Stric Google bo spet obiskal Slovenijo. Bodite previdni, da vas ne ujame v kakšnem kočljivem položaju.

Ameriški tehnološki velikan Google bo z 8. aprilom nadaljeval z zajemom slik za osvežitev storitve prikaza ulic oziroma 'Google Street View', ki je del storitve Google Zemljevidi.

Spomnimo. Google je s snemanjem ulic po Sloveniji začel poleti 2013, storitev Street View pa je za državo vključil v začetku 2014. Od takrat redno posodablja svojo bazo posnetkov in tako se vsake toliko časa vrne na slovenske ulice.

Vrnil se bo tudi letos aprila, ko se bo osredotočal na pločnike in ulice v 37 slovenskih krajih.  

Google razkriva skrite kotičke naših ulic

Google se bo po navedbah informacijskega pooblaščenca tokrat osredotočil na pločnike in ulice v Škofji Loki, Murski Soboti, Sežani, Krškem, v Mozirju, Radljah ob Dravi, Črnomlju, Cerknici, Ravnah na Koroškem, Ljubljani, Ilirski Bistrici, Postojni, Sevnici, Kočevju, Ptuju, Mariboru, Kranju, Novem mestu, Litiji, Celju, Kopru, Radovljici, Šmarju pri Jelšah, Tolminu, Žalcu, Novi Gorici, Ajdovščini, Brežicah, Idriji, Gornji Radgoni, Slovenski Bistrici, Trebnjem, Lendavi, Slovenj Gradcu, Slovenskih Konjicah, Grosuplju in Ormožu.

S posnetimi fotografijami bodo izboljšali zemljevide, uporabnikom pa bodo na razpolago dali tudi dejanske posnetke ulic, ki so v pomoč predvsem pri navigaciji v tujih mestih. Na nekaterih lokacijah, kjer so posnetke zbirali več let, je omogočena storitev 'časovni stroj', s pomočjo katere si lahko ogledate tudi, kako so se kraji spreminjali skozi leta. 

Pazite torej, da vas Googlove kamere ne zalotijo v kakšnem kočljivem položaju. Zgodilo se je že mnogim, ki so pristali v zakladnici zabavnih posnetkov na spletu in poskrbeli za smeh. 

Ne želite, da se na posnetku vidi vaša hiša? 

Ob objavi posnetkov Google izvede številne ukrepe, da bi zaščitil zasebnost posameznikov. V ta namen med drugim poskrbi za zamegljevanje obrazov in registrskih tablic, da prepreči osebno prepoznavo. 

Če uporabnik opazi obraz ali registrsko tablico, ki jo je treba dodatno zamegliti, oziroma želi, da zameglijo njegovo celotno hišo ali avto, lahko podjetju posreduje svojo zahtevo.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kuža pazi (nepreverjen)

nej trbej zamegliti obraza ker itak nosimo maske..pa take

-- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec je drugi stric google keri cejle dneve odi po varaši. Znate un je socialni problem pa drugoga dela nema.

In reply to by kuža pazi (nepreverjen)

Torej (nepreverjen)

zapre lape psihopat pa se fukne dol z stolpnice, probaj kak je lepau.

In reply to by -- (nepreverjen)

-- (nepreverjen)

Ka resnica boli jeli. Očitno si že sprobal pa ti nej gratalo zato pa maš posledice v prizadeti glavi. Majmun.

In reply to by Torej (nepreverjen)

Berez madke (nepreverjen)

Kje kdo nosi maske? V trgovini ni google kamere, zunaj pa noben nima mask.

In reply to by kuža pazi (nepreverjen)

lulek (nepreverjen)

zakaj se naj pripravimo? Vi novinarji so totalni idioti!!!!!!!!!

olo (nepreverjen)

Da bos imel lepo frizuro, avto cist, okolico urejeno, ....google te gleda, pripravite se. Rdeci alarm.

In reply to by lulek (nepreverjen)

Starejše novice