*Fotografija je simbolična
Slovenski voditelj Marko Potrč je zapisal, da naj bi bilo že pred enim tednom odločeno, da sledi v petek, 3.7.2020, zaprtje meje s sosednjo Hrvaško oziroma vsaj uvajanje obvezne karantene.

V zadnjem obdobju je veliko govora o slabšanju epidemiološke situacije v naši soseščini, predvsem pri južni sosedi Hrvaški. Govora je bilo o možnosti takšni in drugačnih ukrepih, od zapore meje do obvezne karantene za Slovence, ki se vračajo od tam v domovino. Pristojni so sicer nazadnje dejali, da Hrvaška ostaja na tako imenovanem zelenem seznamu varnih držav, kar pomeni, da niso v veljavi nobeni ukrepi, ki bi omejevali potovanje na Hrvaško, niti ni odrejena karantena ob vrnitvi v Slovenijo.

Kljub temu je včeraj vodja strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović dejala, da Hrvaška sicer izpolnjuje pogoje za uvrstitev na rumeni seznam, ampak tja ni uvrščena, saj bi to vplivalo na prihod hrvaških turistov v Slovenijo. Je pa obenem poudarila, da dnevno spremljajo situacijo glede koronavirusa na Balkanu in izrazila strah, da bi bili z zaporo meje lahko prepozni.

Teorija zarote ali dejanska zarota?

Danes pa je na družbenem omrežju Facebook presenetil znani televizijski voditelj Marko Potrč, ki je razkril, da ima zanesljive informacije dveh oseb, ki sta blizu tistim, ki odločajo o tovrstnih ukrepih. Tako naj bi bilo že vsaj pred enim tednom odločeno, da sledijo ostrejši ukrepe glede sosednje Hrvaške.

"Že vsaj en teden naj bi bilo odločeno/zastavljeno, da sledi jutri, v petek 3.7.2020, tako imenovano zapiranje meje s sosednjo Hrvaško oziroma vsaj uvajanje karantene po prehodu meje. To sta mi povedali že dve osebi, ki sta blizu tako imenovanemu krogu odločevalcev. Če to drži, se tovrstne odločitve torej ne sprejemajo na podlagi aktualnih dogodkov in razvoja trenutne slike (s HR kolikor jaz vem tudi ni omemebe vredne številke okužb), temveč so te odločitve nek dogovorjen, usklajen načrt iz kakšnih drugih interesov. Predvidevam... Ker je seveda za kogarkoli nemogoče vnaprej predvideti, kako bodo stvari potekale v enem celem tednu in zato sprejeti tovrstno odločitev že en teden vnaprej," je med drugim zapisal in hkrati dodal, da dopušča možnost, da gre zgolj za teorijo zarote ali neresnično govorico. 

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mura 200 (nepreverjen)

Vi z svojimi vsakodnevnimi napihovanji in izjavami in ustrahovanji ljudji res vse bolj dosegate dno ... Žalostno za en medij res.

nateg (nepreverjen)

pa *izdo......tej Janša je še za to Corono kriv, kak zgleda, pa ka je z nami naroube, se pijtan???

TAKOJ ZAPRETI (nepreverjen)

Pa jebenti bomo čuvali zdravje svojih državljanov, ali pa podpirali hrvaški turizem. Ravno Hrvaška, ki za Slovenijo ni naredila nikoli nič, še več pomali nas ven jebejo. Zapreti takoj mejo ker ti "južni bratje" ki so se naplodili v Sloveniji so se malo preveč udomačili v Sloveniji in tu samo sranje delajo.

štajerec

Točno tak,mejo takoj zapreti

In reply to by TAKOJ ZAPRETI (nepreverjen)

Kolorabski (nepreverjen)

Zdaj je samo se totalnin debilon in jansovin opranoglavcon nej jasno ka je tej prehlad svetovni nateg keroga so politicne opcije po celon sveti izkoristile na pune.

lll- (nepreverjen)

priljubljeni??? hehe, prej kaj drugega kot to

sobota info 321 (nepreverjen)

tega MARKA mislite.... vsaka vam čast kje najdete vse to....priljubljen, ja..
https://pozareport.si/tagged/Marko%20Potr%C4%8D

deny (nepreverjen)

ta Marko sploh ni bil nikoli priljubljen

In reply to by sobota info 321 (nepreverjen)

bob2 (nepreverjen)

ta corona je samo ustrahovanje ljudi, kako dolgo še bomo to prenašali da nas zapirajo v domove. Nihče pa ne govori koliko jih zboli za gripo in umre ali pa za ostale bolezni. Zdaj ko se začenjajo dopusti imajo na vladi nalogo kako čim bolj nervirati ljudi ustrahovati in kontrolirati ljudi, da ne bodo uživali dopustov.

tanja flaškon (nepreverjen)

sem odločno proti zapiranju meje s Hrvaško
Kako pa naj počitnikujem na mojem vikendi na Hrvaškem
če bodo meje zaprte

Starejše novice