Prispevki za socialno varnost v prihodnje tudi združeni v enotnem plačilu.

Osebam, ki opravljajo dejavnost, v prihodnje ne bo več treba mesečno plačevati  štirih različnih prispevkov za socialno varnost. V Finančni upravi RS so se namreč odločili ponuditi možnost, da namesto štirih položnic poravnajo en sam e-račun, kar naj bi po njihovih besedah poenostavilo plačevanje obveznosti, »predvsem pa bo cenejše, saj se bodo zmanjšali stroški provizije bankam.«

Novost bodo sicer uvajali postopoma. Kot prvi bodo obveznosti na podlagi e-računa lahko plačevali družbeniki in samozaposleni, v prihodnosti pa bo na voljo tudi pravnim osebam.

Zavezanci v svojih bankah lahko začnejo postopke registracije za prejemnika e-računa. Prvi e-računi bodo izdani z iztekom roka za predložitev obračunov prispevkov za socialno varnost za maj, po 15. juniju.

Vendar pa morajo zavezanci akontacijo dohodnine še vedno poravnavati z ločenim plačilnim nalogom. Ta namreč ne zapade v plačilo sočasno s prispevki za socialno varnost. Več informacij v zvezi z novostmi najdete tukaj.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Samo kratkih 27 let so nucali državni birokrati, ka se jim je v glavi vužgala žarnica. Več kak 20 let si moral ob plačilu prispevkov izpolniti kar enajst virmanov. Zadnjih pet let samo še štiri. Če bi te genije priklopo na blesometer bi se kazalec kraj spotro.

Starejše novice