet znasel doma.
Kradlo se je ze do sedaj, ko je bila komunisticna demokracija. 1 milijarda v nlb iz Irana, na racun miki miske, a niko nema pojma.

In reply to by Indigo1 (nepreverjen)

YuoYou (nepreverjen)

Koncana osnovna sola pa nova24tv? Je tak?

In reply to by madersko (nepreverjen)

zoran opankovič (nepreverjen)

Najvišjo komunajzersko izobrazbo si lahko dosegel
če si končal kumrovaški fakultjet ob pred pogoju, da
si prej končal posebno osnovno šolo,
katero so pa vsi komunajzerski froc, itak zaradi protekcije konćali

In reply to by YuoYou (nepreverjen)

miha mapinko (nepreverjen)

to pa ne bo držalo dragi Zorane
Jaz imam samo 3 razreda posebne osnovne šole
in sem v partijskih časih dogural do generalnega sekretarja partije

In reply to by zoran opankovič (nepreverjen)

olga (nepreverjen)

ne seriii

In reply to by miha mapinko (nepreverjen)

levi komunist (nepreverjen)

ne jedi govna

In reply to by olga (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Ti samo jedi

In reply to by levi komunist (nepreverjen)

Policijska ura (nepreverjen)

Vsak dan med 18h in 10h in med 12h in 14h

In reply to by Indigo1 (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

SE TOLIKO VSEM V VEDNOST. PAZITE SE SDS PLACANCE KATERI NA VSAKEM PORTALU TERORIZIRAJO DRUGACEMISLENE!!!

Indigo1 (nepreverjen)

Oni so nej plačanci, samo tak fejst blisnjeni so!

In reply to by inokss (nepreverjen)

1984 slo (nepreverjen)

Boste videli, ko se sprejmejo najbolj totalitaristični ukrepi in nam bodo lahko LEGALNO sledili po telefonih in bodo na ulice namestili na desettisoče nadzornih kamer, bo število "okùženih" postopoma začelo upadati

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem zakoj bi noso še mobitel seov. Stranke ne zovejo, ka se nesmi delati, nihče ne upa priti na obisk. Mobitel lejko doma počiva.

In reply to by 1984 slo (nepreverjen)

black panter

Prokleti smrdljivi kitajci,cejli svet so zapravili,gamad ena...

luc-ifer (nepreverjen)

Nikak drugi je ščel malo Kitajce razredčiti pa jemi je vujšlo na cejli svet, biološko orožje je nej za špilati?

In reply to by black panter

€€€. (nepreverjen)

3 milijarde kere de nan dala EU. Tej 3 milijarde do narodi raztalali, ove težke milijone iz državne rezerve pa iz proračuna pa med sebov. Ljudje ne nasedajte vsemi ka van zdaj prodajo kak nujni krizni ukrep. Tudi situacija je nej tak črna kak nan jo ščej predstaviti politika, kak nan jo kažejo lažnivi mediji in kak jo promovejrajo SDS plačanci po vseh forumaj v državi. Poznan eno par doktorov osebno in že oni se zgražajo nad celo to situacijo. Pou toga ka nan gučijo je nej resnica. Ampak konec de te, gda de narod čista na dnu in se nede meo več časa ukvarjati z drugin kak z lastno eksistenco, te de komaj dar mar v državi. Pa tudi po vseh drugih državaj po svejti. Zapoumnite si kakšno življenje ste meli pred enin mejsecon, nigdar več nete meli takšnoga. Tou si zapomnite.

bomobnjera (nepreverjen)

zaprte vi vašo ljubo ljubljano, katero itak smatrate, da je samo to slovenija. ostale pa pustite pri miru, egoistični prasci!

Zetor (nepreverjen)

Zapornik de slovenijo spet pripelo na rob bankrota...seje ze ma na brde pri kranje....fajn spara

Gost 5 (nepreverjen)

Lastnim državljanom se bo zaostrovalo pogoje gibanja in to celo v prekmurju kjer je pozitivnih primerov dokaj malo. Nič ne pravim za obalne občine in ljubljano. Po drugi strani pa iz drugih držav (največjih zarišč) domov vozite razne "slovence", ki so že pred leti zapustili slovenijo. Tile so zgleda da več vredni kot mi, ki smo ostali in tukaj plačujemo davke, ... Po vrhu pa boste te ljudi nastanili v MS v dijani, samo da bo oni črni nekaj zaslužil. Kdo bo pa skrbel, da tile potencialni prenašalci virusa ne bodo lezli po soboti in širiri virus. Lepo si jih pustite v Ljubjani.

luc-ifer (nepreverjen)

Po vsakoj vojni pride premirje in tudi po toj epidemije pride čas za normalno življenje, vsi kizdaj ploskate tem ukrepon te vidli kelko de trebalo vrniti, pravijo ukrepi so zajeli vse, vendar korist do meli samo tisti pri koritu, plačevali bomo pa tao še dugo, dugo sigdar je mali človik nastrado pa tudi tokrat nede drugače, glede zapiranje pa ali se zapre za vse ali pa normalno po lastnon prepričanji, što ne upošteva navodil pa kazen ?

black panter

Prokleti kitajci....

levi komunist (nepreverjen)

jebali ti kitajci mater

In reply to by black panter

black panter

Prokleta kitajska golazen

In reply to by levi komunist (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Ka te še nišče nej pravo ka ka neščeš sebi ne delaj drugome?

In reply to by black panter

TRR (nepreverjen)

Kelko dobiš na TRR za sakšen takšen prizadeti komentar? Ali pa to delaš zastonj in si enostavno samo zabiti?

In reply to by black panter

Saharski prah (nepreverjen)

Vi pa vaši ukrepi. Z "ukrepi" niste bili sposobni preprečiti totalnega izbruha virusa med starostniki v domovih za starejše pa tam imate vse pod kontrolo. Prodajalci megle.

srgregerg (nepreverjen)

Zakoj točno majo upokojenci večjo penzijo? Ka točno se je za njih spremejnilo? Lejko bi raje dale več lidan keri smo mogli na zavod pa mamo doma deco.

1984 slo (nepreverjen)

Desusova nova predsednica nabira "poceni" politicne tocke

In reply to by srgregerg (nepreverjen)

Fritz (nepreverjen)

Točno tak kak pa delavec naj z80% plače vse čeke plača?

In reply to by srgregerg (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

To se zato tak dela, ka se med ljudmi napravi čimveč sovraštva in mržnje.

Machoo (nepreverjen)

Med slovenci za to ni potrebe.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

levi komunist (nepreverjen)

za saharski prah je kriv Janša

Antifašist (nepreverjen)

Po zadnjih podatkih italijanskega nacionalnega zdravstvenega inštituta ISS je povprečna starost pozitivno testiranih pokojnikov v Italiji trenutno 81 let, približno 10% umrlih je starejših od 90 let. 90% umrlih je starejših od 70 let. 80% umrlih je imelo dve ali več kroničnih bolezni. 50% umrlih je trpelo zaradi treh ali več kroničnih bolezni. Kronične bolezni vključujejo zlasti srčno-žilne težave, diabetes, težave z dihali in raka.Manj kot 1% umrlih je bilo zdravih oseb, to je oseb brez predhodnih kroničnih bolezni. Le približno 30% umrlih je žensk. Italijanski inštitut za zdravje poleg tega razlikuje med tistimi, ki so umrli zaradi koronavirusa, in tistimi, ki so umrli s koronavirusom. V mnogih primerih še ni jasno, ali so osebe umrle zaradi virusa ali zaradi svojih že obstoječih kroničnih bolezni ali zaradi kombinacije obeh. Dva umrla Italijana, mlajša od 40 let (oba sta bila 39 let), sta bila bolnika z rakom in sladkorna bolnika z dodatnimi zapleti. Tudi v teh primerih natančen vzrok smrti še ni bil jasen (tj. zaradi virusa ali zaradi njihovih že obstoječih bolezni).
Delna preobremenjenost bolnišnic je posledica splošnega hitenja bolnikov in povečanega števila bolnikov, ki potrebujejo posebno ali intenzivno nego. Cilj je zlasti stabilizirati delovanje dihal in v hudih primerih zagotoviti protivirusno terapijo.
(Posodobitev: Italijanski nacionalni inštitut za zdravje je objavil statistično poročilo o testno pozitivnih bolnikih in umrlih, ki potrjujejo zgornje podatke.)
...
Južna Koreja je na primer doživela precej blažji potek kot Italija in je že presegla vrhunec epidemije. V Južni Koreji so doslej poročali le o približno 70 smrtnih primerih s pozitivnim rezultatom testov. Tako kot v Italiji so bili tudi prizadeti večinoma zelo tvegani bolniki.
Nekaj ​​deset testno pozitivnih švicarskih smrti doslej so bili tudi visoko tvegani bolniki s kroničnimi boleznimi, povprečna starost več kot 80 let in najvišja starost 97 let, katerih natančen vzrok smrti, tj. zaradi virusa ali njihovih obstoječih bolezni, še ni znano.
Poleg tega po prvi kitajski študiji lahko mednarodno uporabljeni seti za testiranje virusa v nekaterih primerih dajejo lažno pozitiven rezultat. V teh primerih ljudje morda niso zboleli z novim koronavirusom, ampak verjetno enim od mnogih obstoječih človeških koronavirusov, ki so del letnih (in trenutno še vedno) epidemij prehlada in gripe.
Tako najpomembnejši kazalnik za presojo nevarnosti bolezni ni pogosto poročanje o številu pozitivno testiranih oseb in smrti, temveč število oseb, ki se dejansko in nepričakovano razvijajo ali umirajo zaradi pljučnice (tako imenovana presežna smrtnost).
Glede na vse trenutne podatke je za zdravo splošno populacijo šolske in delovne dobe mogoče pričakovati blag do zmeren potek bolezni Covid-19. Zaščititi je treba starejše občane in osebe z obstoječimi kroničnimi boleznimi.

NE VIRUS AMPAK POLITIKA JE TISTA KI BO NAS POKONČALA.

čarni vrag (nepreverjen)

Lejko kdo iz vlade ali zdravniškoga ceha razloži kak zdaj deluje krvodajalstvo, če pa je vsak osumljeni ka ma virus. Če nede krvodajalcov, nede zalog krvi. Ljudje do mirali kak muhe. Pa nej zaradi koronavirusa. Te krvodajalca zaprli za 14 dni v karanteno?

komunistka Olga (nepreverjen)

jaz imam dovol jkrvi

En Prlek (nepreverjen)

.Maš lehko zadosta krvi, ka si jo zadosta spila fküper s tvojimi tovariši, nan vsen ki to nismo. Komunistka Olga
je novo partizansko ime našega DF (če še ne vete).

Mura je večna (nepreverjen)

ne vemo
Majko mu četničku
da ga nabijem na kur

In reply to by En Prlek (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Kdaj lahko pričakujemo zaostritev prepovedi gibanja?
Takoj ko bo vojska na mejah. Če te zanima zakaj vprašaj ??

LAŽNIVI MEDIJI (nepreverjen)

ZAKAJ POP TV LAŽE O MNOŽICAH LJUDI NA BLEDU, PORTOROŽU IN DRUGJE?

Včeraj je Pop TV poročal o množicah ljudi na Bledu, Portorožu in drugje po Sloveniji. Obala naj bi bila polna avtomobilov z LJ, MB, CE registrskimi tablicami in vse to so dodatno “začinili” z izjavo Jelka Kacina – da bo vlada omejila izhode iz stanovanj, le na najnujnejše. Zakaj Pop TV? Ali pa ste postali zgolj propagandna mašina?

Kaj se gre Pop TV v teh dneh mi ni povsem jasno. Njihovo včerajšnje poročanje je bilo ustvarjanje pogojev za aktivacijo 37.a člena. Takole so oni danes videli situacijo – očitno je dovolj to, da preberejo objave na Facebooku in jih potem širijo z vsemi ostalimi (vir)

Prva lepa sobota je na Bled tokrat žal privabila veliko število ljudi iz drugih krajev Slovenije, očitno naveličanih karantene in željnih pomladnih sončnih žarkov.
Tudi CZ Severna Primorska je sporočila, da je lepo vreme v Vipavsko dolino in na ajdovsko področje pritegnilo številne obiskovalce iz drugih delov države.

Na Facebookovi strani Strunjan so opozorili, da so se tudi danes ob lepem vremenu tam zbrali številni prebivalci iz notranjosti države.
“Vidim, da dežujejo pozivi županov, naj jim pomagamo pri preprečevanju širjenja epidemije. Če župani to prosijo in ljudje ne razumejo tega, potem bo pač treba sprejeti ukrepe,”
Po današnjih kršitvah odloka o prepovedi zbiranja gre vlada v zaostritve, je sporočil Jelko Kacin. Potrditev ukrepov bo na jutrišnji dopisni seji.
Ko sem pričakoval posnetke množic ljudi, ki imajo piknike v Portorožu, ki se sončijo na Bledu, ki so zaustavili ves promet in napolnili vsa parkirišča na obali … Sem bil razočaran. Niso imeli posnetkov množic ljudi in še na Bledu so se morali potruditi, da so jih par ujeli. Da o obali sploh ne govorim..

Še bolj smešni so mi tisti ljudje, ki objavljajo fotografije in se zgražajo, ker so videli par ljudi na poti – ali se ne bi sami zgražali nad seboj, ker so očitno na isti poti, ampak se raje zgražajo nad tistimi, ki so na tisti poti.

Ker sem med dnevom parkrat pogledal spletne kamere, ki prikazujejo situacijo na nekaterih lokacijah, se mi je zdelo, da je to kar poročajo zavajanje javnosti. In nikakor si ne želim, da bi “novinarji” tako zavajali in lagali ljudem v teh časih.

Sramota je tole za novinarstvo in sramota za ljudi, ki stojijo za tem zavajanjem javnosti. Če pa gre zgolj za to, da se takoj aktivira vojsko, pa naj tako povejo, ne pa da ustvarjajo paniko in širijo strah!

čarni vrag (nepreverjen)

Vse pri toj epidemiji je laž. Lažni nevarni virus, lažna zaščitna sredstva, lažni umrli zaradi coronavirusa, lažni obiskovalci na plaži v Portorožu. Upokojenci so umrli zaradi visoke starosti in pridruženih bolezni in ne zaradi koronavirusa. Naj vam naveden izjavo Dr. Toma Jeffersona z COCHRANE NORD instituta: COVID-19 je sicer nov model avta, a to je še vedno mali avto. S vsakim dnem se gospodarska škoda exponentno viša, mi pa kak blesavi čakamo kelko starostnikov de umrlo v domovaj. Mirali so lani, mirajo letos in mirali bodo tudi prihodnje leto. Saj pa tudi v Prekmurji mirajo stari pa tudi menje stari ludje, včasih tudi takšni ka ne kažejo nikšne bolezni. Nogometaši v najboljših letih se zgrudijo na igrišči pa umrejo zavoljo zastoja srca. So zavolo toga prekinoli kakšno ligo in igralce poslali na dopust? Ludje božji odprite oči!

Kikinomarski (nepreverjen)

Čelavi z svojimi prodanimi ofcami uživa v strašenju slovencev. NoraTV napada vse kar misli drugače od jajota. Musolini se smeji v peklu.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice